OZNANILA – 21. navadna nedelja 2023

OZNANILA v PDF

Petek, 1. september – prvi petek

P. Gregor bo zaradi odsotnosti (udeležba na letnih duhovnih vajah) zakramente bolnikom in onemoglim po domovih delil naslednji petek, 8. septembra.

 

NOČNO ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA

Dragi verniki, po dvomesečnem poletnem premoru vas skupaj z Župnijskim pastoralnim svetom znova vabim, da se pridružite tihemu nočnemu češčenju Najsvetejšega, ki bo potekalo od petka, 1.9., po večerni sv. maši, do jutranje sv. maše v soboto, 3.9. Molitev bo potekala v Lurški kapeli.

 

VEROUČNI URNIK je objavljen  kot tiskana priloga Oznanilom in na spletni strani župnije. VPIS v novo veroučno leto bo v četrtek, 7. in v petek, 8. septembra od 16h do 18h. Za vpis v 1., 3. in 9. razred s seboj  prinesite krstni list ali družinsko knjižico (če otrok ni bil krščen v naši župniji); prinesite tudi podpisano spričevalo in 40€ za stroške učbenikov in ogrevanja.

 

Pridiga nadškofa Zoreta pri maši za žrtve totalitarnih režimov XX. stoletja (23.8.2023)

»Spoštovani, zbrali smo se zato, ker nam ni vseeno. Nasprotno, nasilna dogajanja preteklega stoletja so svet zavila v tako gosto in debelo kopreno gorja, solza, krivic, krvi in smrti, da še vedno iščemo poti do resnične svobode in do resnične svetlobe…

Zlo je sposobno sklepati zavezništvo z zlom, čeprav mora sklepanje takšnih zavezništev vedno predstaviti kot korak k dobremu, k lepši in mirnejši prihodnosti. Tudi Hitler in Stalin sta se v tem paktu predstavljala kot prijatelja, ki gradita varnejše odnose med državami in narodi. V ozadju oziroma v skriti vsebini tega dogovora je bila zasnovana vojna, ki bo podjarmila narode in države; vojna, ki je potem  povzročila toliko gorja.

Glede na to, da nekaterih političnih predstavnikov danes ni tukaj, bi človek dejal, da totalitarizmi v vseh nas še vedno niso deležni enake obsodbe. A zlo ni bilo premagano ne s kapitulacijo Italije, ne z Nürnberškimi procesi, ne s padcem Berlinskega zidu in  tudi ne z osamosvojitvijo Slovenije. Zlo se prav tako ne bo končalo s prevzemanjem ustanov, ne s sprejemanjem zakonodaje proti t.i. sovražnemu govoru, zato moramo ob vsem tem ostajati pozorni in čuječi…«


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota,2.9.: Ul. Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva ulica


OZNANILA IN POVABILA:

  • DOBRODELNI KONCERT – Slovenska Karitas in Radio Ognjišče vabita na dobrodelni koncert, ki bo v soboto, 2. septembra, ob 17. uri v Poletnem gledališču Studenec pri Domžalah. Nastopila bosta Martin Krpan (Jure Sešek) in Policijski orkester, pridejo pa tudi Kekec, Mojca, in Huda mravljica. Celotni izkupiček od vstopnic bodo namenili za šolske potrebščine za otroke s poplavljenih območij. Vstopnice (10€) za dobrodelni koncert lahko kupite v spletni knjigarni Ognjišča:  https://knjigarna.ognjisce.si/katalog/900169/vstopnica-radio-ognjisce. Z računom jih boste lahko prevzeli eno uro pred predstavo v Poletnem gledališču Studenec.
  • SKUPINA ZA ŽENSKE v Mirni peči – »Spoštovana ženska, povabljena si v skupino, ki se v župnišču v Mirni Peči srečuje enkratmesečno. Prvo srečanje bo v ponedeljek, 11.9.2023, po večerni sveti maši. Voditeljica vsakokratnega srečanja bo ga. Mojca Giacomelli. V varnem okolju skupine se skupaj bogatimo in podpiramo, pri čemer se poraja nov zagon in svežina, ki sta kot »proti utež« raznim stresnim situacijam, ki jih prinaša življenje.« Prijave sprejema koordinatorka skupine Tanja Radovič na tel. 031 420 044 ali na e-naslov: tanjaradoviceva@gmail.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.