3. VELIKONOČNA NEDELJA – 18. 4. 2021

PDFoznanila

 

MOLITVENI TEDEN ZA NOVE DUHOVNE POKLICE

 »Pripadaj, išči in se odloči« je geslo tedna molitve za duhovne poklice, ki ga bomo v Cerkvi na slovenskem obhajali od 18. do 25. aprila 2021. Višek molitvenega slavja bo v nedeljo, 25. aprila, ko se bomo pridružili svetovnemu dnevu molitve za duhovne poklice, za katerega je papež Frančišek napisal poslanico. V drugem odstavku papež zapiše:

»Bog vidi srce (prim. 1 Sam 16,7) in v svetem Jožefu je prepoznal očetovsko srce, ki je v vsakdanjem življenju lahko podarjalo in rojevalo življenje. K temu stremijo duhovni poklici: vsak dan namreč posredujejo in obnavljajo življenje. Gospod želi imeti očetovska srca, materinska srca – odprta srca, povsem na razpolago, ki so velikodušna ter dajejo samega sebe, da sočutno tolažijo zbegane in budijo neomahljivo upanje. Duhovništvo in posvečeno življenje sta potrebna še posebej danes, v času krhkosti in trpljenja, nenazadnje zaradi pandemije, ki je privedla v negotovost glede smisla življenja samega in v bojazen za prihodnost. Sveti Jožef nam prihaja naproti s svojo blagostjo kot svetnik iz soseske: njegovo močno pričevanje lahko hkrati vodi tudi nas na naši poti.«

 

  • V cerkvi ponovno potekajo svete maše z občestvom; med tednom se ni potrebno prijaviti, za sobotno večerno in nedeljske pa se je potrebno. Verouk poteka na daljavo.
  • Maja pričenjamo šmarnično pobožnost; kako bo potekala, vam bomo sporočili po ustnih oznanilih in preko spleta.
  • Sveta birma in prvo obhajilo bo, ko se sprostijo ukrepi (maj ali junij!)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.