OZNANILA – 1. teden med letom 2024

OZNANILA v PDF

NEDELJA JEZUSOVEGA KRSTA, 7. januar 2024

Pred krstom je Jezus živel neopazno, po krstu pa je začel javno delovati: poklical je prve apostole, oznanjal svoj nauk, delal čudeže in ozdravljal bolne… Ko je prišel od Očeta določen čas se je uvrstil med grešnike, ki so od Janeza Krstnika prejemali krst pokore. Kot Jagnje, ki odjemlje grehe sveta, je hotel nepokorščino in napuh vseh Adamovih potomcev popraviti s ponižnostjo in pokorščino. Jezusov krst v Jordanu je že naznanjal njegov dokončni odrešitveni krst – smrt na križu.

 

Ponedeljek, 8. januar

Nadaljujemo z VEROUKOM po rednem urniku.

19.00 – Župnijski pastoralni svet

 

Torek, 9. januar

18.45 – 19.30: molitev za naše družine in nove duhovne poklice

 

Četrtek, 11. januar

18.00 – po večerni maši bo sledila molitev za ozdravljenje in osvoboditev od zla, ki jo vodi p. Peter.

 

 

Petek, 12. januar

18.00 – med sveto mašo bo prejel zakramenta evharistije in birme katehumen Aleš Terček, ki se je zadnje leto intenzivno pripravljal na polnokrvno krščansko življenje v Kristusovi Cerkvi

 

2. NEDELJA MED LETOM, 14. januar 2024

10.00 – pri družinski maši sodelujejo veroučenci 3. razreda

 

Jasličarski izlet

V soboto, 20. januarja ob 8.30 se bomo z avtobusom odpravili na ogled jaslic po raznih krajih in cerkvah (predloge še zbiramo!). Posebej vabljeni vsi, ki ste postavljali jaslice v župnijski in podružnih cerkvah ter vsi, ki jih radi občudujete. Prijavite se v pisarni, kosilo bo iz popotne torbe!

 

Škof Saje za Radio Ognjišče

Škof Andrej je poudaril potrebo po tem, da kristjani »krepimo svojo vero in krščansko identiteto, da vemo, kdo pravzaprav smo, da smo ponosni na to, kar smo, da to tudi v javnosti s svojim življenjem pokažemo«. Glede napadov na Cerkev v slovenski javnosti pa škof meni, da moramo na to stalno opozarjati: »Vsako nasilje ali izključevanje je nedopustno,« saj smo verniki del slovenske družbe, vera pa ima na skupno življenje izjemno pozitiven vpliv: »V demokratičnem svetu je to jasno, pri nas še ne.«

 

 


ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 13. januar: Ul. Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na Lazu, Knafelčeva in Avšičeva


 

OZNANILA IN POVABILA:

  • NOVOMEŠKI SAKRALNI ABONMAv nedeljo, 7. januarja 2024 ob 19h bo v stolnici sv. Nikolaja na sporedu Božični oratorij Camilla Saint-Saënsa. Nastopila bosta MePZ Dvor, MePZ sv. Janez in priložnostni orkester. Solisti: Tjaša Primc, sopran; Anja Žabkar, mezzosopran; Kristina Koračin, alt; Blaž Fabijan, tenor in Iztok Zagorc, bariton. Na orglah jih bo spremljala Alenka Gazvoda, dirigiral pa bo Jernej Fabijan. Vstopnine ni, prostovoljni prispevki so namenjeni delovanju abonmaja.

 

  • SKUPNA IZJAVA VERSKIH SKUPNOSTI glede uvajanja »samomora s pomočjo« v slovensko zakonodajo:
  1. Zakonsko uvajanje možnosti samomora s pomočjo bi pomenilo posredno spodbudo bolnikom k končanju lastnega življenja, kar kategorično zavračamo. To je etično nesprejemljiv ukrep pomoči neozdravljivo bolnim v naši družbi.
  2. Moramo si prizadevati, da se neozdravljivo bolni ne bi čutili v breme družbi, da se ne bi počutili nekoristni in da bi se vsi zavedali vrednosti in dostojanstva vsakega, tudi ranljivega življenja. Družbena sredstva je potrebno vlagati v celosten pogled na človeka in v razvoj paliativne oskrbe. (se nadaljuje) 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.