OZNANILA – 1. postna nedelja, 21.2.2021

PDFoznanila

Kdaj želim priti k sv. maši?-PRIJAVA

Še naprej vabljeni k poslušanju govorov Lurške DVD in ogledu statistike udeležbe in spremljanje LDV 

 

POST 2021: Odločno in z vero stopajmo dan za dnem skozi postni čas proti Veliki noči. Veliko stvari nam je prepovednih zaradi epidemije, a še vedno imamo možnost, da si kaj še sami naložimo, čemur se bomo odpovedali: grdemu govorjenju, nepotrebnemu zapravljanju denarja, žaljenju drugega, opravljanju, razvadam…to je post. Molimo, premišljujmo Sveto pismo, darujmo za potrebne ljudi v stiski. Osmislimo si postne dneve.
MOLITEV KRIŽEVEGA POTA: ob petkih ob 18.30 v cerkvi; torej po sveti maši – VABLJENI! 
STARŠI – poskrbite za versko vzgojo svojih otrok, predvsem pa kot družina skupaj molite. V postu se bomo katehisti obrnili na vas preko ZOOM-a, če ne bo šlo drugače.

• DAROVI ZA MAŠE IN ZA DRUGE NAMENE: Bratje v kloštru smo hvaležni vsem in vsakemu posebej, ki nam darujete svoje prihranke, bodisi preko TRR ali pri nabirki pri sveti maši. V adventu so otroci za otroke v Afriki zbrali 500 €; prav toliko, 500 €, ste darovali za potrebe Karitas na pepelnično sredo. Nedeljske nabirke pa so med 450 in dobrih 600 €.
Za april pričenjamo pobirati mašne namene v nedeljo, 28. februarja.

• VLADNI UKREPI GLEDE UDELEŽBE PRI SV. MAŠI: Še vedno ukrepi veljajo naprej. Razlika je v tem, da se lahko zbirajo skupine po 10, s tem da se upoštevajo vsi že znani zaščitni ukrepi – pazimo nase in drug na drugega!

• ČIŠČENJE CERKVE: 27. 2.: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava in ulice Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva in 6. 3.: Kandija in Grm.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.