OZNANILA – 26. navadna nedelja 2023

OZNANILA v PDF

26.NAVADNA, 1. oktober – FRANČIŠKOVA NEDELJA

Iz pisma prov. ministra p.Marjana Čudna

»Letos obhajamo 800 let od dogodka, ko sv. Frančišek postavi prve jaslice. Želel je luč Božiča deliti s prebivalci vasice Greccio. Frančiška je navduševalo Božje učlovečenje, ki se je zgodilo na tako preprost način. Želim, da bi tudi nas prevzelo Božje učlovečenje, da se ne bomo ukvarjali zgolj s seboj, ampak se ga veselili zaradi bližine Boga ter uboštva in majhnosti! Moč evangelija je v majhnosti, ki se pusti voditi Očetovi ljubezni in nežnosti…«

 

 

Ponedeljek, 2. oktober – Angeli varuhi

8.30 – po jutranji maši vas vabimo na KLEPET OB KAVICI!

20.00 – seja ŽPS

 

Torek, 3. oktober

19.30 – ob koncu maše vas bratje vabimo, da skupaj z nami obhajate TRANSITUS, spomin smrti našega ustanovitelja

20.00 – začetek katehumenata

 

Sreda, 4. oktober – sveti Frančišek Asiški, ustanovitelj treh redov

 

Četrtek, 5. oktober

19.45 – sestanek za starše birmancev (9. r)

 

Petek, 6. oktober

 Obisk bolnih ter delitev zakramentov na domu.

19.45 – NOČNO ČEŠČENJE Najsvetejšega v tihoti (do 8.00)

 

27.NAVADNA, 8. oktober – ROŽNOVENSKA NEDELJA

 Pri dopoldanskih mašah se nam bodo predstavili bodoči zdravniki, ki se odpravljajo na humanitarno-medicinsko odpravo v Kenijo. Po maši bodo zbirali sredstva za nakup zdrav. materiala.

10.00 – pri družinski maši bodo sodelovali veroučenci 3. razreda

 

NOVO VODSTVO Frančiškovega svetnega reda (FSR) Novo mesto

V nedeljo, 24. oktobra 2023 so imeli bratje in sestre FSR kapitelj krajevnega bratstva, izvoljeni so bili: za predsednika Roman Mihalič, za podpredsednico Tanja Verščaj, za tajnico Helena Molan, za blagajničarko Ivanka Žura, za vzgojo Antonija Colnar ter za delo z otroki in mladimi Sandi Verščaj. Izvoljenim čestitamo in želimo obilo blagoslova!


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota,7.10.: Mali Slatnik, Mala in Vel. Cikava, Ullice Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva


OZNANILA IN POVABILA:

  • KATEHUMENAT – nova skupina za pripravo odraslih na zakramente se bo začela v torek, 3. oktobra 2023 ob 20h, vodil jo bo p. Peter Vrabec. Dobrodošli v Lenartovi dvorani!

 

  • MESTNO ROMANJE NA BREZJE bo v nedeljo, 15. oktobra 2023. Ob 15h bo molitvena ura, ob 16h pa sv. maša, pri kateri bo pridigal novi kapiteljski župnik g. Klavdio Peterca. Prispevek za avtobusni prevoz bo 12€/osebo, odhod avtobusa iz Kandije bo ob 13h – prijavite se v pisarni!

 

  • POHOD ZA ŽIVLJENJE 2023 bo v soboto, 7.10. v Ljubljani. Na njem bomo lahko pokazali veselje in hvaležnost, da živimo ter izrazili spoštovanje do vsakega človeškega življenja. Zavzeli se bomo za pravice nerojenih otrok in letos še posebej za pravico do življenja bolnih in starejših. Na Pohodu bomo množično izrazili nasprotovanje medicinski zastrupitvi bolnih in starejših. Pridite cele družine, starejši, mladinske, zakonske skupine in gibanja. Zberemo se ob 9.30 na Prešernovem trgu pred frančiškansko cerkvijo!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.