OZNANILA – 3. postna nedelja, 7.3.2021

PDFoznanila

Kdaj želim priti k sv. maši?-PRIJAVA

 

POSTNI ČAS 2021: Počasi se bližamo sredini postnega časa; prihodnja nedelja, 4. postna, bo sredpostna ali nedelja veselja, ki nam oznanja, da je že zelo blizu Velika noč. Kristjani živimo dvojni postni čas; epidemiji, ki nam marsikaj omejuje, se je pridružil še čas priprave na največje praznike naše vere. Postni čas nas vsakega posebej kliče, da se v čem omejimo, predvsem pa, da spregledamo nad lastnimi slabostmi in se odpovemo grehom. Naši predniki so ob preizkušnjah začutili klic k spreobrnjenju in h kesanju. Prosimo v molitvi za milost spoznanja lastnih grehov in zaslepljenosti. Gospod, pomagaj nam!

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA: ob postnih petkih po večerni sveti maši .

STARŠI – kolikor je mogoče, poskrbite, da boste v stiku z župnijo, oziroma s Cerkvijo; molite doma, za sveto mašo se povežite na daljavo, ali pa preko prijave obiščite sveto mašo v cerkvi. Če ne gre ob nedeljah, pa med tednom.

• DAROVI ZA MAŠE IN ZA DRUGE NAMENE: Bratje v kloštru smo hvaležni vsem in vsakemu posebej, ki nam darujete svoje prihranke, bodisi preko TRR ali pri nabirki pri sveti maši.

• UDELEŽBA PRI SV. MAŠI: Še posebej pazite na osnovo: razkuževanje, maska čez nos in usta ter razdalja vsaj 1,5 metra. Prijave so še potrebne!

• KRŠČEVANJE: Starši, ki imate otroke za prejem svetega krsta: zakrament lahko obhajate v krogu svojih domačih. Do 31. 3. posredujte župniku svoj e-naslov preko katerega boste dobili povezavo za skupno ZOOM pripravo na krst, ki bo 7. 4. ob 20h.

• ČIŠČENJE CERKVE: 12. 3. ob 19h: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik in 20. 3.: Žabja vas, Šentjernejska cesta., Lobetova ul. in Na Tratah.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.