26. nedelja med letom – 30. 9. 2018

OZNANILA PDF

 

MESEC OKTOBER: MARIJA IN SV. FRANČIŠEK

Za vesoljno Cerkev je mesec oktober rožnovenski – Marijin mesec, za nas Frančiškove pa je mesec, ko ga na začetku zaznamuje praznik sv. Frančiška (4. 10.) in konec meseca Duh Assisija (27. 10.). Rožni venec je molitev, ki je premišljevalna. Preko očenašev in zdravih Marij obnavljamo in premišljujemo življenje Jezusa in Marije. Kristjani imamo to čudovito orožje zoper napade hudega duha, zato ga radi uporabljajmo. Ob prebiranju jagod rožnega venca bomo mogli začutiti moč in vero, ki jo še kako potrebujemo. Kot Frančiškovi pa prosimo v molitvi Boga, da bi znali spoštovati stvarstvo, ki je delo Stvarnika in imeli radi vse ljudi, kot je to znal sv. Frančišek, ki je vse pozdravljal DOBER DAN, DOBRI LJUDJE. Jezus, Marija in Frančišek, naj nas spremljajo pri naših osebnih in skupnih molitvah.

PRAZNIK ROŽNOVENSKE MATERE BOŽJE – 7. 10.
Radio Ognjišče in bratje frančiškani vabimo na praznik Rožnovenske Matere Božje, 7. oktobra, na Brezje na dan rožnega venca, ko bomo zmolili vse štiri dele rožnega venca in obhajali sv. mašo. Ob 15.00 začetek, ob 16.00 bo mašo daroval škof Franc Šuštar in po maši nadaljevanje molitve. Z molitvijo bo povezan tudi začetek Tedna za življenje. V programu Radia Ognjišče bo neposredni prenos od 15. do 18. ure.

FRANČIŠKOVA IN ROŽNOVENSKA NEDELJA – PRVA V MESECU
Prihodnja nedelja, 7. 10. je prva v oktobru. Kot vsako leto so darovi namenjeni za vzgojo naših mladih frančiškanov. Pri sv. maši bomo prisluhnili besedam p. Marjan Čudna, provinciala Frančiškanske province. Po dopoldanskih sv. mašah bo druženje v Lenartovi dvorani.

PREDSTAVITEV BIRMANCEV IN PODELITEV SV. PISMA LE TEM, BO V NEDELJO, 7. 10., ob 10. URI.

MISIJON V NAŠEM MESTU – MISIJONSKI GOVOR
Ena glavnih značilnosti misijona je misijonski govor, ki je lahko splošni ali posebni za posamezne skupine. Splošni se dotakne osnovnih značilnosti naše vere: molitev, zakramenti, 10 Božjih zapovedi, praznovanje nedelje, odnos do Marije, sv. spoved in medsebojno odpuščanje. Nagovor se nanaša na temo posameznega dneva. Posebni misijonski nagovori pa so namenjeni: možem, ženam, ovdovelim, poročenim, samskim, staršem, zakoncem… Da si lahko dobil ob koncu misijona popolni odpustek je bilo včasih predpisano, da si moral biti udeležen pri določeno število nagovorih. Povabljeni, da izkoristite ponujeni čas misijona in z zanimanjem prisluhnite misijonarjem.

ČIŠČENJE CERKVE
6. 10.: Ul. Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva.

OZNANILA IN POVABILA

• SREČANJE ČLANOV ŽPS – ponedeljek, 1. 10., ob 20h v Lenartovi dvorani; SODELAVCI ŽUPNIJSKE KARITAS pa se srečajo v torek, 2. 10., po večerni sv. maši.

• TRANZITUS: vsako leto, na večer pred slovesnim praznikom sv. Frančiška obhajamo spomin smrti sv. Frančiška, letos je to v sredo, 3. 10. po večerni sv. maši ob 19h. Lepo povabljeni k sv. maši in pomenljivemu obredu. Bratje frančiškani bomo veseli, če se nam ta večer pri oltarju in potem pri obredu pridružijo tudi ministranti.

• SV. MAŠA V BOLNICI: zaradi spomina smrti sv. Frančiška, bo sv. maša v kapeli novomeške bolnice v torek, 2. 10., ob 19.30.

• SLOVESNI PRAZNIK SV. FRANČIŠKA ASIŠKEGA: hvaležno in veselo skupaj praznujmo praznik serafskega ubožca, v četrtek, 4. 10., ob 8h in 19h.

• MOLIMO ZA NOVE DUHOVNE POKLICE (4. 10.), ZA ODPUŠČANJE NAŠIH GREHOV (5. 10.) IN K MARIJI ZA SVETOST VSEH NAS KRISTJANOV (6. 10.) – VSE TRI VEČERE OB 18.30 PRED NAJSVETEJŠIM.

• KATEHUMENAT – dobro leto uvajanja v krščansko vero z zaključkom, ko kandidati prejmejo manjkajoče zakramente: krst, obhajilo, birmo, se prične v nedeljo, 7. oktobra, ob 20. uri. Vabljeni vsi, ki vam manjka kakšen od zakramentov krščanskega uvajanja. Kdor je samo krščen se sicer more cerkveno poročiti, težko pa živi vero iz zakramentov, če mu manjkajo; sv. spoved in sv. obhajilo sta prepotrebna zakramenta za rast v veri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.