28. nedelja med letom – 14. 10. 2018

OZNANILA PDF

PRED MISIJONSKO NEDELJO

Dragi prijatelji misijonov!
nje leto je polno misijonskih dogodkov. Misijonska nedelja sovpada s škofovsko sinodo o mladih v Vatikanu z naslovom »Mladi, vera in razločevanje poklicanosti.« Zato je papež Frančišek svojo poslanico za svetovni misijonski dan naslovil »Skupaj z mladimi ponesimo evangelij vsem.« Kot je iz nje razvidno, papež v misijonsko poslanstvo vključuje mlade. Močno poudarja poklicanost vseh krščenih, da zavzamemo misijonsko držo, zlasti v okoljih, kjer vlada »nezainteresiranost za vero ali celo sovraštvo do polnosti življenja v Bogu.« Poznamo jih tudi pri nas.
Cerkev na Slovenskem se že vse leto spominja svetniškega škofa Friderika Baraga, ob 150. obletnici njegove smrti. To je naš »misijonski genij«, vzornik mnogih velikih slovenskih misijonarjev. Počastili so ga tudi na letošnjih šmarnicah in še bolj na oratorijih, ki so bili v skoraj 300 slovenskih župnijah obarvani misijonsko. Njemu je bila posvečena tudi nedelja svetniških kandidatov.
50 let pa mineva od prihoda prvih slovenskih misijonarjev v škofijo Farafangana na Madagaskarju. Niti predstavljamo si ne, koliko življenj so tam rešili, telesno in duhovno in odločilno prispevali, da se je škofija postavila na noge. Na Madagaskarju deluje tudi Pedro Opeka, ki ga je maja papež osebno sprejel in podprl njegovo svetovno znano misijonsko delo Akamasoa.
Misijonsko središče Slovenije
Prihodnjo nedeljo, ki je MISIJONSKA, bo nabirka za naše misijonarje.
V nedeljo, 21. 10., ob 15h popoldan, bo misijonska slovesnost za vso Slovenijo v Trebnjem;
prične se z molitveno uro in nadaljuje s sv. mašo;
pričeval bo Tone Kerin,
misijonar iz Madagaskarja.

MISIJON V NAŠEM MESTU

MISIJONSKA SVEČA
V naši cerkvi gori misijonska sveča že od 1. adventne nedelje 2017, ko smo pričeli molitveno pripravo na mestni misijon. Goreči plamen sveče nas spomni na živo navzočnost Boga med nami, hkrati pa nas spodbuja, da smo tudi mi v molitvi živi pred Njim in da svetimo drug drugemu ter tako kažemo pot k Bogu. Povabljeni, da si nabavite male misijonske sveče in pred njimi molite za naš misijon.

HVALA, vsem ki ste že ali še boste darovali v nabiralnik,
ki je v cerkvi spredaj levo,
za stroške našega misijona.

DUH ASISISIJA – 27. 10., v Novi Gorici na Kostanjevici – poglej na plakat.
Kdor bi želel iti na srečanje, naj se zglasi pri p. Krizostomu.

ČIŠČENJE CERKVE
20. 10.: Belokranjska cesta, Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica.

OZNANILA IN POVABILA

• SVEČE OB PRVEM NOVEMBRU – DAR ZA KARITAS: na hodniku pred vhodom v prostore Župnijske karitas, morete po nedeljskih svetih mašah dobiti sveče, ki jih boste prižgali vašim dragim rajnim. Dar za svečo je prostovoljen!

• NOVEMBRSKA PISMA: kuverte s pismom, na katerega napišite vaše drage rajne, so vam na voljo na klopeh ali na mizicah za verski tisk; čim prej jih vrnite v zakristijo ali v nabiralnik pred župnijsko pisarno.

• DEKANIJSKA REVIJA PEVSKIH ZBOROV: 9 pevskih zborov se bo prihodnjo nedeljo, 21. 10. ob 15h predstavilo na dekanijski reviji župnijskih cerkvenih pevskih zborov. Revija bo v Prečni, prične se ob 16. uri – prav lepo vabljeni!

• KATEHUMENAT: dobro leto trajajoče uvajanje v krščansko vero z zaključkom, ko kandidati prejmejo manjkajoče zakramente: krst, obhajilo, birmo, se je pričela minulo nedeljo. Se še lahko prijavite pri p. Markotu na telefon 041-742-721.

• SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE: preko listkov, ki ste jih mogli prejeti pri verouku ali pa jih vzemite na mizah za verski tisk, se lahko prijavite na SBP – vsi veroučenci; namenjeno je vsem, ki radi berejo. Srečanja bo vodila gospa Metka Slana Pevec; prvo srečanje bo v ponedeljek, 22. oktobra ob 16.45 v Klarini učilnici.

• LENARTOVE POČITNICE: za vse veroučence veroučne šole pripravljajo naši mladi dvodnevne Lenartove počitnice od 29. do 30. 10.; prvi dan bo pohod po Machovi poti in drugi dan ustvarjalne delavnice. Otroci naj čimprej oddajo prijavnice, ki jih dobijo na mizicah za verski tisk ali pri svojem katehetu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.