OZNANILA – 24. navadna nedelja 2023

OZNANILA v PDF

24.NAVADNA, 17. september – KATEHETSKA NEDELJA

 

Ponedeljek, 18. september

19.45 – biblična skupina

20.15 – zakonci I.

 

Sreda, 20. september

20.00 – Frančiškanski župnijski zbor sv. Lenart vabi medse nove člane, predvsem tenorje!

 

Četrtek, 21. september – sv. Matej, apostol in evangelist

 

Petek, 22. september

17.30 – vaje za otroški pevski zbor in ministrante – oboji vabijo nove člane od 1. razreda naprej!

 

 

 

»Samo Jezus Kristus ti lahko v polnosti pove, kdo si. Slediti Njemu pa je težja pot. Lažje je poslušati druge, ugajati, slediti, všečkati, pritiskati na ekranček… Ampak ti si ustvarjen za več, zato poslušaj prave glasove. Božja Beseda je kot rudnik – minecraft scena, slediš žili in rude je vedno več, zmeraj sledi novo odkritje. Predvsem pa v tebi izkoplje prostore in rove, v katerih se lahko naseli Gospod in ti vedno šepeta, kdo si Zanj in kaj je še pripravljen storiti zate. To si ti, to je tvoja identiteta: #Božji! #Ljubljena!«

br.Luka Modic

 

25. NAVADNA, 24. september

– SLOMŠKOVA NEDELJA

 10.00 – pri družinski maši bodo sodelovali veroučenci 5. razreda pod vodstvom katehistinje Petre Srebrnjak; po maši bo v Antonovi učilnici krajši spoznavni sestanek za starše 5. razreda.

 

NEJASNOST GLEDE PLAČILA STROŠKOV ZA VEROUK – zaradi napake v Oznanilih je prišlo do neljube zadrege in slabe volje pri vpisu otrok k verouku, za kar se staršem opravičujemo. 40€ je letni prispevek na družino (ogrevanje in katehetska oprema), za učbenike, delovne in liturgične zvezke pa še dodatnih 15 oz. 20€ na osebo (tretji otrok ima zastonj). Kdor takega zneska ne bi zmogel, se seveda lahko s katehetom dogovori za popust.


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 23.9.: Ragovska, Jakčeva in Maistrova ulica


OZNANILA IN POVABILA:

  • DOBRODELNI ORGELSKI KONCERT

v nedeljo, septembra ob 19.45 bo v frančiškanski cerkvi sv. Lenarta v Novem mestu koncertirala domača organistka mag. Marija Snežka Podpečan. Na milih Goršičevih orglah bo zazvenel Bach in Mozart. Vaši prostovoljni prispevki bodo namenjeni obnovi poplavljene orgelske delavnice mojstra Tomaža Močnika v Cerkljah. Prisrčno vabljeni!

 

  • INFORMATIVNI DAN IN VPIS – Katehetsko-pastoralna šola vabi na informativni dan, ki bo v četrtek, 21. septembra 2023 od 17h dalje v Baragovem zavodu. Odrasli verniki, poglobite svoje versko znanje in izkušnjo! Začetek predavanj bo v četrtek, 5. oktobra 2023 ob 16h prav tam. Več na 031-262-266 ali https://kps.rkc.si/skofija-novo-mesto/

 

  • JOŽE MOŽINA V BARAGOVEM ZAVODUv četrtek, 28. septembra 2023, ob 20h bo v Šmihelu predstavitev knjige Slovenski razkol avtorja novinarja dr. Jožeta Možine. Knjiga je sad njegovega dvajsetletnega raziskovanja, zbiranja arhivskega gradiva in pričevanj. Pridite in razširite svoja zgodovinska in družbena obzorja!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.