OZNANILA – 20. navadna nedelja 2023

OZNANILA v PDF

Petek, 25. avgust – sv. Ludvik IX., francoski kralj, zavetnik FSR

Bil je velik častilec Kristusovega pasijona in je poskrbel, da so relikvije Kristusove krone leta 1239 prišle v Pariz. Dal je zgraditi cerkev Sainte Chapelle, posvečeno tem relikvijam, ki je kasneje postala nacionalno središče Francozov. Svetišče so zgradili na otoku, kjer so francoski kralji dolgo bivali. S tem je želel poudariti povezavo med vero in državo. Danes je Kristusova krona shranjena v katedrali Notre Dame de Paris.

 

 

STRUNJAN 2023 – nagradnega letovanja za ministrante ter pevce otroškega in mladinskega zbora se je konec julija udeležilo 57 otrok, najstnikov in študentov.

Pod skrbnim vodstvom Nike Molan je ekipa požrtvovalnih starešin in animatorjev pripravila program dnevnih zadolžitev in sodelovanja po skupinah, ob večerih pa je sledilo pestro in razgibano družabno dogajanje – med drugim je »krst« uspešno opravilo 8 novih animatorjev, letošnjih birmancev. Seveda tudi molitev  in sveta maša nista umanjkali. Za vse nas je bil ta teden poučna župnijska »šola v naravi«, v kateri smo se med seboj še bolj spoznali, povezali ter tudi duhovno rasli in zoreli. Hvala Bogu in staršem za zaupanje!

 

DOBRODELNI NABIRKI za Mivo in prizadete v poplavah

Na Krištofovo nedeljo 23. julija smo za vozila slovenskih misijonarjev zbrali 3.349€, prejšnjo nedeljo pa je bila skupna nabirka za poplavljene kar 6.262€ – obe vsoti smo že nakazali Misijonskemu središču Slovenije in Slovenski Karitas. Bog povrni!

 

VEROUČNI URNIK bo objavljen 27. avgusta kot tiskana priloga Oznanilom in na spletni strani župnije. VPIS v novo veroučno leto bo v četrtek, 7. in v petek, 8. septembra od 16h do 18h. Za vpis v 1., 3. in 9. razred s seboj  prinesite krstni list ali družinsko knjižico (če otrok ni bil krščen v naši župniji); prinesite tudi podpisano spričevalo in 40 za stroške učbenikov in ogrevanja.


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 26.8.: Žabja vas, Šentjernejska cesta, Lobetova ulica in Na Tratah


OZNANILA IN POVABILA:

  • ROMANJE BOLNIKOV, INVALIDOV IN STAREJŠIH novomeške škofije bo 26.avgusta 2023 na Zaplazu. Ob 9.30 bo molitev rožnega venca v cerkvi, ob 10.00 sveta maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov daroval generalni vikar Peter Kokotec. Pred sv. mašo in med njo bo priložnost za sveto spoved. Bolniki, invalidi in starejši bodo med sveto mašo lahko prejeli zakrament bolniškega maziljenja.

 

  • DOBRODELNI KONCERT – Slovenska Karitas in Radio Ognjišče vabita na dobrodelni koncert, ki bo v soboto, 2. septembra, ob 17. uri v Poletnem gledališču Studenec pri Domžalah. Nastopila bosta Martin Krpan (Jure Sešek) in Policijski orkester, pridejo pa tudi Kekec, Mojca, in Huda mravljica. Celotni izkupiček od vstopnic bodo namenili za šolske potrebščine za otroke s poplavljenih območij. Vstopnice (10€) za dobrodelni koncert lahko kupite v spletni knjigarni Ognjišča:  https://knjigarna.ognjisce.si/katalog/900169/vstopnica-radio-ognjisce. Z računom jih boste lahko prevzeli eno uro pred predstavo v Poletnem gledališču Studenec.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.