OZNANILA – KRISTUS, KRALJ VESOLJSTVA, 24.11.2019

PDFoznanila

PrilogaKARITAS

 

KRISTUSOVO KRALJESTVO

Od krsta naprej smo dediči Božjega – Kristusovega kraljestva, ki ga hvalospev pri sv. maši na zadnjo nedeljo v cerkvenem letu takole opiše:
»…večno in vesoljno kraljestvo:
kraljestvo resnice in življenja,
kraljestvo svetosti in milosti,
kraljestvo pravičnosti, miru in ljubezni.«
V molitvi očenaš molimo in kličemo: Pridi k nam Tvoje kraljestvo!
Naj bo zato v nas veselje, hvaležnost in upanje zaradi tako velikih obljub naše vere. V vsakdanjem življenju oznanjujmo Kristusovo kraljestvo in za njega pričujmo!

SV. CECILIJA, MUČENKA
Minuli petek, 22. novembra, je godovala devica in mučenka, sv. Cecilija, zavetnica cerkvenih pevcev in glasbenikov. V sklopu obnove misijona smo se zahvalili in pogostili pevce vseh treh župnijskih zborov naših novomeških treh župnij: stolne, šmihelske in kloštrske. Naj bo na tem mestu še enkrat zapisana zahvala organistki Snežki Podpečan, zborovodju Franči-škanskega Župnijskega pevskega zbora – sv. Lenart: Matevžu Novaku ter zborovodji mladinskega in otroškega pevskega zbora: Niki Molan. Prisrčna hvala tudi vsem pevcem in pevkam, ki se teden za tednom žrtvujete na pevskih vajah, da lahko potem s svojim petjem polepšate nedeljska in praznična bogoslužja. Naj vsem pomaga priprošnja sv. Cecilije.
Glede Frančiškanskega komornega zbora pa molimo, da bi pod novim vodstvom čimprej ponovno zaživel in tako nadaljeval s svojim poslanstvom!
Hvala tudi našim zvestim pritrkovalcem!

MINISTRANTI – LETNIK 1969
Pred dvema letoma je naša župnija praznovala 50 let, letos pa praznujemo 550 letnico prihoda frančiškanov v Novo mesto. Ob vseh teh obletnicah so prišli na idejo ministranti, pod vodstvom Francija Keka, da se želijo po 50. letih ponovno postaviti pred oltar, kot so se takrat in odministrirati eno sveto mašo. To bo prihodnjo nedeljo, 1. 12., ob 11.30.

NEDELJA KARITAS
Prihodnjo nedeljo, prvo v mesecu decembru, ko pričenjamo adventni čas, je nedelja Karitas. Več o naši Župnijski karitas si preberite v posebni prilogi. Naj bo tudi na tem mestu zapisano: HVALA tajnici Župnijske karitas: Cvetki Plantan in vsem članicam in članom za njihovo nesebično služenje. Veseli bomo, če se bo skupini Karitas pridružil še kakšen član, ki bo z svojo mladostjo obogatil in poživil njihovo delo.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
30. 11.: Ragovo in Krka.

DRUGA OZNANILA IN POVABILA
• PRVA NEDELJA V MESECU DECEMBRU: Darovi so namenjeni za potrebe Karitas, tako Škofijske karitas kot Župnijske karitas. Nabirka za samostan in cerkve bo tako v nedeljo, 8. decembra.

• ISKRENA HVALA IN BOG POVRNI ZA VSE VAŠE DAROVE: Pri ofru na Lenartovo, 3. 11., ste darovali 4.403,83 €, v Gotni vasi, 10.3., ste darovali 450,89 € in na Potovem Vrhu, kjer so praznovali Martinovo nedeljo, 331,13 €. Hvala tudi za darove v obliki hrane in poljskih pridelkov – bíro.

• IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV: Otroci in starši, lepo povabljeni k izdelovanju adventnih venčkov, ki jih boste mogli narediti pod vodstvom sodelavcev Župnijske karitas; izdelovanje bo v soboto, 30. 11., od 8. do 12. ure. Okrogel in zelen adventni venček s prižgano svečko je pripomoček pri molitvi, ko se pripravljamo na Jezusovo rojstvo.

• BLAGOSLOV ADVENTNIH VENČKOV: pri vseh svetih mašah v nedeljo, 1. 12..

• DUHOVNI VIKEND ZA DRUŽINE: Prihodnji vikend, od 29. 11. do 1. 12., bo na Brezjah 10 družin z otroki preživelo skupaj s p. Marjanom Čudnom, fračiškanskim provincialom, ki bo za zakonce vodil duhovne vaje. Otroci pa bodo z animatorji preživljali skupne urice.

• MIKLAVŽEVANJE: bo v četrtek, 5. 12., ob 16h, v naši cerkvi. Prijave za Miklavževa darila sprejemamo do srede, 27. 11.. Prosimo, da se držite datuma!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.