OZNANILA – 4. postna nedelja, 14.3.2021 – papeška nedelja

PDFoznanila

Kdaj želim priti k sv. maši?-PRIJAVA

 

USTNA OZNANILA V CERKVI

– Tiskana Kloštrska oznanila so še na voljo ob izhodu iz cerkve; prav tako nova Družina, Ognjišče in ostala verska literatura.

– Danes, v nedeljo, 14. marca 2021, v Katoliški cerkvi v Sloveniji obeležujemo molitveni dan spomina na vse žrtve pandemije COVID-19. Osrednja slovesnost bo danes ob 11. uri na ljubljanskih Žalah.

V tednu, ki je pred nami, v petek, 19. marca, obhajamo slovesni praznik sv. Jožefa. Sveti maši sta ob 8h in 18h. Letos bo praznik še slovesnejši iz dveh razlogov. Prvi razlog je leto sv. Jožefa, ki poteka do 8. decembra letos in drugi razlog je začetek leta družine, ki se pričenja prav na praznik in se bo končalo prihodnje leto 2022; posvečeno bo premišljevanju papeževe okrožnice: »Radost ljubezni«. V petek, zvečer ob 20h, boste mogli preko Facebook strani cerkve sv. Jožefa v Ljubljani spremljati slovesno odprtje leta družine za Slovenijo. Sv. Jožef je tudi glavni zavetnik naše novomeške škofije, ki letos obhaja 15. obletnico delovanja; ob 18h bo v novomeški stolnici maševal apostolski nuncij v Sloveniji. Kdor more, lepo povabljen, da sledi dogodkom; lahko tudi na daljavo.

– V soboto, 20. marca je predvideno snemanje družinskega križevega pota, ki ga bomo skupaj molili prihodnjo nedeljo popoldan ob 17h, ko se bomo na daljavo povezali preko naših domačih strani. Družine, lepo povabljene k sodelovanju!

– Poskrbite za sveto spoved! Možnost je vsak dan med sveto mašo. Bistvenih sprememb glede ukrepov zaenkrat ni. Navodila glede praznovanja Velike noči boste dobili pravočasno. Prihodnjo nedeljo bodo na voljo oljčne vejice.

– V soboto, 20. marca čistijo cerkev farani iz Žabje vasi, Šentjernejske ceste, Lobetove ulice in ulice Na Tratah.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.