OZNANILA – 22. nedelja med letom, 1.9.2019 – angelska nedelja

PDFoznanila

 

SEPTEMBER – ŠOLA – VEROUK

Letos pričenjamo prvi jesenski mesec: september, na prvi dan v tednu, na nedeljo. S septembrom je povezan začetek šole in seveda – verouka.
Minilo je kar tri mesece, odkar smo zaključili veroučno leto. Zato bomo sedaj potrebovali malo več moči in volje, da se spet »sestavimo« in gremo skupaj naprej. Dragi starši, kdor še nima urnika, naj vzame prejšnja Oznanila, kjer je tudi katehetsko pismo. Vse pa je tudi na spletni strani. Z vpisom k verouku pričnemo v sredo, četrtek in petek od 16. do 18. ure.
S seboj prinesite vse, kar je napisano na veroučnem urniku. Kdor vpisuje prvega otroka k verouku, naj izpolni veliko prijavnico. Z veroukom pričnemo v ponedeljek, 9. septembra po urniku.

SREČANJE ČLANOV ŽPS
Prvo srečanje članov župnijskega pastoralnega sveta bo v ponedeljek,
2. septembra ob 20. uri v Lenartovi dvorani. Pridite, da se pogovorimo o delu, ki je pred nami in se srečamo z načrtom na novo katehetsko in pastoralno leto.

KARITAS
Srečanje sodelavcev Župnijske Karitas bo v torek, 3. 9., po večerni sveti maši.
POMEMBNO OBVESTILO GLEDE ODDAJE OBLEK:
Ker se je povpraševanje po oblačilih in obutvah za starejše zmanjšalo, oziroma – ga skoraj ni, do nadaljnjega zbiramo le še oblačila in obutev za otroke ter posteljnino in brisače.

MALI ŠMAREN – TRŠKA GORA
Letos praznovanje praznika Malega Šmarna ali Marijinega rojstnega dne odpade, saj ga prekrije praznovanje nedelje. Vseeno se bomo pri nedeljskih svetih mašah spomnili praznika. Še posebej pa bo slovesno, kot vsako leto, na Trški gori. Na predvečer praznika, 7. 9. ob 19h, bo slovesna sveta maša in po njej procesija z Marijinim kipom. Sv. mašo in procesijo bo vodil g. škof Andrej Glavan. Drugi dan, na sam praznik, pa bo glavno sveto mašo ob 10h daroval ljubljanski stolni župnik mag. Roman Starc, popoldne ob 15h pa naš gvardijan p. Tomaž Hočevar.

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM, PRVI PETEK IN PRVA SOBOTA
Dnevi so povezani s prvim petkom, ki je v septembru šestega dne. Vse večere vabljeni pol ure pred večerno sveto mašo k molitvi pred Najsvetejšim in prejemu zakramentov.
V petek, 6. 9., bomo po večerni sv. maši vztrajali pred Najsvetejšim vse do 21. ure. Molitveno bdenje za nove duhoven poklice poteka v celotni novomeški škofiji od večera 6. do večera 7. 9.

ČIŠČENJE CERKVE
7. 9.: Ulica Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na Lazu, Knafelčeva ulica in Avšičeva ulica.

OBVESTILA

• ROMANJE V NEAPELJ: škofija Novo mesto in občina Škocjan pripravljata preko agencije Trud romanje ob 200-letnici rojstva dr. Ignacija Knobleharja od 22. do 26. septembra. Kdor želi poromati, naj se prijavi preko agencije; program romanja je na oglasni deski.

• STIČNA MLADIH: kot vsako leto, bodo tudi letos naši mladi sodelovali v Stični na tradicionalnem srečanju mladih iz vse Slovenije; letos v soboto, 21. septembra. Kdor želi iti z avtobusnim prevozom, naj se prijavi v župnijski pisarni.

• VPIS V KONSERVATORIJ: v šolskem letu 2019/2020 vabimo k vpisu na Konservatorij. V program Liturgični organist vabimo tiste, ki se želijo naučiti igranja ljudskih pesmi in skladb, ki so primerne za liturgično uporabo. V srednješolskih modulih izvajamo programe za zborovodje in organiste. Izvajamo tudi program petje, ki je namenjen vsem, ki bi se radi izpopolnili na tem področju. V programe se lahko vpišejo začetniki in vsi, ki bi radi nadgradili znanje. Informacije: vpis@zavod-baraga.si, ali 07 38 44 425, Matej Burger, v. d. ravnatelja.

• VPIS V KATEHETSKO PASTORALNO ŠOLO: V Baragovem zavodu – Novo mesto, Šmihel – se s prvim četrtkom v oktobru začenja nov ciklus predavanj Katehetsko pastoralne šole. Spoznavanje vere s pomočjo dobro pripravljenih vsebin in dobre družbe je dragoceno za osebno obogatitev, pa tudi za prenos vere v lastnih družinah, v župnijah in drugih okoljih. Informativni dan in vpis je 26. septembra ob 16.00, v Baragovem zavodu. Predavanja pa se začnejo v četrtek, 3. oktobra ob 16.00 in bodo potekala ob četrtkovih popoldnevih tekom celega leta. Vpisati je možno celoten program, ali pa prihajati le na izbrana predavanja oz. dele programa. Kontakt: 031/262 266; damjana.tramte@gmail.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.