5. VELIKONOČNA NEDELJA, 19. 5. 2019

OZNANILA PDF

 

5. VELIKONOČNA NEDELJA

Jezusove besede evangelija
5. velikonočne nedelje zarežejo v srce: »Kakor sem vas jaz ljubil, tako se tudi vi ljubíte med seboj!« Merilo naše ljubezni med seboj je Jezusova ljubezen do nas, ki je šla preko križa. Nihče ne more reči, rad te imam, če ne sprejme trpljenja in preizkušnje drugega z vsemi omejitvami. Samo preko križa se kali ljubezen. V teh majskih dnevih, ko se srečujemo s prejemanjem raznih zakramentov, je prav, da se kristjani spomnimo , da naše krščanstvo ni samo v praznovanju in izmenjavi daril, ampak da je krščanstvo realen pogled na svet in življenje v njem. Krščanstvo je pogumen boj z vsakodnevnimi izzivi, ki so tudi križi, težave in preizkušnje v obliki bolezni, smrti in trpljenja. Vstali Kristus nam stoji ob strani, nas bodri in nam daje Svetega Duha. Molimo in prosimo, da bi ga v obilni meri prejeli.

FILM O BL. LOJZETU GROZDETU

VABLJENI NA PREDPREMIERO DOKUMENTARNO-IGRANEGA FILMA O ŽIVLJENJU IN SMRTI BL. ALOJZIJA GROZDETA Z NASLOVOM
SRCE SE NE BOJI,
KI BO V PETEK,
24. MAJA 2019, OB 17h,
V DVORANI KULTURNEGA CENTRA JANEZA TRDINE V NOVEM MESTU.
PREDPREMIERA JE NAMENJENA VERNIKOM ŽUPNIJ NOVOMEŠKE DEKANIJE.
ZA OGLED JE POTREBNO IMETI VSTOPNICO,
KI JE BREZPLAČNA IN JIH DOBITE V ŽUPNIJAH NOVOMEŠKE DEKANIJE.
ZA OGLED FILMA SE PRIJAVITE PRI SVOJEM ŽUPNIKU DO SREDE, 22. 5. 2019.
LEPO POVABLJENI!

PRAZNIK PRVEGA OBHAJILA
Letos bo praznik prvega obhajila v nedeljo, 26. maja, pri sveti maši ob
10. uri. 33 otrok bo prvikrat prejelo Jezusa pod podobo kruha. V soboto, 25. maja ob 9. uri, se dobijo prvoobhajanci s starši na trgu pred kloštrom, oziroma cerkvijo. Otroci bodo imeli sveto spoved, starši pa bodo počistili cerkev. Nekje ob 10. uri sledi generalka pred slovesnostjo. Molimo za prvoobhajance in njihove družine, da bi vsi skupaj začutili bližino Jezusa.

PREDAVANJE OB 550 LETNICI PRIHODA FRANČIŠKANOV V NOVO MESTO
Naslednje predavanje bo v nedeljo, 26. 5., po večerni sveti maši ob 19h. Predaval bo priznani slovenski literarni kritik in literarni zgodovinar dr. Matija Ogrin; spregovoril bo pod naslovom: Frančiškanski baročni pridigarji v Novem mestu.

ČIŠČENJE CERKVE
25. 5.: Starši prvoobhajancev.

• ASIŠKI TENOR V SLUŽBI BOGA: Vljudno vabljeni na koncertno turnejo svetovno priznanega pevca br. Alessandra Brustenghija, frančiškana iz Assisija:
o SVETA GORA Bazilika Kraljice Svetogorske – nedelja, 19. maj 2019, 17.00
o LJUBLJANA Cerkev Marijinega oznanjenja (Tromostovje) – sreda,
22. maj 2019, 20.00
o BREZJE Bazilika Marije Pomagaj – petek, 24. maj 2019, koncert »Marija prečista, vseh milosti vir«, 20.00
o https://www.youtube.com/watchv=fxqVVy0nJYQ

• ŠMARNIČNI IZLET: letos bomo šli na šmarnični izlet v soboto, 1. junija. Otroci se bodo udeležili mavričnih iger na Rakovniku, odrasli pa se bodo z avtobusom odpeljali na Kurešček. Odhod avtobusa bo ob 7.30 iz Kandije. Cena prevoza je za odraslo osebo 10 € in 5 € za otroka. Kdor je pridno hodil k šmarnicam, pa bo imel izlet zastonj! Prijavite se do nedelje, 26. maja.

• SLOVESNOST OB GODU BL. LOJZETA GROZDETA: Osrednje slovesno praznovanje godu blaženega Alojzija Grozdeta bo na 6. velikonočno nedeljo, 26. maja popoldan, v romarskem svetišču na Zaplazu. Ob 16. uri bo sveta maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Pred mašo bo ob relikvijah blaženega molitvena ura. Po sveti maši bomo ob njegovih relikvijah, v Grozdetovi kapeli, zmolili litanije ter molitev za njegovo kanonizacijo. Še posebej povabljeni člani Župnijskega pastoralnega sveta in mladi, katerih zavetnik je bl. Lojze Grozde.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.