OZNANILA – 22. navadna nedelja 2023

OZNANILA v PDF

ANGELSKA NEDELJA, 3. september

20.00 – sestanek za katehete

 

Ponedeljek, 4. september

20.00 – uvodna seja Župnijskega pastoralnega sveta

 

Četrtek, 7. september

16.00 – 18.00: VPIS k verouku za vse razrede (Lenartova dvorana)

 

Petek, 8. september – Rojstvo Device Marije ali mali šmaren, slovesni praznik

16.00 – 18.00: VPIS k verouku za vse razrede

17.30 – začetek srečanj za otroški pevski zbor in ministrante – oboji v svoje vrste vabijo nove člane od 1. razreda naprej!

 

VEROUČNI URNIK je objavljen  kot tiskana priloga Oznanilom in na spletni strani župnije. Za vpis v 1., 3. in 9. razred s seboj  prinesite krstni list ali družinsko knjižico (če otrok ni bil krščen v naši župniji); prinesite tudi podpisano spričevalo in 40€ za stroške učbenikov in ogrevanja. Z veroukom bomo začeli v ponedeljek, 11. septembra, katehetska maša ob začetku veroučnega leta pa bo v nedeljo, 17. septembra ob 10h.

Pridiga nadškofa Zoreta pri maši za žrtve totalitarnih režimov XX. stoletja (23.8.2023)

»… ob takšnih spominskih dnevih razmišljamo o zlu in razdiralni dejavnosti totalita-rizmov, ki imajo v svojih korenih različna izhodišča, konec pa je pri vseh isti: –izem. Tisto neuničljivo, tista resnica, ki jo moč hoče poteptati, utišati in umoriti – čemur služijo taborišča, krematoriji ali prikrita morišča kakih brezen in jarkov – pa prihaja na dan, dobi svoj življenjski prostor pod soncem in potrjuje Jezusovo besedo, da resnica osvobaja… Totalitarizmi lahko podjarmijo države in narode, ne morejo pa podjarmiti enega samega človekovega srca, ki iz zvestobe Bogu veruje, upa in ljubi. Amen. Prosimo Gospoda, da bi vedno dovolj močno verovali, upali in ljubili, da bi mogli reči ne vsemu, kar ni vera, upanje in ljubezen.«


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 9. september: Ul. Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva ulica


OZNANILA IN POVABILA:

  • VPIS NA KONSERVATORIJ ZA GLASBO – na konservatoriju za glasbo Jurij Slatkonja (Zavod Friderik Irenej Baraga) potekajo v mesecu septembru vpisi v programe za šolsko leto 2023/2024. Lepo vabimo vse, ki se želijo naučiti igrati orgle, da se vpišejo v program Liturgični organist. Zborovodje in pevce vabimo, da se vpišejo v program Petje. Za več informacij nas pokličite na 07/38 444 25 ali nam pišite na: vpis@zavod-baraga.si.

 

  • MOLITVENI DAN ZA NOVE DUHOVNE POKLICE bo v soboto, 9. septembra, v Marijinem božjepotnem svetišču na Zaplazu. Ob 9h se bo začela molitvena ura, ki jo bodo vodile sestre redovnice. Hkrati bo potekalo srečanje ministrantov z generalnim vikarjem Petrom Kokotcem v prostoru pod zakristijo. Ob 10h bo sveta maša, ki jo bo vodil upokojeni škof msgr. Andrej Glavan.

 

  • SKUPINA ZA ŽENSKE v Mirni peči – prvo srečanje bo v ponedeljek, 11.9.2023, po večerni sveti maši. Voditeljica vsakokratnega srečanja bo ga. Mojca Giacomelli. Prijave sprejema koordinatorka skupine Tanja Radovič na tel. 031 420 044 ali na e-naslov: tanjaradoviceva@gmail.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.