OZNANILA – 25. nedelja med letom, 20. 09. 2020

PDFoznanila

 

KATEHET – KATEHEZA

KATEHEZA je beseda, s katero se srečamo vsako leto na začetku veroučnega leta. Hvaležni smo Bogu za vse katehistinje in katehete v naši župniji; sem spadajo tudi vsi, ki pomagajo kot animatorji pri pripravi na birmo in prvo sveto obhajilo. Prvi katehetje otrokom pa so krščanski starši, ki s krstom otrok in tudi pri sklenitvi zakramenta svetega zakona obljubijo, da bodo svoje otroke vzgojili v krščanski veri. Te kratke zapisane vrstice naj vsem nam pomagajo, da bi se zavedeli tega velikega poslanstva, ki ga imamo s prejemom sv. krsta, ko s Kristusom postanemo deležni preroške službe. Zato potrebujemo v obilni meri Svetega Duha, katerega smo še posebej klicali minulo nedeljo.
Tudi letos se je mogoče vpisati v Katehetsko-pastoralno šolo, ki poteka v našem Baragovem zavodu v Šmihelu. Ni namenjena samo tistim, ki imajo željo poučevati verouk, ampak vsem, ki želijo poglobiti in utrditi svojo vero in še bolj spoznati krščanski nauk.

INFORMATIVNI VPIS bo v četrtek, 24. septembra, od 16.00 do 18.00, na sedežu KPŠ, Baragov zavod NM, Šmihel (1. nadstropje) in po dogovoru. Več informacij dobite na telefonu voditeljice mag. s. Damjane Tramte, tel.: 031/262-266.
Teološko-pastoralno šolo toplo priporočamo, saj je v današnjem času versko znanje kristjanov zelo šibko.

ŽiviRožniVenec – ŽRV
V to molitveno pobudo, ki je stara že skoraj pol stoletja, je vključenih veliko ljudi tudi iz naše župnije. Do letos je bil voditelj p. Leopold Grčar OFM, ki je letos 8. februarja umrl na Brezjah. Sedaj je molitveno pobudo prevzel p. Krizostom, ki je preko sodelavcev poslal na vse dosedanje naslove posebno pismo; kdor še ni, naj na njega čimprej odgovori. Drugače pa ste povabljeni novi molivci za nove duhovne poklice, ki se s pristopom obvežete, da boste vsak dan zmolili eno desetko rožnega venca. Pismo s prijavnico morete prejeti na mizicah za verski tisk ali v župnijski pisarni. Kdor se bo prijavil, bo dobil poseben kartonček s svojo desetko.

ZAKONSKI JUBILANTJE
Dragi zakonci, ki letos obhajate zakonski jubileje! Vabljeni, da se čimprej prijavite za praznovanje, ki ga želimo imeti v župniji v nedeljo, 6. 10., ki je Frančiškova in Rožnovenska. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni. Med sv. mašo v cerkvi ob 11.30 bo preprosto praznovanje z obnovitvijo obljub in po maši, če bo lepo vreme, druženje na samostanskem vrtu.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
26. 9.: Ul. Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na Lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

POVABILA IN OBVESTILA

• VERSKI TISK: Nova tiskana Kloštrska oznanila in obilje verskega tiska najdete ob izhodu iz cerkve.

• ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR: je tudi pričel z rednimi vajami ob sredah, ob 19.30, in redno prepeva ob nedeljah ob 8.30. Vabljeni novi pevci, še posebej ste dobrodošli tenorji in basi. Kdor poje, dvakrat moli!

• MLADINSKI IN OTROŠKI ZBOR: Mladinski in otroški zbor vabita mlade in otroke, da se jim pridružite. Vaje so ob petkih ob 16h in za otroke ob 17h.

• MINISTRANTI: Vsako leto vabimo dečke, da se pridružijo ministrantskim vrstam; eni pričnejo že v 1. razredu, drugi kasneje. Lepo je videti pri maši, ko duhovniku pomagajo strežniki ter tako na viden način obogatijo liturgijo. Vaje so ob petkih ob 17.45.

• GOD BL. SLOMŠKA – SLOMŠKOVA NEDELJA: V četrtek, 24. septembra goduje naš prvi blaženi Slovenec: bl. Anton Martin Slomšek, ki je zavetnik učiteljev in katehetov, pa tudi kmetov in vinogradnikov. Letošnje praznovanje Slomškove nedelje bo 27. septembra 2020 na Bizeljskem. Geslo je: Domovina – naša ljuba mati. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 pa bo slovesna sveta maša.

• KATEHUMENI: Komur manjkajo zakramenti krščanskega uvajanja: krst, obhajilo in birma, se lahko pridruži novi skupini, ki prične z delom v nedeljo, 4. 10. ob 20h. Obvestite se med seboj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.