OZNANILA – 27. navadna nedelja 2023

OZNANILA v PDF

27.NAVADNA, 8. oktober – ROŽNOVENSKA NEDELJA

 

Kaj je pravzaprav ŽIVI ROŽNI VENEC?

»Živi rožni venec je molitvena pobuda vernikov, ki se obvežejo, da bodo vsak dan zmolili desetko rožnega venca za nove duhovne poklice. Namen je zahvala Kristusu in Mariji, Božji Materi, ter prošnja za edinost Cerkve, nove duhovne poklice, svetost in stanovitnost poklicanih.

Kdor se želi vključiti, naj napiše svoje podatke in jih pošlje na ŽRV, Brezje 72, 4243 Brezje ali na e-naslov: zrv@ofm.si. Leta niso pomembna – ni ne spodnje ne zgornje omejitve. Vsak bo dobil svoj molitveni kartonček z desetko.

Hvala Vam za vsako molitev in žrtev, ki jo namenjate za duhovne poklice. Prosim, da molite tudi za dobre krščanske družine, ker to je najbolj naravno okolje, kjer se prebujajo duhovni poklici.«

p.Krizostom Komar,

voditelj Živega rožnega venca

 

Četrtek, 12. oktober

19.00 – sveta maša, po kateri bodo molitve za ozdravljenje in osvoboditev od zla

 

28.NAVADNA NEDELJA, 15. oktober

10.00 – pri družinski maši bodo sodelovali veroučenci 4. razreda

 

Iz pisma provincialnega  ministra p. Marjana Čudna

»Našo zvestobo varuje majhnost. Rečete nam frančiškani, sveti Frančišek pa nas je imenoval manjše brate. Prosimo vas, molite za nas, da bomo k vam in k vsem ljudem v veliki ponižnosti vedno prihajali kot manjši.…

Hvala, ker nas podpirate in z nami prijateljujete. Želim vam blagoslov in vse dobro! Niti življenje z vso svojo zapletenostjo, niti trpljenje s svojo skrivnostnostjo ni moglo sv. Frančišku vzeti veselja nad stvarstvom, človekom in Bogom. Bratje in sestre, naj bo tako tudi z nami. «               

 


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 14.10.:  Kandija in Grm


OZNANILA IN POVABILA:

  • KATEHUMENAT – nova skupina za pripravo odraslih na zakramente se je že začela, vanjo se lahko vključite še do konca oktobra. Srečanja bodo vsak torek ob 20h v Lenartovi dvorani!

 

  • HOSPICKAFE – v ponedeljek, 9. oktobra 2023 ob 18h bo v knjižnici Mirana Jarca pogovor o minljivosti, kjer bodo sodelovali Manca Košir, sestra Emanuela Žerdin, Marjan Markovič in Jani Kramar. Vljudno vabljeni!

 

  • MESTNO ROMANJE NA BREZJE bo v nedeljo, 15. oktobra 2023. Ob 15h bo molitvena ura, ob 16h pa sv. maša, pri kateri bo pridigal novi kapiteljski župnik g. Klavdio Peterca. Prispevek za avtobusni prevoz bo 12€/osebo, odhod avtobusa iz Kandije bo ob 13h – prijavite se v pisarni!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.