3. velikonočna nedelja, 15. 4. 2018

OZNANILA PDF

 

TEDEN MOLITVE ZA NOVE DUHOVNE POKLICE

POSLUŠATI, RAZLOČEVATI IN ŽIVETI GOSPODOV KLIC

V pripravi na 55. svetovni dan molitve za duhovne poklice, ki ga bomo obhajali na 4. velikonočno nedeljo, 22. aprila 2018, in se nanj na Slovenskem pripravljali od 15. do 22. aprila v tako imenovanem Tednu molitve za duhovne poklice, je papež Frančišek pripravil posebno poslanico, v kateri razvije tri temeljne vidike vsake poklicanosti, ki so nakazani že v naslovu poslanice Poslušati, razločevati, živeti Gospodov klic.
Nismo se slučajno pojavili, nismo sad slučajnosti. Nasprotno, naše življenje in naša navzočnost na svetu sta sad Božje poklicanosti, zapiše papež v poslanici. »Tudi v teh naših nemirnih časih nas skrivnost učlovečenja spominja, da nam Bog vedno prihaja naproti, da je Bog z nami, ki hodi po včasih prašnih poteh našega življenja in nas, ko sprejema naše koprneče hrepenenje po ljubezni in sreči, kliče k veselju.«
Papež Frančišek zaključi poslanico z besedami: »Gospod tudi danes kliče, naj mu sledimo. Ni nam treba čakati, da bi bili popolni, da bi lahko odgovorili s svojim velikodušnim ‚tukaj sem‘. Ne smemo se prestrašiti zaradi naših omejitev in naših grehov, ampak z odprtim srcem sprejeti Gospodov glas. Poslušati ga, razločevati naše osebno poslanstvo v Cerkvi in v svetu ter ga živeti v današnjem dnevu, ki nam ga podarja Bog.«
Misli so iz uvodnika v knjižico, ki ga je napisal Silvester Fabijan, stolni župnik; iz knjižice bomo pri svetih mašah med tednom prebrali kakšno razmišljanje ali prošnje.
V četrtek, 19. 4., pa bo od 18h do 19h molitvena ura pred Najsvetejšim
za nove duhovne poklice

KONCERT OTROŠKEGA ZBORA
V petek, 20. 4. ob 19.45, po večerni sv. maši, bo v naši cerkvi koncert otroškega zbora, ki ga je zadnja leta vodila Katja Mihalič. Katja čez dober mesec stopa v zakonski stan; v soboto, 26. maja se bo poročila z izvoljencem Gregorjem Smoličem iz Dobrniča. Iskreno smo hvaležni dragi Katji za njeno požrtvovalno služenje v župniji skozi vsa leta, ko je hodila k osnovnošolskemu verouku in kasneje med mladinci in študenti; skrbela je tudi za Frančiškovo Lenartovo mladino. Draga Katja, hvala in Bog povrni za vse. Hvala tudi dragim staršem otrok, ki so pridno vodili otroke na pevske vaje. Upamo in želimo si, da bi še naprej otroški glasovi bogatili sv. maše ob nedeljah ob 10. uri.

OZNANILA IN POVABILA

ČIŠČENJE CERKVE
21. 4.: Ulice: Ragovska, Jakčeva in Maistrova.

• H V A L A p. Tomažu, animatorkam, staršem birmancev in nenazadnje vsem 42. birmankam in birmancem za letošnje praznovanje praznika svete birme, ki j e bil v soboto, 14. aprila. Hvala t udi darovalcu dveh mlajev, v sem k i s te postavljali mlaje, pletli in obešali venčke t er zakoncema Blažič, Zvonetu in Meti za okusno okrasitev naše cerkve. Hvala še sodelavkam karitasa za pogostitev. Vsem in vsakemu posebej Bog povrni. Naj vsem Vstali zveličar nakloni obilje milosti in nam izprosi pri Bogu Očetu darove Svetega Duha.

• OBČINA NOVO MESTO JE ORGANIZIRALA PREVOZ ZA STAREJŠE OSEBE, ki težko pridejo do cerkve, ob nedeljah med 6.30 in 7. uro ter nazaj po sv. maši. Moder avto z imenom RUDI stoji v Kandiji pri parkirišču – vredno izkoristiti. Hvala občini, da je prišla naproti.

• ZAKONSKI JUBILANTI 2018 – vabljeni vsi, ki letos obhajate zakonski jubilej: 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 in naprej. Praznovanje bo v nedeljo, 13. maja ob 11.30; prijave sprejemamo v župnijski pisarni.

• STANOVSKO ROMANJE MOŽ BO LETOS V SOBOTO, 12. MAJA; NAČRTUJEMO POT NA KRAS. Odhod iz Novega mesta – Kandija ob 7h. Sveta maša bo na Mirenskem gradu pri Gorici. Sledi kosilo v eni izmed kraških gostiln in ogled pršutarne ter pot proti domu. Vrnitev v Novo mesto nekje med 19h in 20h. Cena romanja: prevoz, kosilo in degustacija je 38 €. Prijavite se čim prej v župnijski pisarni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.