OZNANILA – 23. navadna nedelja 2023

OZNANILA v PDF

23.NAV. NEDELJA, 10. september

20.00 – srečanje za katehumene

 

Ponedeljek, 11. september

Začetek veroučne šole po objavljenem urniku.

 

Sreda, 13. september

19.30 – pevske vaje za Frančiškanski župnijski zbor, ki vabi nove člane, predvsem tenorje!

 

Četrtek, 14. september – Povišanje sv. Križa, slovesni praznik in god Slovenske frančiškanske province

19.00 – sveta maša, po kateri bodo molitve za ozdravljenje

 

Petek, 15. september

17.30 – vaje za otroški pevski zbor in ministrante – oboji vabijo nove člane od 1. razreda naprej!

 

Sobota, 16. september

Odhod avtobusa na festival mladih v Stično, vrnitev do 22h – zainteresirani (od 9. razreda dalje) se čimprej prijavite p. Gregorju!

 

24.NAVADNA, 17. september – KATEHETSKA NEDELJA

10.00 – uvodna maša za veroučence, starše in katehete, pri kateri bomo blagoslovili šolske torbe z učbeniki in delovnimi zvezki – prinesite jih, prosim, pred oltar!

14.00 – začetek srečanj za skupnost Vera in luč, ki se bo  sestala vsako 2. nedeljo v mesecu.

 

Pri žegnanjskem »OFRU« v Smolenji vasi se je nabralo kar 2.270€, a za odplačilo dolga, ki smo ga pridelali pri obnovi fasade in zvonika, bo potrebno zbrati vsaj še 5x toliko… Bog povrni!

 

NEJASNOST GLEDE PLAČILA STROŠKOV ZA VEROUK – zaradi napake v Oznanilih je prišlo do neljube zadrege in slabe volje pri vpisu otrok k verouku, za kar se staršem opravičujemo. 40€ je letni prispevek na družino (ogrevanje in katehetska oprema), za učbenike, delovne in liturgične zvezke pa še dodatnih 15 oz. 20€ na osebo (tretji otrok ima zastonj). Kdor takega zneska ne bi zmogel, se seveda lahko s katehetom dogovori za popust.


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota,16.9.: Belokranjska cesta, Gotna vas, Ob potoku, Jedinščica, Ulica Pie in Pina Mlakarja


OZNANILA IN POVABILA:

  • DOBRODELNI ORGELSKI KONCERT – v nedeljo, 17. septembra ob 19.45 bo v frančiškanski cerkvi sv. Lenarta v Novem mestu koncertirala domača organistka mag. Marija Snežka Podpečan. Na milih Goršičevih orglah bo zazvenel Bach in Mozart. Vaši prostovoljni prispevki bodo namenjeni obnovi poplavljene orgelske delavnice mojstra Tomaža Močnika v Cerkljah. Prisrčno vabljeni!

 

  • SVETA MAŠA ZA ZAKONCE, KI SI ŽELIJO OTROK – v nedeljo 17. septembra ob 15h bo v Kloštru sv. maša, med katero bo tudi pričevanje zakonskega para o soočanju s preizkušnjo neplodnosti ter molitev za dar življenja.

 

  • JOŽE MOŽINA V BARAGOVEM ZAVODUv četrtek, 28. septembra 2023, ob 20h bo v Šmihelu predstavitev knjige Slovenski razkol avtorja novinarja dr. Jožeta Možine. Knjiga Slovenski razkol je razširjena doktorska disertacija, ki jo je avtor zagovarjal na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in je sad njegovega dvajsetletnega raziskovanja, zbiranja arhivskega gradiva in pričevanj. Pridite in razširite svoja zgodovinska in družbena obzorja!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.