OZNANILA – 23. nedelja med letom, 06. 09. 2020

PDFoznanila

 

Z MARIJO V NOVO VEROUČNO LETO

Pred nami je praznik rojstva Božje Matere (torek, 8. 9. – vabljeni k sv. maši ob 8h in 19h!), ki je ob Jezusovi smrti postala tudi naša Mati – torej je to rojstni dan tudi naše Mame. Vsak kristjan ima dve mami; prva nas je rodila in druga je tista, ki še posebej skrbi za nas od krsta naprej. Zato je Marijin rojstni dan priložnost za veselje in zahvalo. Ko se podajamo v nove izzive, smo morda negotovi, omagujemo, nas je strah… Marija prosi in posreduje za nas pri svojem Sinu Jezusu. Zato zaupno prosimo in molimo: Zdrava Marija… prosi za nas, grešnike, zdaj in ob naši smrtni uri. – AMEN!
Danes, 6. 9., praznujemo tudi Angelsko nedeljo, ki je prav tako marijansko obarvana. Minuli vikend in tudi prihodnji, pa še posebej molimo za nove duhovne poklice. Po Mariji prosimo in molimo, da nam ne zmanjka duhovnikov, da bi poklicani klic spoznali, ga razvili in potem tudi vztrajali. Cerkev, duhovnik, Božji otrok… vse nas prav Marija ovija v svoj plašč, za nas moli in prosi za nas ter nas nikoli ne pusti same.

Priporočimo Mariji naše družine, zakonce, starše, otroke, našo župnijo, Cerkev na Slovenskem, domovino Slovenijo in ves svet. Marijine cerkve, cerkvice in kapelice po naših vaseh pričajo o veri naših prednikov – zaživimo tudi mi iz te vere ter pričujmo prihodnjim rodovom!

SVETA MAŠA – BREZ MASKE!
Vabljeni k sveti maši!
Drage družine, vse ne morete biti pri družinski maši ob nedeljah ob 10h, zato ste povabljene, da se porazdelite med 6 nedeljskih svetih maš, ki so v naši kloštrski cerkvi.
Prihodnjo nedeljo (13. 9.) je predvidena KATEHETSKA NEDELJA. Zato bodo vse svete maše oblikovane in uglašene na temo kateheze in prošnje k Svetemu Duhu, da bi znali in zmogli biti drug drugemu modri katehetje.

BREZ MASKE!?!
V cerkvi smo dolžni nositi maske, si ob vstopu razkužiti roke in držati medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra. Kdor pa ima težave z nošnjo maske, težko diha ali dobi alergijo, se naj usede v hodnik okrog Lurške ali v Lurško kapelo, kjer ni potrebno imeti maske; naj pa bo med posamezniki ali družinami meter in pol razdalje. Kolikor se da, se potrudimo, da bomo v cerkev prihajali zdravi in pri tem upoštevali navodila, ki so priporočena.

NABIRKA ZA SVETO DEŽELO
V nedeljo, 13. 9., je nabirka pri sv. maši za kristjane v Sveti deželi, saj je zaradi korona virusa letos, na Veliki petek, nabirka odpadla. Vabljeni k darežljivosti!

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
12. 9.: Žabja vas, Šentjernejska cesta, Lobetova in Na Tratah.

OBVESTILA IN POVABILA

• VERSKI TISK: Nova tiskana Kloštrska oznanila in obilje verskega tiska najdete ob izhodu iz cerkve.

• SEJA ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA: ponedeljek, 7. 9. ob 20h.

• VEROUK: pričenjamo v ponedeljek, 7. 9., po urniku, ob upoštevanju vseh priporočil.

• OBVEROUČNE DEJAVNOSTI: tudi letos se lahko otroci vključijo v razne izven veroučne dejavnosti: pevski zbor, ministranti, dramska skupina in Slomškovo bralno priznanje. Dnevi in ure srečevanj so v veroučnem urniku.

• ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR: je tudi pričel z rednimi vajami ob sredah, ob 19.30 in redno prepeva ob nedeljah ob 8.30. Vabljeni novi pevci, še posebej ste dobrodošli tenorji in basi. Kdor poje, dvakrat moli!

• SVETA MAŠA ZA OZDRAVLJENJE DRUŽINSKEGA DEBLA: četrtek, 10. 9. ob 19h.

• ŠKOFIJSKI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE: je letos v soboto, 12. septembra, na Zaplazu. Kdor more, naj se ga udeleži. Zaradi »nepredvidljive korona-virusne« situacije bo molitveni dan potekal zunaj cerkve. Ob 10h bo najprej pričevanje, nato sledi molitev za duhovne poklice in ob 10.30 somaševanje, ki ga bo vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan.

• STIČNA MLADIH: Prijave na Stično mladih so odprte! 19. septembra bo potekala 39. Stična mladih. Prijavnica Prijavnica je dosegljiva do 13. septembra 2020 na sticna.net. POHITITE!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.