OZNANILA – 2. nedelja med letom

OZNANILA v PDF

2.  NEDELJA MED LETOM, 14. januar 2024

Tisti čas je Janez Krstnik spet stal tam in še dva izmed njegovih učencev. Ozrl se je na Jezusa, ki je šel mimo, in rekel: »Glejte, Jagnje Božje!« Učenca sta slišala, kaj je rekel, in odšla za Jezusom. Jezus pa se je obrnil, in ko je videl, da gresta za njim, jima je dejal: »Kaj iščeta?« Rekla sta mu: »Rabi (kar pomeni učitelj), kje stanuješ?« Rekel jima je: »Pridita in bosta videla.« Šla sta torej in videla, kje stanuje, ter ostala pri njem tisti dan. Bilo je okrog desete ure. Eden od teh, ki sta slišala Janezove besede in šla za Jezusom, je bil Andrej, brat Simona Petra. Ta je najprej našel svojega brata Simona in mu je rekel: »Našli smo Mesija« (kar pomeni Maziljenec). Privedel ga je k Jezusu. Jezus je uprl pogled vanj in rekel: »Ti si Simon, Janezov sin. Imenoval se boš Kefa« (kar pomeni Peter).  (Jn 1,35-42)

 

Ponedeljek, 15. januar

20.15 – zakonska skupina I.

 

 

Sreda, 17. januar – sv. Anton, puščavnik in opat

17.00 – Veliki Slatnik: sv. maša na god svetnika, čigar kip stoji na stranskem oltarju, ustvaril ga je kartuzijan p. Wolfgang Kogler.

 

 

Četrtek, 18. januar

Začetek tedna molitve za edinost kristjanov

 

 

Sobota, 20. januar

18.45 – po sv. maši bo srečanje Frančiškovega svetnega reda (OFS)

 

 

3.  NEDELJA MED LETOM, 21. januar 2024 – NEDELJA BOŽJE BESEDE

10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 4. razreda

10.00 – na Velikem Slatniku bo na Antonovo nedeljo praznična maša, po njej pa dražba domačih suho-mesnatih dobrot, izkupiček bo namenjen obnovi oltarjev

18.45 – po sv. maši bomo gostili mešani pevski zbor Cantemus iz Kamnika, ki bo pod vodstvom Uršule Jašović izvedel KONCERT božičnih pesmi – prisrčno vabljeni!

 

Jasličarski izlet

soboto, 20. januarja ob 8.30 se bomo z avtobusom odpravili na ogled jaslic po raznih krajih in cerkvah (predloge še zbiramo!). Posebej vabljeni vsi, ki ste postavljali jaslice v župnijski in podružnih cerkvah ter vsi, ki jih radi občudujete. Prijavite se v pisarni, kosilo bo iz popotne torbe!

 

Škof Saje za Radio Ognjišče (2. del)

Glede razmer v naši domovini škof meni, da so »zahtevne, tako v družbi kot glede duhovne podstati«. Velik izziv predstavlja udejanjanje verske svobode, predvsem razumevanje načela ločenosti Cerkve in države. V slovenski družbi še ne razumemo povsem, da to ne pomeni izključevanja iz družbe, temveč razmejitev pristojnosti. Med nadaljnjimi izzivi škof našteva kulturo smrti. Kot družba namreč pozabljamo, da je vsako človeško življenje dar in da bi se ga morali veseliti. V istem smislu vidi potrebo po tem, da »omogočimo mladim, da si bodo lahko ustvarili družine, da bodo našli delo, stanovanje, in dobili primerno plačilo za svoje delo«.

 


ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 20. januar: Belokranjska cesta, Gotna vas, Ob potoku, Jedinščica, Ul. Pie in Pina Mlakarja


 

OZNANILA IN POVABILA:

  • PREDAVANJE ZA STARŠE V ŠMIHELUv četrtek, 18. januarja 2024 ob 19h bo v Baragovem zavodu predavanje za odgovorne starše z naslovom: Uporaba digitalne tehnologije pri vzgoji. Predaval bo Benjamin Tomažič iz Inštituta Integrum. Vljudno vabljeni, vstop prost!

 

  • »ČIPS VEČERI« ZA MLADE v Baragovem zavodu – v soboto, 20. januarja ob 19h bo prvi od treh večerov za mlade, z naslovom: »Vredni, da živimo!« Tematika bo evatanazija, večeri pa bodo dovolj družabni in duhovni, da bodo privlačni za mlade. Prvi gost bo moralni teolog dr. Roman Globokar.

 

  • ŠKOFIJSKO SREČANJE NA NEDELJO BOŽJE BESEDE bo v nedeljo, 21. januarja ob 15h, v Baragovem zavodu. Na začetku bo besedno bogoslužje, sledilo bo predavanje dr. Štefana Hoste, šmihelskega župnika in na koncu bratsko druženje. Vabljeni!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.