OZNANILA – 22. nedelja med letom, 30. 08. 2020

PDFoznanila

VEROUČNI URNIK

 

PRED ZAČETKOM ŠOLE IN VEROUKA

Zadnji meseci so bili za vse nas meseci presenečenj, vznemirjenja, morda jeze, skrbi; za nekoga pa so lahko bili ti meseci čas za razmislek, molitev, tudi novo priložnost. Vse skupaj se je pričelo še pozimi, nadaljevalo s pomladjo in poletjem in, kot kaže, se bodo meseci, ko se spopadamo z nevidnim »napadalcem – C19«, še nadaljevali. Kristjani smo del tega sveta, vendar po krstu smo tudi dediči Božjega kraljestva. Skozi vso zgodovino naše vere smo prav kristjani prinašali vsemu svetu upanje, vero in nenazadnje rešitev ob nastalih težkih situacijah; pa naj bodo to vojne ali bolezni. Potrudimo se, da bo tudi tokrat tako. Kje je rešitev? Verujemo, da je v molitvi, v branju Svetega pisma in v medsebojnem iskrenem pogovoru ter zaupnem podpiranju drug drugega. Če smo minulo šolsko in veroučno leto končali malo prestrašeni in negotovi, se moramo v novo šolsko in veroučno leto podati bolj pogumno v zavedanju, da smo se iz minulih mesecev kaj naučili. Nič nam ne bo pomagalo tožiti in negodovati; potrebno se bo pogovarjati, prilagajati in usklajevati, da bomo prišli skupaj in si zmogli povedati to, kar si želimo. Zato zaupno stisnimo roke k molitvi in prosimo Svetega Duha, da bi to zmogli in znali.

VEROUČNO LETO – VPIS
Na tiskanih urnikih in na spletni strani je že en teden napisan razpored verouka in tudi dneva, ko boste starši mogli svoje otroke vpisati v veroučno šolo. V zadnjem tednu smo dobili navodila in smernice, kako poučevati verouk. Tako bomo podrobna navodila podali ob samem vpisu; verjetno pa bo potrebno večje skupine razdeliti na manjše. S kateheti se bomo pogovorili in vas pravi čas obvestili v upanju, da bomo mogli priti drug drugemu naproti.
Vabljeni torej na vpis v četrtek, 3. in petek, 4. septembra med 16. in 18. uro v prostore Lenartovega doma.

SVETA MAŠA IN MOLITEV
Današnji čas, v katerem se je znašel ves svet, nas, kristjane, še bolj vabi in kliče k življenju iz nedeljske sv. maše in družinske molitve. Dragi starši, dragi veroučenke in veroučenci, brez prakticiranja vere nam ves napor glede verouka in drugih dejavnosti ne bo kaj dosti pomagal. Našo vero in vedenje o veri, ki ga pridobimo pri verouku, moramo ponotranjiti in zaživeti. Dani smo drug drugemu, da si pomagamo.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
4. 9. ob 20h: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.

V NEDELJO, 6. 9. bo ponovno sveta maša ob 11.30, kot je bila do julija.

OBVESTILA IN POVABILA

• VERSKI TISK: Nova tiskana Kloštrska oznanila, ki bodo ponovno izhajala tedensko in obilje verskega tiska najdete ob izhodu iz cerkve.

• ROMANJE NA BREZJE: Letošnje romanje na Brezje treh mestnih župnij bo prihodnjo nedeljo, 6. 9. Ob 13h je odhod avtobusa iz Kandije. Seveda je potrebno iti na romanje zdrav in s seboj imeti masko. Ob 15h je molitvena ura za nove duhovne poklice in po njej ob 16h sveta maša, ki jo bo daroval naš provincial p. Marjan Čuden. Cena romanja je 10€; čimprej se prijavite v župnijski pisarni. Na romanje so še posebej povabljeni molivci Živega rožnega venca, saj bo to letos za njih letno romanje na Brezje.

• MOLITVENO BDENJE ZA NOVE DUHOVNE POKLICE: V tem času, ko je vse zelo nepredvidljivo, bomo še toliko bolj prosili za nove duhovne poklice, tako tradicionalno obhajali škofijsko molitveno bdenje po vseh naših župnijah, ki bo potekalo v noči s petka na soboto, 4. 9. na 5. 9. Letos smo lahko Gospodu še posebej hvaležni za novomašnika in diakona. Naša župnija je določena, da se dobimo v naši cerkvi ob 6. uri in vztrajamo do 7h. – LEPO POVABLJENI!

• ŠKOFIJSKI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE: je letos v soboto, 12. septembra na Zaplazu.

• STIČNA MLADIH: Prijave na Stično mladih so odprte! 19. septembra bo potekala 39. Stična mladih, tokrat v prilagojeni izvedbi na 34 lokacijah po Sloveniji. Mladi iz naše župnije ste povabljeni, da se udeležite Stične v NOVEM MESTU in sodelujete pri soustvarjanju dogodka.. Prijavnica je dosegljiva do 13. septembra 2020 na sticna.net.

• V nedeljo, 6.9. je nabirka pri sv. maši za potrebe cerkve in samostana!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.