OZNANILA – 23. nedelja med letom, 8.9.2019 – praznik Rojstva Device Marije – MALI ŠMAREN

PDFoznanila

 

VEROUK – VPIS

Minulo sredo, četrtek in petek smo imeli vpis k verouku. Dragi starši, kdor še želi vpisati otroka k verouku, naj ne odlaša. Želimo in prosimo, da to uredite v času uradnih ur v župnijski pisarni. Jutri, v ponedeljek, 9. 9. pričnemo z rednim veroukom po urniku. Verouk ni samo za otroke, ampak vsi vedno bolj potrebujemo pouk o naši katoliški veri.

MLADINSKA SREČANJA
V novem veroučnem letu bodo srečanja za mlade ob sobotah ob  20. uri. Mladi, lepo povabljeni že to soboto, 14. 9., ko se bomo pripravili na letošnjo Stično mladih.

MINISTRANTI
Ministrantska srečanja bodo ob sobotah ob 17.30 – prvo bo 21. 9. Dečki, ki čutite veselje do strežbe duhovniku pri oltarju, ste prav lepo povabljeni. Starši, podprite jih v njihovi želji in jih pripeljite!

KARITAS
POMEMBNO OBVESTILO GLEDE ODDAJE OBLEK:
Ker se je povpraševanje po oblačilih in obutvah za starejše zmanjšalo, oziroma – ga skoraj ni – do nadaljnjega zbiramo le še oblačila in obutev za otroke ter posteljnino in brisače.

BIBLIČNA SKUPINA
Skupina, ki se že več kot 15 let srečuje s knjigo vseh knjig – Svetim pismom – ob ponedeljkih po večerni sveti maši, lepo vabi v svojo sredo nove člane. S srečanji so že pričeli minuli ponedeljek in nadaljujejo 9. 9.

FRANČIŠKANSKI ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR SV. LENART
Tudi pevski zbor je pričel z rednimi vajami ob sredah zvečer ob 19.30 pod vodstvom Matevža Novaka. Lepo povabljeni novi pevci – vsi, ki čutite veselje do zborovskega cerkvenega petja. Saj poznamo tisti pregovor: Kdor poje, dvakrat moli.

KATEHUMENAT
Vsako leto pričenjamo na začetku meseca oktobra z novo skupino katehumenov – vseh tistih, ki niso krščeni ali pa jim manjka kakšen zakrament, recimo obhajilo ali birma. Prvo srečanje kandidatov bo v nedeljo, 6. oktobra ob 20. uri. Vnaprejšnja prijava ni potrebna.

SLOMŠKOVA NEDELJA 2019
Nedelja, posvečena našemu prvemu blaženemu, bo letos 22. septembra. Mineva 160 let od prestavitve škofovskega sedeža iz Št. Andraža v Labodski dolini – v Maribor na Štajersko . To je bilo leta 1859. Letos je tudi 20 let od razglasitve Antona Martina Slomška za blaženega – 19. 9. 1999.

ČIŠČENJE CERKVE
14. 9.: Belokranjska cesta, Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica.

• ROMANJE V NEAPELJ: Škofija Novo mesto in občina Škocjan pripravljata preko agencije Trud romanje ob 200-letnici rojstva dr. Ignacija Knobleharja od 22. do 26. septembra. Kdor želi poromati, naj se prijavi preko agencije; program romanja je na oglasni deski. PRIJAVE SO MOGOČE SAMO ŠE TA TEDEN!

• STIČNA MLADIH: Kot vsako leto, bodo tudi letos naši mladi sodelovali v Stični na tradicionalnem srečanju mladih iz vse Slovenije; letos v soboto, 21. septembra. Kdor želi iti z avtobusnim prevozom, naj se prijavi v župnijski pisarni; strošek je 5 €. Odhod avtobusa je ob 8.15 pod staro občino v Novem mestu.

• MOLITVENI DAN ZA NOVE DUHOVNE POKLICE NA ZAPLAZU IN ŠKOFIJSKO SREČANJE ZA MINISTRANTE bo v soboto, 14. septembra. Ob 9h je molitvena ura in sledi škofova sveta maša. Po maši je srečanje za ministrante. Ministranti, lepo povabljeni, da se prijavite p. Krizostomu!

• VPIS V KATEHETSKO PASTORALNO ŠOLO: V Baragovem zavodu – Novo mesto, Šmihel – se s prvim četrtkom v oktobru začenja nov ciklus predavanj Katehetsko pastoralne šole. Spoznavanje vere s pomočjo dobro pripravljenih vsebin in dobre družbe je dragoceno za osebno obogatitev, pa tudi za prenos vere v lastnih družinah, v župnijah in drugih okoljih. Informativni dan in vpis je 26. septembra ob 16.00, v Baragovem zavodu. Predavanja pa se začnejo v četrtek, 3. oktobra ob 16.00 in bodo potekala ob četrtkovih popoldnevih tekom celega leta. Vpisati je možno ali celoten program ali pa prihajati le na izbrana predavanja oz. dele programa. Kontakt: 031/262 266.

• SLOVENSKO – HRVAŠKO SREČANJE VERNIH KATOLIČANOV: bo v soboto, 19. oktobra, v rojstnem kraju bl. Alojzija Stepinca: v Krašiću na Hrvaškem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.