OZNANILA – 25. navadna nedelja 2023

OZNANILA v PDF

SLOMŠKOVA NEDELJA– 24. september

 Letos obhajamo 170-letnico izida Slomškove mladinske pesmarice »Šola vesela lepega petja za pridno šolsko mladino«. Ta spomin je hkrati pobuda, da obhajanje Slomškove nedelje posvetimo razmišljanju o glasbi, prepevanju ter o pomenu vpletenosti kulturnega udejstvovanja za svoje izobraževanje in za versko življenje. Slomšek se je kot ljubitelj glasbe in petja dobro zavedal, da ima glasba pomembno  vlogo v življenju človeka. On sam med drugim pravi: »Ptico boš spoznal po petju, pa človeka tudi; ako lepo petje, ima tudi lepo srce. In kar se o človeku posamezno – se lahko reče o vsem ljudstvu. Iz obilnosti srca se glasijo usta, in kjer ni čednih pesmi, tam tudi prebivati ni veselo.« Pesem naj človeka spremlja od rojstva do smrti, pravi Slomšek. Zato je spodbujal petje doma v okviru družin, pri vsakdanjem delu, pri druženju ljudi, v šoli. Kot duhovnik in škof je rad in večkrat poudarjal pomen lepega petja pri bogoslužju in je bogoslovce ter duhovnike spodbujal, da bi se glasbeno izobrazili in redno skrbeli za lepo pesem ter tako skrbeli za dostojno in doživeto obhajanje bogoslužja.

 

Torek, 26. september

16.00 – sestanek za starše veroučencev 4. razreda

Sreda, 27. september

16.00 – sestanek za starše veroučencev 4. razreda 

Petek, 29. september

17.30 – vaje za otroški pevski zbor in ministrante – oboji vabijo nove člane od 1. razreda naprej!

26.NAVADNA, 1. oktober – FRANČIŠKOVA NEDELJA

Po vseh dopoldanskih mašah bo v Lenartovem domu in pred njim druženje ob čaju, kavici in domačem pecivu – se priporočamo!

10.00 – pri družinski maši bodo sodelovali veroučenci 9. razreda, pel pa bo Otroški pevski zbor pod vodstvom Tee Zakšek.


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 30.9.: Ragovo in Krka


OZNANILA IN POVABILA:

 

  • JOŽE MOŽINA V BARAGOVEM ZAVODUv četrtek, 28. septembra 2023, ob 20h bo v Šmihelu predstavitev knjige Slovenski razkol avtorja novinarja dr. Jožeta Možine. Knjiga je sad njegovega dvajsetletnega raziskovanja, zbiranja arhivskega gradiva in pričevanj. Pridite in razširite svoja zgodovinska in družbena obzorja!

 

  • KATEHUMENAT – nova skupina za pripravo odraslih na zakramente se bo začela v torek, 3. oktobra 2023 ob 20h, vodil jo bo p. Peter Vrabec. Dobrodošli v Lenartovi dvorani!

 

  • MESTNO ROMANJE NA BREZJE bo v nedeljo, 15. oktobra 2023. Ob 15h bo molitvena ura, ob 16h pa sv. maša, pri kateri bo pridigal novi kapiteljski župnik g. Klavdio Peterca. Prispevek za avtobusni prevoz bo 12€/osebo, odhod avtobusa iz Kandije bo ob 13h – prijavite se v pisarni!

 

  • ŠOLA ZA ZAKON – poteka po programu Najina pot in traja osem mesecev (od oktobra do konca maja). Srečanja so vsako prvo in tretjo nedeljo ob 19h. Uvodni srečanji bosta 1. in 15. oktobra 2023, obakrat ob 19h, v Baragovem zavodu v Šmihelu. Info: p. Andrej Benda, e-pošta: benda@rkc.si ali Marko Hrovat: 040 701 248

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.