OZNANILA – 3. nedelja med letom, 21. januar 2024

OZNANILA v PDF

V tem bogoslužnem letu (B) prebiramo Markov evangelij, ki je najstarejši in je nastal na podlagi živega izročila nekaj desetletij po Jezusovi smrti in vstajenju. Evangelist Marko je želel prebuditi vprašanje o Bogu, zato opis Jezusove poti usmerjata dve vprašanji: »Kdo je Jezus?« in »Kdo je njegov učenec?«. Celoten evangelij je začetek odkrivanja skrivnosti Jezusove osebe in nebeškega kraljestva. Želi biti klic in vabilo, naj stopimo na pot, na kateri bomo kot bralci odkrivali skrivnost Jezusove osebe in ob njem postajali učenci ter pričevalci.

18.45 – po sv. maši bomo gostili mešani pevski zbor Cantemus iz Kamnika, ki bo pod vodstvom Uršule Jašovec izvedel KONCERT božičnih pesmi – prisrčno vabljeni!

 

Torek, 23. januar

18.45 – skupina za moške

 

Četrtek, 25. januar – Spreobrnitev apostola Pavla, zaključek molitve za edinost kristjanov

Mučeništvo za Kristusa je ena od bistvenih potez, ki je skupna kristjanom različnih cerkvenih skupnosti vseh časov – v eno nas torej povezuje tudi »ekumenizem krvi«. Tudi danes je krščanstvo najbolj preganjana vera na svetu. 4/5 vseh ljudi, ki so preganjani zaradi vere, je kristjanov. To je razlog, da so besedila za teden edinosti pripravili preganjani kristjani iz Burkine Faso, kjer so tako katoličani kot protestanti žrtve divjanja islamskih teroristov. Kristjani proti sovraštvu postavljamo ljubezen, zato je glavno vodilo  letošnje molitve Jezusova zapoved ljubezni do Boga in bližnjega.

4. NEDELJA MED LETOM, 28. januar 2023

10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 6. razreda

 

 

PASTORALNA STATISTIKA 2023

KRSTI: 41 (13 cerkveno-zakonskih), lani 42  (19)

POROKE: 6 parov (lani 10)

POGREBI: 37 (17 previdenih), lani 54  (19)

OBHAJILA v cerkvi: 45.500 (lani 36.000)

ZAKRAMENTI BOLNIKOM NA DOMU: 167 oseb

 


ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 27. januar: Ragovska, Jakčeva in Maistrova ulica


 

OZNANILA IN POVABILA:

  • ŠKOFIJSKO SREČANJE NA NEDELJO BOŽJE BESEDE bo v nedeljo, 21. januarja ob 15h, v Baragovem zavodu. Na začetku bo besedno bogoslužje, sledilo bo predavanje dr. Štefana Hoste, šmihelskega župnika in na koncu bratsko druženje. Vabljeni!
  • DAN ODPRTIH VRAT – Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom v Šentvidu pri Ljubljani bosta v soboto, 27. januarja 2024 med 9. in 13. uro, odprla vrata osnovnošolcem, staršem in vsem, ki jih zanima življenje in delo v obeh srednješolskih enotah zavoda. Program bo ponudil možnost obiska skrajšanih ur pouka, vodene oglede gimnazije in dijaškega doma ter še marsikaj zanimivega.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.