OZNANILA – 1. adventa nedelja, 1.12.2019

PDFoznanila

 

A D V E N T – P R I H O D

»Temeljna človekova lastnost je njegova naravnanost v prihodnost. Človek nikoli ne živi samo v sedanjosti, vedno znova se zazira v bodočnost. Išče in načrtuje, nestrpno pričakuje vesele dogodke in se boji žalostnih, vedno znova upa, vedno po nečem ali nekom hrepeni. To bistveno človekovo značilnost je klasično izrazil naš Prešeren, ko je v uvodu v svoje Poezije zapisal:
Sem dolgo upal in se bal,
slovo sem upu, strahu dal,
srce je prazno, srečno ni,
nazaj si up in strah želi.
Ta pesnikova izpoved nam odkriva globine človekovega srca, ki se po svoji naravi ne more zadovoljiti s tem, kar ima, temveč se vedno znova steza za tistim, kar je pred njim, hrepeni po še nedoseženem, se boji, da bi se mu sreča izmuznila in upa, da jo bo vendarle dosegel.

»Adventni čas je še posebej poln pričakovanja, upanja in hrepenenja po tistem, kar nam je obljubljeno. Obljubljena pa nam je večnost: neizrekljiva in neminljiva sreča v Božjem naročju. Zanesljiva je beseda: ´Zvest je Bog, ki vas je poklical v občestvo s svojim Sinom´ (1 Kor 1,9). To občestvo z Jezusom Kristusom bodo njegovi zvesti v polnosti dosegli po njegovem drugem prihodu v slavi. To bo tisto véliko snidenje z Gospodom, ki ga verni z zaupanjem pričakujemo in ki bo našemu bivanju vtisnilo dokončen pečat, mu dalo dokončen smisel.«
Misli že pokojnega duhovnika koprske škofije Janeza Zupeta

PREDLAGANA MOLITEV
Angel Gospodov je oznanil Mariji –
In spočela je od Svetega Duha.
Zdrava Marija…
Glej dekla sem Gospodova –
Zgodi se mi po tvoji besedi.
Zdrava Marija…
In beseda je človek postala –
In med nami prebivala.
Zdrava Marija…

Prosi za nas sveta Božja Porodnica!
Da postanemo vredni obljub Kristusovih!
Molimo!
Nebeški Oče, po angelu si nam oznanil učlovečenje svojega Sina. Posvečuj in podpiraj nas s svojo milostjo in nas po njegovem trpljenju in križu pripelji k slavi vstajenja.
Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.
Zmolite jo vsak dan vsaj 1x, zjutraj ali zvečer!

ADVENTNI VENEC IN KOLEDAR
Naj ima vsaka družina adventni venec in vsak otrok adventni koledar – vse je namenjeno v pomoč, da se dobro pripravite na božične praznike.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
7. 12.: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava, ul.: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva.

• SEJA ČLANOV ŽPS: Decembrska seja bo 2. 12. ob 19h v Lenartovi dvorani.

• SODELAVCI KARITAS imajo srečanje v torek, 3. 12., po večerni sveti maši.

• HVALA! – Tudi na Velikem Slatniku je bila zahvalna nedelja; pri ofru so verniki zbrali 307,72 €. Na Potovem Vrhu pa so domači od pokojne Terezije Hočevar zbirali darove namesto cvetja in sveč za potovsko cerkvico in tako zbrali 650€. – BOG POVRNI!

• CERKVICA NA VELIKEM SLATNIKU: Želimo si, da bi mogli kmalu obnoviti prvega od treh lesenih oltarjev, ki je najstarejši. Restavriranje je zahtevno in s tem povezano – zelo drago. Občina Novo mesto je letos pomagala s 3000€, kar je nekje 1/4 cene obnove. Slatničanov, oziroma prebivalcev, ki spadajo pod to podružnico, je malo, vendar imajo veliko voljo in pogum. Vseeno prosijo, da bi jim s sredstvi pomagal tudi kdo iz mesta ali drugih podružnic.

• DUHOVNI VIKEND ZA PRVOOBHAJANCE: Preko 30 otrok, skupaj z animatorji in p. Krizostomom, gredo prihodnji vikend, od 6. do 8. decembra, na Sveto Goro, kjer bodo otroci obhajali prvo spoved.

• MIKLAVŽEVANJE bo v naši cerkvi v četrtek, 5. 12. ob 16h. Hvala Sari Mihalič in otrokom za pripravo Miklavževe igrice.

• ISKRENE ČESTITKE SOSEDOM – Stolni župniji – ob prazniku sv. Nikolaja!

• DEVETDNEVNICA K BREZMADEŽNI: V dnevih, ki so pred nami, molimo ali pojemo: Vsa lepa si, Marija; prihodnjo nedeljo, 8. 12. pa obhajamo slovesni praznik Brezmadežne.

• PRIHODNJO NEDELJO BO NABIRKA PRI SV. MAŠI ZA CERKEV IN SAMOSTAN!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.