2. velikonočna nedelja, BELA NEDELJA – NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA, 8. 4. 2018

OZNANILA PDF

 

BELA NEDELJA – NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA

Druga velikonočna nedelja je nedelja Božjega usmiljenja. Pred nas stopa podoba Usmiljenega Jezusa. Slika, na kateri je Jezus, iz katerega iz srca izhajajo žarki usmiljenja, bo od danes visela tudi v naši cerkvi; in sicer na levi strani ob vstopu v Frančiškovo kapelo, pri spovednici p. Tomaža. Hvala za pobudo in hvala tudi darovalcu, ki je sliko preskrbel. Naj nas vse Božje usmiljenje spremlja in navdihuje, da bomo tudi mi usmiljeni drug do drugega.
Iz dnevnika s. Favstine Kowalske. Jezus je s. Favstini med drugim povedal: »Povej ljudem, naj v svojem srcu ne postavljajo pregrad mojemu usmiljenju, ki tako zelo želi delovati v njih. Moje usmiljenje deluje v vseh srcih, ki mu odpirajo vrata; kakor grešnik, tako tudi pravični potrebuje moje usmiljenje. Spreobrnjenje in vztrajanje je milost mojega usmiljenja.
Posebej naj slavijo moje usmiljenje osebe, ki hrepenijo po popolnosti, ker obilje milosti, ki jim jo podeljujem, priteka iz mojega usmiljenja. Želim, da bi se te osebe odlikovale z brezmejnim zaupanjem v moje usmiljenje. Sam bom poskrbel za posvečenje teh duš. Poskrbel jim bom vse, karkoli bo potrebno za njihovo svetost. Milosti iz mojega usmiljenja se zajemajo samo z eno posodo, ta je – zaupanje. Čim bolj oseba zaupa, tem več prejme. Osebe z brezmejnim zaupanjem so mi v veliko tolažbo, saj vanje pretakam vse zaklade milosti. Veseli me to, ker želijo veliko, saj je moja želja dajati veliko, in to zelo veliko. Žalosti pa me, če ljudje želijo malo in zakrknejo svoje srce.«

BIRMANSKA 9-DNEVNICA
Naši birmanci se bodo v tednu, ki je pred nami, pri večerni sv. maši, predstavljali po skupinah. V sredo, 11. 4. ob 18h, imajo zvečer srečanje z birmovalcem g. škofom Andrejem Glavanom. V petek, 13. 4., ob 17.00 starši birmancev čistijo cerkev in po večerni sv. maši je generalka pred sv. birmo.
SLOVESNOST SV. BIRME
BO V SOBOTO, 14. 4., OB 11. URI.

OBČNI ZBOR ŽUPNIJSKE KARITAS
V sredo, 4. 4. po večerni sv. maši je bil občni zbor naše Župnijske karitas. Do nadaljnjega je tajnica še Milena Hren, pisanje zapisnikov pa je sprejela Štefka Mihalič. Želimo pa si in prosimo, da bi se naš Karitas okrepil z novimi močmi. Zato vabljeni, kdor ima kaj časa in ga želi darovati službi bližnjemu, da se pridruži tej skupini.

PODRUŽNICA VELIKI SLATNIK
Cerkvica Žalostne Matere Božje na Velikem Slatniku je vedno lepša. Obnavlja se z mnogoterimi darovi in pridnimi rokami vaščanov. Ob zadnjem pogrebu vaščanke Angele Radež so njeni domači izročili dar, ki se je zbral v škatli namesto sveč in rož, za obnovo cerkvice 1.300 €, nabirka pri maši pa je bila skoraj 400 € – Bog povrni.

ZA OLJČNE VEJICE ste darovali dobrih 1000€ in za SVETO DEŽELO malo manj kot 1000€ – iskrena hvala v imenu prejemnikov.

OZNANILA IN POVABILA

ČIŠČENJE CERKVE
Petek, 13. 4. ob 17h : starši birmancev.

• JUTRI, V PONEDELJEK, 9. 4., PRIČNEMO VERUK PO URNIKU.

• SEJA ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA bo jutri, 9. 4., po večerni sv. maši ob 20h, v Lenartovi dvorani.

• SKUPINA ZA RAZPOROČENE ALI LOČENE se dobi v torek, 10. 4., ob 19.30.

MOLITVE NAD POSAMEZNIKI, bodo po sv. maši ob 19h v četrtek, 12. 4.

• OBČINA NOVO MESTO JE ORGANIZIRALA PREVOZ ZA STAREJŠE OSEBE, ki težko pridejo do cerkve, ob nedeljah med 6.30 in 7. uro ter nazaj po sv. maši. Moder avto z imenom RUDI stoji v Kandiji pri parkirišču – vredno izkoristiti. Hvala občini, da je prišla naproti.

• VSI MOŠKI SO VABLJENI NA PRVO VSESLOVENSKO SREČANJE MOŽ, SINOV IN OČETOV Z NASLOVOM »Tukaj sem, pošlji mene!« Srečanje bo v soboto, 14. aprila 2018 pri sv. Jožefu v Ljubljani. Ob 9.30 se začne s sveto mašo, sledijo predavanje, delo po skupinah, skupno kosilo in pričevanja. Zaključek je ob 16.30. Več informacij in prijava na: moskaduhovnost.si.

ZAKONSKI JUBILANTI 2018 – vabljeni vsi, ki letos obhajate zakonski jubilej: 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 in naprej. Praznovanje bo v nedeljo, 13. maja ob 11.30; prijave sprejemamo v župnijski pisarni.

STANOVSKO ROMANJE MOŽ BO LETOS V SOBOTO, 12. MAJA; NAČRTUJEMO POT NA KRAS.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.