27. nedelja med letom – 7. 10. 2018

OZNANILA PDF

 

TEDEN ZA ŽIVLJENJA 2018

“Studencev močnih, čistih sem željan” (France Balantič)

Zemlja človeških odnosov je žejna močnih, čistih studencev podarjenosti in sprejetosti. Podarjeno nam je življenje in v njegovem izviru, v samem začetku, je že vsa moč in bogastvo življenjske radosti. Ko išče svojo pot v svet, more življenje tudi preko ovir narasti v slap daritve.

Zemlja srca je žejna močnih, čistih studencev ljubezni. Njena skrivnost, skrivnost ljubezni, je njena tišina, s katero vstopa v človeško bivanje in ga v žgoči suši duha obdari z blagostjo odpuščanja.

Zemlja naroda je žejna močnih, čistih studencev, polnih Luči. Pritekajo iz Srca, ki se veseli z veselimi in joka z jokajočimi, ki vriska z otroškim vriskom in poje pesem hrepenenja s hrepenečimi in nosi sonce za vse ljudi.

Kako lepo bo, kako lepo je, kadar se že danes ta zemlja v spoznanju svoje žeje skloni k močnim, čistim studencem in zajame v svoje dlani vodo Življenja.

Po spletni strani

Teden za življenje 2018

Radi molimo in delajmo za življenje.
V mesecu oktobru, ko molimo rožni venec, vključujmo v to molitev prošnje in zahvale za življenje.

PREDAVANJE ZA MLADE V TEDNU ZA ŽIVLJENJE
Mladi po letih in srcu vabljeni v petek, 12. oktobra, ob 19.30 na srečanje v Vavti vasi z naslovom »Življenje je Božji dar«; gostji bosta s. Mirjam Cvelbar, ginekologinja, in Marjeta Snoj, mati in vms.

MISIJON V NAŠEM MESTU 

MISIJONSKA SPOVED
Misijon je čas milosti. Prav bi bilo, da bi vsak katoličan, ki je bil pri zakramentih in ima možnost prejeti sv. spoved, to tudi storil ter tako res zadobil milost od Boga. Misijonska spoved ni na hitro opravljeni pogovor v spovednici, ampak po temeljitem izpraševanju vesti, iskreno priznani grehi in obuditev trdnega kesanja in obljube, da se bomo poboljšali. Morda se sliši zelo trdo, vendar misijon brez spovedi je lahko za kristjana zapravljena priložnost, ki ne omogoča boljšega in lepšega duhovnega življenja v prihodnosti. Vsak naj razmisli, kako živi kot kristjan in kaj lahko naredi, da bi bil še boljši. Za dobro spoved se je potrebno pripraviti in tudi moliti k Sv. Duhu za jasno spoznanje osebnih grehov.
HVALA, vsem ki ste že ali še boste darovali v nabiralnik, ki je v cerkvi spredaj levo, za stroške našega misijona.

ČIŠČENJE CERKVE
13. 10.: Ul. Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

KATEHUMENAT – DANES v nedeljo, 7. oktobra, ob 20. uri se prične dobro leto trajajoče uvajanje v krščansko vero z zaključkom, ko kandidati prejmejo manjkajoče zakramente: krst, obhajilo, birmo. Vabljeni vsi, ki vam manjka kakšen zakrament krščanskega uvajanja. Kdor je samo krščen se sicer more cerkveno poročiti, težko pa živi vero iz zakramentov, če mu manjkajo; sv. spoved in sv. obhajilo sta prepotrebna zakramenta za rast v veri.

SVETA MAŠA ZA OZDRAVLJENJE IN MOLITVE PO NJEJ: četrtek, 11. 10 ob 19h. Pri maši in po njej bo prepevala skupina Alfa in Omega iz Ljubljane.

• SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE: preko listkov, ki jih boste dobili pri verouku, se lahko prijavite na SBP – vsi veroučenci; namenjeno je vsem, ki radi berejo in si želijo v tem letu prebrati in predstaviti vsaj 3 knjige z duhovno tematiko. Srečanja bo vodila gospa Metka Slana Pevec.

SVETOPISEMSKE URICE ZA PREDŠOLSKE OTROKE: Namenjene so vsem otrokom starim od 3 do 6 let. Skupaj bomo spoznavali čudovite dogodke iz Svetega Pisma, ki nam govorijo o Božji dobroti in ljubezni. Potekale bodo pri sestrah v Baragovem zavodu v Novem mestu, na Smrečnikovi ulici 60. Srečanja bodo predvidoma dve sredi v mesecu in sicer od 17.15 do 18.15.

2. VSESLOVENSKO SREČANJE RAZVEZANIH V CERKVI: sobota, 13. 10. v Ljubljani, pod naslovom Nisem se poročil-a, da bi se ločil-a – več na naslovu https://srcerazvezani.si/2018/10/01/2-vseslovensko-srecanje-razvezanih-v-cerkvi/. Pri nas se skupina razvezanih ali ločenih srečuje tretje leto; naslednje srečanje bo v torek, 9. 10., ob 20h – VABLJENI!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.