25. nedelja med letom – 23. 9. 2018

OZNANILA PDF

 

MED SVETNIKI IN BLAŽENIMI

Ko nekoga izberejo za svetniškega kandidata, sta po odločitvi kongregacije za svetnike v Vatikanu, da je nekdo častitljivi Božji služabnik, na poti svetništva dve stopnji: blažen in sveti. Na prvi stopnji imamo Slovenci štiri kandidate: škof Anton Martin Slomšek, mučenec Alojzij Grozde in blaženi drinski mučenki Krizina Bojanc in Antonija Fabijan. Svetniških kandidatov pa je kar nekaj po vseh naših šestih škofijah. Še posebej si želimo, da bi Slovenci dobili čimprej mučence, ki so bili žrtve pretekle zgodovine, predvsem žrtve po drugi svetovni vojni. Današnja nedelja je Slomškova, saj jutri, 24. 9. goduje bl. Anton Martin Slomšek, ki je bil pred 19. leti razglašen za blaženega. V naši Ljubljanski nadškofiji pa je danes nedelja svetniških kandidatov. V Trebnjem je popoldan ob 15h sv. maša ob 150 letnici smrti Božjega služabnika misijonarja Friderika Ireneja Barage. Upajmo in molimo, da bo kmalu prištet med blažene. Slovenci smo mali narod, pa vendar imamo precej svetniških zgledov. Molimo in prosimo, da bodo čimprej pred Cerkvijo razglašeni za blažene in svete, hkrati pa molimo tudi za našo osebno svetost.

MISIJON V NAŠEM MESTU
Le še slaba dva meseca nas ločita, ko se bo v našem mestu, konkretno v treh župnijah, odvijal misijon. Kaj je to misijon! To je čas milosti, ko Bog po izbranih misijonarjih močneje deluje, seveda pa je vse odvisno od vsakega posameznika, koliko je pripravljen sodelovati in odpreti srce. Nihče ne sme biti v misijonsko dogajanje prisiljen, vsak pa je dobrodošel in povabljen, da se udeleži misijonskih dogodkov. Kmalu bodo dane v pogled in branje zloženke z vsem programom, ki bo izražal vso bogastvo in pestrost misijonskega dogajanja. Slaba dva meseca imamo torej še čas, da se o misijonu pogovarjamo, da drug drugega nagovarjamo in spodbujamo. Vsako povabilo naj bo prijazna spodbuda. Kot katoliški kristjani si ne smemo dovoliti, da bi šel misijon, ki se dogaja nekje vsake 10 ali 15 let, mimo nas. Zadnji misijon je bil leta 2002, torej pred 16. leti. Vzemite si misijonske sveče, ki so vam na voljo in vztrajno molite in odpirajte srca Božji milosti.

SREČANJE ZA STARŠE PRVOOBHAJANCEV: sreda, 26. 9. ob 18h in četrtek 27. 9. ob 10h.

SREČANJE ČLANOV ŽPS SVETA Z MISIJONARJI
Tajniki ŽPS in župniki ter misijonarji se dobijo v četrtek, 27. 9. ob 16h v Baragovem zavodu; zvečer ob 20h pa vsi člani ŽPS treh župnij skupaj z misijonarji in župniki – lepo povabljeni.

OBVESTILA IN POVABILA

ČIŠČENJE CERKVE
29. 9.: Žabja vas, Šentjernejska c., Lobetova in Na Tratah.

• SREČANJE ZA FANTE IN MOŽE: lani ustanovljena skupina, ki se je srečala štirikrat, letos nadaljuje s svojimi srečanji. Vsi, ki se ji želite pridružiti pišite p. Krizostomu, da vam pošlje temo za pogovor – krizostom.komar@rkc.si. Skupina se dobi v torek, 25. 9. ob 20h v Lenartovi dvorani.

• NABIRALNIK ZA MESTNI MISIJON: na levi strani pred prezbiterijem je postavljen poseben nabiralnik, kjer se zbirajo sredstva za stroške našega mestnega misijona, ki glede na obseg in zastavljen program, ne bodo majhni. Hvala za Vaše darove.

• ŠKOFIJSKO ROMANJE NA MADŽARSKO – bo pod vodstvom našega škofa Andreja Glavana in preko agencije Trud. Pohitite s prijavami. Polni se 2. avtobus.

• KATEHUMENAT – dobro leto uvajanja v krščansko vero z zaključkom, ko kandidati prejmejo manjkajoče zakramente: krst, obhajilo, birmo, se prične v nedeljo, 7. oktobra, ob 20. uri. Vabljeni vsi, ki vam manjka kakšen od zakramentov krščanskega uvajanja. Kdor je samo krščen se sicer more cerkveno poročiti, težko pa živi vero iz zakramentov, če mu manjkajo; sv. spoved in sv. obhajilo sta prepotrebna zakramenta za rast v veri – po veri pa raste naša svetost. Dobrodošli!

• DUHOVNI VIKEND ZA DRUŽINE V NAZARJAH: od 14. do 16. 12. 2018. Družine, lepo povabljene, da se odločite in prijavite.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.