PRENOVA MESTNEGA JEDRA – OBVESTILO

OBVESTILO V PDF

Datum: 31. 5. 2018

Spoštovani,

obveščamo vas, da se bodo v torek, 5. junija, po jutranji prometni konici dela v sklopu prenove mestnega jedra preselila v križišče Pugljeve ulice in Glavnega trga. Zaradi del bo Kandijski most zaprt za promet, dostop v mestno jedro pa bo z avtomobilom mogoč do parkirišč pred Anton Podbevšek Teatrom. Za stanovalce in potrebe poslovnih subjektov v tem delu mesta bo izvoz možen po Sokolski ulici, kjer bo promet potekal v nasprotni smeri kot sedaj. Po zagotovilih izvajalca bo Kandijski most prehoden za pešce. Zaradi varnosti pešcev in kolesarjev ter začasnega dvosmernega prometa bodo v tem času ukinjena tudi parkirišča na Kastelčevi ulici 9 (pred trgovino Agro).

Gre za najzahtevnejši del prenove, saj bo dostop do mestnega jedra v tem času najbolj otežen. Dela bodo potekala v dveh fazah, prva, ki se začne 5. junija, bo predvidoma trajala mesec dni, nato pa bo preko Sokolske ulice in Kandijskega mostu znova omogočen izvoz iz mestnega jedra. V drugi fazi se bo na tem območju izvajal zaključni sloj in polaganje tlakov.

Uporabnikom in stanovalcem mestnega jedra želimo olajšati obdobje prenove, pri čemer se zavedamo, da obiskovalci vaše cerkve, veroučenci in njihovi starši predstavljate še posebej občutljivo skupino uporabnikov mestnega jedra. Neposreden dostop do cerkve in veroučne šole z avtomobili vam bodo oteževali zaprti dovozi do večjega dela Glavnega trga, kar bo gotovo vplivalo na vaše vsakdanje poti. Ob tem ponovno opozarjamo, da so javna parkirišča v zalednih ulicah mestnega jedra v prvi vrsti namenjena parkiranju stanovalcev in kratkotrajni dostavi. Redarji bodo skladno s tem še naprej izvajali nadzor na tem območju. Predlagamo, da se po svojih zmožnostih izogibate uporabi avtomobilov pri poteh v mestno jedro, sicer pa uporabite parkirišča v Kandiji in na Novem trgu, kjer je omogočeno dvourno brezplačno parkiranje, in se v mesto odpravite peš. Mimo gradbišča bo vzpostavljena pešpot. Starejšim občanom in invalidom je na voljo tudi brezplačni sistem prevozov Rudi. Modri električni avtomobil vsako nedeljo, od 6.30 dalje iz Kandije vozi na prvo sveto mašo in po zaključku nazaj, ostale prevoze pa je potrebno naročiti na telefonski številki 080 10 10.

V okolici mestnega jedra bo za vas in za vaše obiske v mestu še naprej omogočeno dvourno brezplačno parkiranje, za kar je treba poslati SMS sporočilo na telefonsko številko 4333. V SMS sporočilu zapišite oznako parkirišča in registrsko številko avtomobila (primer: NM4 NMXY111).

Parkirišče Oznaka parkirišča
Prešernov trg, Florijanov trg, Kapiteljska ulica ­– pod Kapitljem, Muzejska ulica NM4
Trdinova ulica, Kandijska cesta NM5

 

Vljudno vabljeni v mestno jedro, prenavljamo ga za vas! Podjetniki, trgovci in gostinci vas pričakujejo tudi v času prenove.

 

Kabinet župana Mestne občine Novo mesto

 

 

INFO

E-mail: prenova@novomesto.si

Tel.: 051 663 030

FB: Mestna občina Novo mesto

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.