OZNANILA – 1. adventna nedelja, 28. 11. 2021

PDFoznanila

 

NOVA PODOBA TISKANIH OZNANIL: želimo si,  da bi vam bila tiskana oznanila ponovno na voljo vsak teden. Drugo leto se bomo Bogu zahvaljevali za 550-letnico pozidave cerkve in samostana. Naj nam tudi beseda, zapisana v Kloštrskih oznanilih, pomaga pri tem praznovanju.

MINISTRANTI: danes, na 1. adventno nedeljo, so bili med ministrantske vrste sprejeti trije dečki: Andraž ŠTERBENC, Aljaž NOVAK in Jan SAJE. Želimo jim vztrajnosti, poguma in veselja ob dejstvu, da pri oltarju strežejo samemu Jezusu, ki ga predstavlja duhovnik. Hvala očetu Sandiju Verščaju, ki jih vodi skupaj s p. Krizostomom.

MIKLAVŽEVA IGRICA: ker tudi letos ne bo miklavževanja, bodo otroci pod vodstvom Sare Mihalič Miklavževo igrico posneli in predvajali. Sv. Miklavž pa s se bo podal po naših domovih in obiskal otroke. Miklavževa dobrota je vedno iznajdljiva; najde poti do vseh dobrih ljudi.

DEVETDNEVNICA PRED BREZMADEŽNO: 8. decembra je slovesni praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. Tudi v naši cerkvi se bomo pripravljali na ta praznik in sicer tako, da bomo od ponedeljka, 29. novembra, zvečer pred koncem svete maše zapeli Vsa lepa si Marija.

GENERALNI VIZITATOR: V sredo, 1. in četrtek, 2. decembra se bo v našem samostanu zadrževal na generalni vizitaciji p. Darko Tepert; srečal in pogovoril se bo z vsemi brati.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE: v soboto, 4. 12., so na vrsti farani iz ulic:  Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

============================================

ADVENTNA PRILOGA


DRUŽINSKO BOGOSLUŽJE
Zberemo se pri adventnem vencu, ki ga namestimo na prostor, kjer bodo pozneje postavljene jaslice. Bogoslužje začnemo z znamenjem križa, nato preberemo molitev. Med posameznimi besedili lahko pojemo ali poslušamo adventne pesmi.

Molitev ob adventnem vencu:
Dobri Bog v nebesih, veselimo se, da smo v adventnem času. Zahvaljujemo se ti za vse lepo v tem času: za luč in toploto sveč, za dišeče smrekove veje. Veselimo se praznika rojstva tvojega Sina Jezusa Kristusa. Vemo, da bo ON nekoč zopet prišel. Zato se želimo pripraviti: med seboj smo povezani in prijazni drug do drugega. Verujemo, da nam Ti pri tem pomagaš. Varuj in blagoslovi nas v tem adventnem času. Dobri Bog, danes gori prva sveča na našem adventnem vencu. Za nas je to znamenje, da čakamo božič. Čakamo na Jezusovo rojstvo. On razsvetljuje naše življenje. Z njim nam podarjaš upanje in veselje. V zaupanju na to se ti zahvaljujemo.

Prebere oče ali mati:
1. pismo Tesaloničanom 3,12-4,2
Vas pa naj Gospod obogati in obilno napolni z ljubeznijo med seboj in do vseh, kakršni smo tudi mi do vas, da tako vaša srca utrdi, da bodo v svetosti brez graje pred Bogom in Očetom našim, ko pride naš Gospod Jezus Kristus z vsemi svojimi svetimi. Amen.
Končno vas, bratje, prosimo in opominjamo v Gospodu Jezusu, da čimdalje bolj napredujete, kakor ste od nas prejeli, kako vam je treba živeti in Bogu ugajati – kakor tudi živite. Saj veste, katere zapovedi smo vam dali po Gospodu Jezusu.

Vsa družina skupaj zmoli molitev:
Angel Gospodov je oznanil Mariji in spočela je od Svetega Duha. Zdrava Marija… Glej, dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi. Zdrava Marija… In Beseda je meso postala in med nami prebivala. Zdrava Marija…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.