9. nedelja med letom, 3. 6. 2018

OZNANILA PDF

KADAR UŽIVAMO TA KRUH IN PIJEMO IZ KELIHA…

Jezus je za nas kruh in pijača, je hrana za večno življenje. Tega smo se posebej spomnili na minuli slovesni in zapovedani praznik Sv. Rešnjega Telesa in Rešnje Krvi. Da smo lahko oznanjevalci in pričevalci vesele novice, potrebujemo moč, ki jo dobimo v svetem obhajilu. Vredno in spoštljivo ga prejemajmo in verujmo v hrano nesmrtnosti. Danes, na nedeljo po telovem, smo šli z Evharističnim Kraljem na naše ulice in klicali blagoslov na vse štiri strani neba za vse naše delo in trud. Bog daj, da bi Njegov blagoslov obrodil sadove našega dela.

JUNIJ – ROŽNIK – VRTNICE
Mesec junij je posvečen Jezusovemu Srcu. Ob tem simbolično izstopajo vrtnice, ki s svojim cvetom in trnjem kažejo na Božjo ljubezen, ki se odraža preko trpljenja v vstajenje. Pri jutranji sv. maši po evangeliju poslušamo razmišljanja, ki imajo naslov Bližajmo se Jezusovemu Srcu in nosijo besede in misli svetnikov skozi zgodovino naše Cerkve.

SLOVESNI PRAZNIK JEZUSOVEGA SRCA
Osem dni po prazniku telovo obhajamo slovesni praznik Jezusovega Srca; to je v petek, 8. junija. Vabljeni k sv. maši.
Ob 19.30 je »Poljska sv. maša« na Velikem Slatniku.

ZAKLJUČEK KATEHETSKEGA LETA – VEROUKA
»Pa smo spet prišli do konca!«, se bo morda slišal zdihljaj tako na ustih katehetov kakor tudi staršev in veroučencev. Res je in vedno pride konec. Pred nami so počitnice in trajale bodo kar 3 mesece, kar se tiče verouka. Pa si morda recimo takole: »9 mesecev hodim k verouku in 3 mesece ga živim v vsakdanjem življenju, torej preverjam, kaj sem se v devetih mesecih naučil«. Verouk je več kot učenje, saj se učimo o veri, ki je življenje. Znanje mora priti v srce, če želimo, da smo uresničili cilje, ki smo si jih zadali. Dragi starši in veroučenci – povabljeni ste, da si vzamete s seboj na počitnice tudi Boga. Kar pomeni, da se vsak dan v molitvi spomnite na Njega. Ob nedeljah, ko je Gospodov dan, pa preko sv. maše poskrbite za duhovno hrano, brez katere kristjan težko preživi, še posebej v današnjem času. Veliko Božjega blagoslova in varstva svetih angelov Vam želimo kateheta in katehistinje s patroma. Spričevalom je priložen okviren urnik verouka za jesen, pa tudi prijavnica, katero izpolnjeno oddajte jeseni katehetu vašega otroka.

OZNANILA IN POVABILA

ČIŠČENJE CERKVE
9. 6.: Ul. Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.
Dobrodošle so rože iz domačega vrta. Hvala.

• PIKNIK ZA DRUŽINE IZ ZAKONSKIH SKUPIN – danes, 3. 6., na piknik prostoru kmetije Kastelic v Žabji vasi. Udeležilo se ga bo 16 družin, ki imajo skupaj preko 50 otrok. Bogu hvala za vsako družino. V župniji imamo 6 zakonskih družin, v kateri je okrog 30 zakonskih parov.

• PRIJAVNICE ZA MESTNI ORATORIJ – dobite na mizicah pri izhodu iz cerkve. Oratorij bo potekal od 25. do 30. 6. Zaključi se bo s sv. mašo v nedeljo, 1. 7., ob 10.30 v cerkvi Novo mesto – Šmihel.

• KAPITELJ FEST – kdor želi, se lahko prijavi tudi na nekajdnevno počitniško dogajanje v sosednji stolni župniji. Prijavnice so na mizicah ob izhodu.

• STRUNJAN 2018 – letošnje počitnice, organizirane za otroke, ki so ministrantje in prepevajo v otroškem ter mladinskem zborčku ter animatorje iz vrst FLM, bodo od 22. do 28. 7. Tudi te prijavnice lahko danes dobite in jih vrnite do nedelje, 24. 6.

• SPOROČILO GLEDE OBNOVE MESTNEGA JEDRA – Spoštovani, obveščamo vas, da se bodo v torek, 5. junija, po jutranji prometni konici dela v sklopu prenove mestnega jedra preselila v križišče Pugljeve ulice in Glavnega trga. Zaradi del bo Kandijski most zaprt za promet, dostop v mestno jedro pa bo z avtomobilom mogoč do parkirišč pred Anton Podbevšek Teatrom. Za stanovalce in potrebe poslovnih subjektov v tem delu mesta bo izvoz možen po Sokolski ulici, kjer bo promet potekal v nasprotni smeri kot sedaj. Po zagotovilih izvajalca bo Kandijski most prehoden za pešce. Zaradi varnosti pešcev in kolesarjev ter začasnega dvosmernega prometa bodo v tem času ukinjena tudi parkirišča na Kastelčevi ulici 9 (pred trgovino Agro). Gre za najzahtevnejši del prenove, saj bo dostop do mestnega jedra v tem času najbolj otežen. Dela bodo potekala v dveh fazah, prva, ki se začne 5. junija, bo predvidoma trajala mesec dni, nato pa bo preko Sokolske ulice in Kandijskega mostu znova omogočen izvoz iz mestnega jedra. V drugi fazi se bo na tem območju izvajal zaključni sloj in polaganje tlakov. LETAK!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.