OZNANILA – 2. adventna nedelja, 5. 12. 2021

PDFoznanila

 

• SEJA ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA: ponedeljek, 6. 12., ob 19h v Lenartovi dvorani. Člani in članice, vabljeni, da se je udeležite.

• SV. NIKOLAJ – MIKLAVŽ: priljubljeni svetnik goduje 6. 12. in je zavetnik naše novomeške stolnice. Faranom stolne župnije iskreno želimo, da se po vzoru sv. Miklavža širi dobrota po vsem mestu. Ves dan je zato v stolnici izpostavljeno Najsvetejše. Zvečer ob 18h pa je zaključek celodnevnega čaščenja, ki ga vodi generalni vikar g. Peter Kokotec.

  • IGRICA ZA OTROKE
16 igralcev dramske skupine svetega Lenarta je pod vodstvom Lane Anderlič in Sare Mihalič pripravilo Miklavževo igrico. Zgodbo Angelska misija so napisale Lucija, Lana, Lučka in Sara. Vsem želimo lep ogled igrice ter prijeten Miklavžev večer. In ne pozabite modrih besed, ki vam jih bodo sporočili angeli.

• SLOVESNI PRAZNIK BREZMADEŽNE – 8. DECEMBER: vsakoletni slovesni praznik Marijinega Brezmadežnega spočetja obhajamo v prvi polovici adventa. Sveti maši sta ob 8h in 18h – lepo povabljeni. Vsa lepa, vsa čista, stopa pred nas Božja Mati in nas vse vabi na pot čistosti, k življenju brez greha. Zato povabljeni vsi, da se z iskrenim kesanjem in prejemom svete spovedi pripravimo na božič.

• SVETA MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE: četrtek, 9. 12. ob 18h.

• OBISK BOLNIKOV NA DOMU: glede na velikost naše župnije obiščemo ob prvih petkih sorazmeroma malo število bolnih in ostarelih. Še posebej smo pripravljeni priti na dom za praznike. Vabimo in prosimo vas, da nas povabite, saj so zakramenti lahko velika tolažba in pomoč v bolezni in starosti.

• ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE: v soboto, 11. 12., so na vrsti farani iz ulic: Belokranjska cesta, Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica.

============================================

Druga  adventna nedelja

Zberemo se pri adventnem vencu, ki ga namestimo na prostor, kjer bodo pozneje postavljene jaslice. Bogoslužje začnemo z znamenjem križa, nato preberemo molitev. Med posameznimi besedili lahko pojemo ali poslušamo adventne pesmi.

Molitev ob adventnem vencu:
Adventni čas je čas ponovne odločitve za Boga, odločitve zaupati raje v Gospoda kot v človeka. Ta odločitev nam pomaga, da jasneje slišimo glas vpijočega v puščavi: »Pripravite Gospodovo pot.« Kako? Najprej tako, da smo še vedno in še bolj to, kar sicer že smo – kristjani. Nato pa tako, da vsak svoja znanja, darove in sposobnosti ponudi v širjenje veselega sporočila, da Gospod prihaja kot človek, da bi nam bil blizu, ker nas ima rad. Bog je bistvo božiča, o Njem pričujemo, Njega oznanjamo, Njega se veselimo, Njega se ne sramujemo. On je Gospod, v katerega zaupamo. On nam daje moč, da se lahko spremenimo in zaorjemo na globoko. Pridi, Gospod Jezus, in nas prenovi!

Prebere oče ali mati:
Pismo Filipljanom 1,4-6.8-11
In v sleherni molitvi vedno za vas vse prosim z veseljem, ker se udeležujete dela za evangelij od prvega dne do danes. Tako imam zaupanje, da bo on, ki je v vas dobro delo pričel, to tudi dovršil, do dneva Kristusa Jezusa. Zakaj Bog mi je priča, kako hrepenim po vas vseh v ljubezni Kristusa Jezusa; in to prosim, da bi vaša ljubezen bolj in bolj rastla v spoznanju in vsaki razumnosti, da boste preskušali, kaj je boljše, da bi tako bili za dan Kristusov čisti in brez spotike, napolnjeni po Jezusu Kristusu s sadom pravičnosti v slavo in hvalo božjo.

Vsa družina skupaj zmoli molitev:
Angel Gospodov je oznanil Mariji in spočela je od Svetega Duha. Zdrava Marija… Glej, dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi. Zdrava Marija… In Beseda je meso postala in med nami prebivala. Zdrava Marija…

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.