7. velikonočna nedelja, 13. 5. 2018

OZNANILA PDF

 

V PRIČAKOVANJU SVETEGA DUHA

Praznik svete birme je že za nami. Pred nami pa je slovesni praznik, ko bo vesoljna Cerkev »birmana«. Namreč binkoštna nedelja, ki jo obhajamo čez en teden, je slovesni praznik Svetega Duha. In na ta praznik se pripravljamo z binkoštno 9-dnevnico, ki je prva 9-dnevnica v naši Cerkvi. Pričnemo jo na dan po slovesnem prazniku Gospodovega vnebohoda (letos je to 11. 5.) in končamo dan pred binkoštnim praznikom. Zaupno in iskreno prosimo, da nas Sveti Duh prenovi in utrdi v veri, da bomo pričevalni kristjani. Naj Sveti Duh vodi tudi vse, ki je zaupana oblast tako v Cerkvi, kakor tudi v državi. Prošnjam in molitvam k Sv. Duhu dodajmo še misel za naše prvoobhajance in njihove družine.

NEDELJA SREDSTEV DRUŽBENEGA OBVEŠČANJA
Minula nedelja, 6. velikonočna je bila nedelja turizma, danes pa je nedelja sredstev družbenega obveščanja. Papež Frančišek je vesoljno Cerkev takole nagovoril: »TVOJA BESEDA JE RESNICA.« Jn 17,17b
»Prava novica – resnica, ki osvobaja Papež Frančišek nas za 52. svetovni dan sredstev družbenega obveščanja spodbuja: »Človeško sporočanje je bistveno pomembno za življenje v občestvu. Človek je sposoben izraziti in podeliti resnično, dobro in lepo. Toda če človek hodi za svojo ošabno sebičnostjo, lahko popači tudi uporabo sposobnosti sporočanja. Danes smo v kontekstu vedno hitrejšega sporočanja in znotraj digitalnega sistema priče nastopu »lažnih novic«, tako imenovanih »fake news«. To nas vabi k razmišljanju in k skupnemu prizadevanju za preprečevanje širjenja lažnih novic in k ponovnemu odkrivanju vrednosti novinarskega poklica ter k osebni odgovornosti vsakega posameznika pri sporočanju resnice. Dejstvo je, da nobena dezinformacija ni nenevarna, saj zaupanje v to, kar je lažno, prinese nesrečne posledice. Tudi navidezno majhno izkrivljanje resnice ima lahko nevarne posledice.« Danes si kristjani, ki smo spoznali Resnico in po njej živimo in zanjo pričujemo, postavljamo vprašanje: Kateri klic zavezanosti Resnici nam Jezus pošilja danes? Ker smo v svetu in ne od sveta, se v Jezusu danes sprašujemo: Ali je naš način mišljenja, izražanja, slavljenja Kristusa in utelešanja vere vanj v naši sodobni kulturi in času – krščanski?«
Prosimo Svetega Duha, da bi znali ob vsakodnevnem branju in gledanju razbrati, kaj je dobro seme – pšenica in kaj slabo ljulka.

OZNANILA IN POVABILA

ČIŠČENJE CERKVE
19. 5.: starši prvoobhajancev.

• NEDELJA ZAKONSKIH JUBILEJEV – takole so bili pozdravljeni in nagovorjeni s strani predstavnika župnije pri sv. maši ob 11.30: Dragi bratje in sestre, vsi prav lepo pozdravljeni. V imenu župnijskega občestva naše župnije v naši sredi danes, na 7. velikonočno nedeljo, še posebej pozdravljam zakonske jubilante, ki letos obhajajo zakonske obletnice – 18 jih je: 2 para obhajata 10 let, 2 para 15 let, 4 pari 20 let; 1 par je srebrn, torej 25 let, 1 par obhaja 30 let, trije pari 40 let; 2 para sta letos zlata – 50 let zakona – in sicer zakonca JAKŠE in OMERZEL; zakonca ZORKO obhaja 55 let in biserno poroko, to je 60 let, obhajata zakonca Emilija in Peter PERDEC. Iskreno Vam čestitamo z željo, da bi s svojim pričevanjem v zvestobi, sreči in nesreči, bolezni in zdravju še posebej mladim izprosili moč za življenjsko odločitev, da bi svojo ljubezen potrdili pred oltarjem.

• PRVO SVETO OBHAJILO – na binkoštno nedeljo, 20. 5., ob 10h; prvič bo pristopilo k obhajilu 41 otrok 3. razreda.

• ŠMARNIČNI IZLET – izlet bo v soboto, 2. 6; z avtobusom se bomo odpeljali do Vinice, od koder je približno 20 minut peš hoje do romarske poti Žeželj. Prijave zbiramo v župnijski pisarni. Za odraslega je cena 10, za otroka pa 5 €. Pridni šmarničarji imajo izlet za nagrado, torej zastonj.

• STANOVSKO ROMANJE ZA DEKLETA IN ŽENE – bo prav tako v soboto, 2. 6. Predviden je obisk Bleda in Brezij ter še česa. Prispevek je 45 € (prevoz, kosilo, vstopnina za pletno in vstop v Iški Vintgar). Prijave se zbirajo v župnijski pisarni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.