OZNANILA – 22. nedelja med letom 2022

NOVI ŽUPNIK p. Gregor Kos

Dragi župljani, dovolite, da se vam na kratko predstavim. Po novi maši, ki sem jo leta 1999 pel v krstni župniji sv. Frančiška Asiškega v Šiški, sem bil nastavljen za kaplana k vam v Novo mesto. Leta 2002 sem bil poslan za kaplana k Marijinemu oznanjenju v Ljubljani, 2007 sem se preselil za Bežigrad, 2013 pa sem prevzel vodenje domače šišenske župnije. Po 20 letih se torej vračam na kraj »prve pastoralne ljubezni« – svojih duhovniških začetkov, na katerega me veže toliko dragocenih spominov. Naj se po Božji milosti in z našim medsebojnim sodelovanjem ti spomini znova spremenijo v živo duhovno dogajanje, ki sem ga začutil že prvi dan, ko sem prišel med vas. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil dosedanjemu župniku patru Krizostomu, ki vas je vodil in povezoval v živo Kristusovo cerkev zadnjih 9 let. Prav tako prisrčna hvala vsem trem sobratom: patru Marku, patru Petru in patru  Tomažu, ki so mu pri tem pomagali in tudi mene sprejeli tako odprtih rok, da selitve na Dolenjsko skoraj nisem občutil kot nekaj stresnega, ampak kot vračanje domov!

V nedeljo, 4. septembra ob 8.30 vas vabim k obredu slovesne umestitve za župnika, ki jo bo vodil škof Andrej Saje!

NOČNO ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA

»Kako moliti pred Najsvetejšim?« »Sonči svojo dušo. Postavi se pred Gospoda in pred Njim vztrajaj, da te osvetli, pregreje, prežari tvoje temine s svojo lučjo, se dotakne tvoje duše in telesa, da te umije, očisti, spremeni in odreši.« Dragi verniki, skupaj z Župnijskim pastoralnim svetom vas vabim, da se pridružite tihemu nočnemu češčenju Najsvetejšega, ki bo od petka, 2.9., po večerni sv. maši, na soboto, 3.9., do jutranje sv. maše. Molitev bo potekala v Lurški kapeli. Če kdaj, potem so sedanji časi klic k pomnožitvi molitve!

ČIŠČENJE CERKVE

V soboto,  3. septembra ste za čiščenje cerkve na vrsti vaščani Ragovega in Krke.

  • MAŠNE NAMENE za oktober lahko naročite od nedelje, 28.8. naprej…
  •  PEVSKE VAJE ZA ŽPZ se bodo začele v sredo, 31.8. ob 19.30.
  •  PRVI PETEK: v petek, 2.9. bomo delili zakramente ozdravljanja bolnikom in ostarelim po domovih – pokličite za obisk svojcev!
  • NOČNA ADORACIJA bo iz petka, 2.9. na soboto 3.9. v Lurški kapeli.
  •  UMESTITEV NOVEGA ŽUPNIKA: v nedeljo, 4. septembra bo škof Andrej Saje pri župnijski maši ob 8.30 umestil Gregorja Kosa za novega kloštrskega župnika – prisrčno vabljeni!
  • NEDELJSKA MAŠA OB 11.30 se po poletnih počitnicah znova vrača na redni spored – od 4. septembra dalje!
  •  SESTANEK KATEHETOV bo v nedeljo, 4. septembra ob 20h.
  • PRVA SEJA ŽPS bo v ponedeljek, septembra ob 20h.
  •  VPIS K VEROUKU za vse razrede bo v četrtek, 8. in v petek, 9. septembra od16h do 18h v prostorih Lenartovega doma.

OZNANILA v PDF

VEROUČNI URNIK 2022/23

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.