OZNANILA – 24. nedelja med letom 2022

OZNANILA v PDF

NEDELJA MLADIH, 11. september

Poslanica papeža Frančiška za 36. svetovni dan mladih

»Ko pade mlad človek, v nekem smislu pade človeštvo. Res pa je tudi, da ko se dvigne mlad človek, je kot bi se ponovno dvignil ves svet. Dragi mladi, kakšne možnosti so v vaših rokah! Kakšno moč nosite v svojih srcih! Tako Bog danes znova pravi vsakemu izmed vas: »Vstani!« Iz vsega srca upam, da nam bo to sporočilo pomagalo, da se bomo pripravili na nove čase, na novo stran v zgodovini človeštva. A brez vas, dragi mladi, ni mogoče začeti znova. Da bi si svet opomogel, potrebuje vašo moč, vaše navdušenje, vašo zavzetost. V tem smislu bi skupaj z vami rad premišljeval o odlomku, v katerem Jezus reče Pavlu: »Vstani! Postavljam te za pričo tega, kar si videl!«

(Prim. Apd 26,16)

 

PONEDELJEK, 12.9. ob 19.45 – začetek biblične skupine, ki jo vodi p. Marko (Klarina soba)

 

SREDA, 14. september –  Povišanje svetega križa, praznik

Cesar Konstantin je dal potem, ko je njegova mati Helena našla ostanke Jezusovega križa, nad Gospodovim grobom sezidati cerkev Kristusovega vstajenja in Svetega križa, ali kot pravimo tudi cerkev Božjega groba. Posvečena je bila 13. septembra 335. V njej so naslednji dan, to je 14. septembra, prvič izpostavili relikvijo svetega križa v slovesno češčenje.

Ta dan je tudi god naše Slovenske frančiškanske pro-vince svetega križa, ki je postala samostojna enota reda leta 1900. Trenutno nas je v Sloveniji 52 (5 v ZDA in Avstraliji), 1 brat je poleti naredil prve obljube, 2 pa sta vstopila v noviciat na Trsatu.

 

Petek, 16.9. ob 17.30 – začetek vaj za otroški pevski zbor in ministrante!

 

KATEHETSKA NEDELJA, 18.9.

10.00 – uvodna maša ob začetku šolskega in veroučnega leta, pri kateri bomo blagoslovili šolarje, njihove učbenike, zvezke in druge pripomočke – prine-site jih pred oltar v šolskih torbah!

 

14.00 – to nedeljo je tudi začetek srečanj za skupnost Vera in luč, ki se bo sicer redno dobivala vsako 2. nedeljo v mesecu.

 

ČIŠČENJE CERKVE

  1. september: Kandija in Grm

*****************************************************************************

 

OZNANILA IN POVABILA

 

  • ZAČETEK VEROUKA za osnovnošolce in dijake bo v ponedeljek, 12. septembra (glej urnik skupin).

 

  • OTROŠKI, MLADINSKI IN ŽUPNIJSKI ZBOR k pevskim vajam in sodelovanju pri nedeljskih mašah vabijo nove pevke in pevce z besedami psalmista: »Hvalite Boga v njegovem svetišču!« (Ps 150)

 

  • MOLITEV CERKVA ZA MIR V UKRAJINI – v sredo, 14. septembra bo v naši cerkvi ob 17h tiha adoracija pred Najsvetejšim, ob 18.30 bomo molili rožni venec, ob 19h pa bo somaševanje vodil upokojeni škof msgr. Andrej Glavan – prisrčno vabljeni!

 

  • STIČNA MLADIH bo potekala v soboto, 17. septembra Cena vstopnice v predprodaji je 10€ (spletna trgovina Katoliške mladine), na dan Stične pa 12€. Iz Novega mesta bo peljal posebni avtobus!

 

  • SVETOPISEMSKE URICE (SPU) za otroke od 3 do 6 let – informativno srečanje za starše bo v sredo 21. septembra ob 16.45 v Baragovem zavodu v Šmihelu, nadaljnja srečanja otrok bodo vsako sredo ob 16.45. Več informacij  dobite pri s. Mariji Zabret, na tel. 031574616.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.