24. nedelja med letom – 16. 9. 2018

PRAVI MAŠNI NAMENI

v tiskanih so napačni!!!

 

BOG – SVETI DUH, BLAGOSLOVI NAŠE DELO

Danes, v nedeljo, 16. 9., z Božjim blagoslovom pričenjamo novo veroučno in katehetsko leto. Večina otrok je vpisana. Če bi kdo še želel vpis otroka, naj to stori v času uradnih ur, predvsem pa naj pokliče župnika. Pri sv. maši danes bomo priklicali Svetega Duha nad katehistinje in katehista: s. Alenko, Jerco, Gabi, Tino in Iztoka ter kateheta p. Krizostoma in p. Tomaža. Svete Duh naj se razlije tudi na vse birmanske animatorje in druge mlade animatorje, ki pomagajo pri prvoobhajancih, Lenartovih počitnicah in pri drugih dogodkih čez pastoralno leto. Sveti Duh naj razsvetljuje starše in stare starše, da bodo pogumno in zavzeto bili opora pri vzgoji in priča vere svojim otrokom in vnukom. V današnjih časih je biti vzgojitelj izredno težko, hkrati pa se moramo zavedati, da je to delo za prihodnost naše družbe in Cerkve.

IZVENVEROUČNE DEJAVNOSTI

V naši veroučni šoli ponujamo otrokom kar nekaj dejavnosti poleg rednega verouka:
– OTROŠKI in MLADINSKI ZBORČEK; vaje imata ob petkih ob 16h in 16.30;
– MINISTRANTI, ki imajo prvo vajo v soboto, 22. 9. ob 17.30 v Lenartovi dvorani;
– DRAMSKA SKUPINA se bo dobila po vabilu in dogovoru; enako to velja za SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE.
Dragi otroci in starši, izkoristite priliko in ponudbo, saj preko sodelovanja v različnih skupinah more otrok še bolj poglobljeno vstopati v skrivnost naše vere in Cerkve.

BIBLIČNA SKUPINA
Z delom je pričela minuli ponedeljek po večerni sv. maši in vabi na srečanja vse prijatelje Svetega pisma. Z branjem in spoznavanjem Božje besede krepimo vero in ji tako dajemo življenjskost in moč.

BIRMANCI
V tednu, ki je pred nami, prične z rednim delom tudi skupina 9. razreda, ki se bo v letošnjem veroučnem letu intenzivno pripravljala na prejem svete birme.

SREČANJA ZA MLADE
Mladi vabljeni ob sredah ob 20h v Lenartovo dvorano.

RADIJSKI PRENOS SV. MAŠE
V nedeljo, 23. 9., ob 10. uri bo prenos sv. maše po radiu Slovenija 3. program in Radiu Ognjišče. Pri sv. maši bo prepeval Frančiškanski župnijski pevski zbor sv. Lenart in mladinski pevski zbor.

OZNANILA IN POVABILA

ČIŠČENJE CERKVE
21. 9. ob 20h: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.

• KASTEHETSKO – PASTORALNA ŠOLA NOVO MESTO – informativni dan in vpis bo še v četrtek, 20. 9., ob 16.00 v Baragovem zavodu v Novem mestu. Kot je bilo povedano, KPŠ ni namenjena samo katehistom in katehistinjam, temveč vsem aktivnim župnijskim sodelavcem in tudi tistim, ki si zgolj želijo poglobiti svoje versko znanje. Katehetsko pastoralna šola usposablja katehiste, animatorje birmanskih in drugih skupin ter voditelje bibličnih skupin.

• OBMOČNI ODBOR SLOVENSKEGA DRUŠTVA HOSPIC vabi na pogovorni večer s p. Karlom Gržanom z naslovom Vera v radost. Pogovor bo v četrtek, 20. septembra 2018, ob 20. uri na sedežu območnega združenja Rdečega križa Novo mesto na Brodu, Ulica Slavka Gruma 54 a. O pomenu veselja, radosti in smeha v zahtevnih življenjskih obdobjih bodo spregovorili tudi drugi člani Slovenskega društva Hospic.

• NEDELJA SVETNIŠKIH KANDIDATOV LJUBLJANSKE METROPOLIJE: Ob 150-letnici smrti škofa in misijonarja Friderika I. Baraga bo letošnje praznovanje v župnijski cerkvi v Trebnjem v nedeljo, 23. 9. Ob 15.00 uri bo v cerkvi ogled dokumentarnega filma o Baragovem življenju in delu in nato molitvena ura. Ob 16.00 bo sledilo somaševanje.

• ŠKOFIJSKO ROMANJE NA MADŽARSKO – bo pod vodstvom našega škofa Andreja Glavana in preko agencije Trud.

• KATEHUMENAT – dobro leto uvajanja v krščansko vero z zaključkom, ko kandidati prejmejo manjkajoče zakramente: krst, obhajilo, birmo, se prične v nedeljo, 7. oktobra, ob 20. uri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.