OZNANILA – 11. nedelja med letom, 13. 6. 2021

PDFoznanila

 

• MESEC JUNIJ: Pri svetih mašah med tednom poslušamo zgodbe o pričevalcih, ki so prav v veri dobili moč, da so dali življenje za Boga in domovino. Srce Jezusovo je usmiljeno.

• SLOVESNI PRAZNIK ROJSTVA JANEZA KRSTNIKA: Poleg praznika rojstva Jezusa in Marije obhajamo tudi praznik rojstva zadnjega preroka Stare zaveze, ki je s prsti pokazal na Jagnje Božje – Jezusa. Praznik praznujemo v četrtek, 24. 6. Vabljeni k sveti maši.

• 30-LETNICA DOMOVINE SLOVENIJE: v soboto, 25. 6., mineva 30 let, ko je zaplapolala slovenska zastava na Trgu republike v Ljubljani. Velik dan za vse nas, ki se ga s hvaležnostjo spominjamo. Hkrati pa se zavedamo, da si moramo vsi prizadevati, da naša domovina ostane v miru in blaginji. Zato smo povabljeni k 9-dnevnici pred praznikom Dneva državnosti, ki se prične v sredo, 16. 6. Slovenski škofje prosijo, da v nedeljo, 20. 6., pri sv. maši prepevamo slovensko himno in na zvoniku izobesimo slovensko zastavo. V četrtek, 24. 6., ob 18h, ob zaključku 9-dnevnice, se bodo oglasili zvonovi po vseh župnijskih cerkvah. Od 21. 6. ob 18h do 22.6. ob 18h smo tudi povabljeni k 24-im uram posta in molitve za domovino. V prihodnjih dneh torej radi molimo za domovino.

• POČITNICE V STRUNJANU BODO OD 18. DO 24. 7: prijavnice so na mizicah za verski tisk, oddajte jih do 10. julija.

• TISKANA OZNANILA: v nedeljo, 27. 6., izidejo za mesec julij. Kot lani, tudi letos ne bo svete maše ob nedeljah ob 11.30 v mesecu juliju in avgustu. Na podružnicah pa bodo obhajane samo žegnanske nedelje.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.