23. nedelja med letom – 9. 9. 2018

OZNANILA PDF

VEROUČNI URNIK

V ŠOLSKIH IN VEROUČNIH KLOPEH

4. septembra so se otroci usedli v šolske klopi, jutri, v ponedeljek, 10. septembra, pa bodo zasedli veroučne. Minuli teden in tudi danes je potekal vpis k verouku. Lahko se vpišete k verouku tudi ta teden, ponedeljek in torek med 10. in 11. uro ter sredo med 17. in 18. uro. Prosimo drage starše, da ne vpisujejo otroke v času veroučnih ur – hvala! Pa tudi ne odlašajte z vpisom otrok k verouku na drugo polovico septembra ali celo v oktober.

KATEHETSKA NEDELJA
Prihodnjo nedeljo, 16. septembra, ob 10h bomo pri sv. maši blagoslovili šolske torbe, veroučence in vse katehistinje in katehiste. Naj nas vse skupaj navdihuje Sveti Duh v moči katerega spoznavamo in razumevamo, kar se pri verouku učimo.

BIBLIČNA SKUPINA
Pričenja srečanja v ponedeljek, 10. 9. po večerni sv. maši. Ljubitelji Svetega pisma, lepo povabljeni.

MLADINSKI IN OTROŠKI ZBOR
Vaje za mladinski zbor bodo ob petkih od 16h do 17h. Otroški zbor pa bo imel vaje prav tako ob petkih od 16.30 do 17.30. Prva vaja za oba zbora bo v petek, 14. 9. Dragi starši, podprite otroke, da bodo s svojimi glasovi obogatili naša srečanja okrog oltarja.

GOD NAŠE PROVINCE
Naša frančiškanska provinca, ima svoj god na praznik Povišanja svetega križa, to je 14. septembra. Zahvaljujemo se vam za vse molitve in materialno podporo. Minulo nedeljo, na prvo v mesecu, ste za potrebe našega samostana in naše cerkve darovali malo manj kot 2000 € – Bog povrni.

STIČNA MLADIH 2018
Kot vedno, je tudi letos tretja sobota v septembru (15.9.) rezervirana za srečanje mladih v Stični. Stična mladih 2018 nosi naslov “Ne boj se Marija, kajti našla si milost pri Bogu!” PRIJAVE sprejema p. Krizostom do srede 12.9. zvečer. Za vstop na prireditveni prostor v Stični je prispevek 5€, ki ga poravna vsak udeleženec, za prevoz pa prispeva župnija.

PODRUŽNICA VELIKI SLATNIK
Cerkvica na Velikem Slatniku je posvečena Žalostni Materi Božji, ki goduje prihodnjo soboto, 15. 9. Že več kot leto dni poteka temeljita prenove notranjosti cerkvice. Tako je bila napeljana nova razsvetljava, iz stekla narejena nova korna ograja ter zamenjan leseni strop s konstrukcijo, ki zdaj nosi strop belo pobarvan. Vsa obnova je povezana s precejšnjimi denarnimi sredstvi. Veliko je bilo že zbranega, veliko pa nas še čaka. Na mestu je zato prošnja za pomoč, kdor more in kolikor more – HVALA.

OZNANILA IN POVABILA

ČIŠČENJE CERKVE
15. 9.: Kandija in Grm.

KLEPET OB KAVICI: skupina, ki spada pod okrilje Župnijske karitas, se že kar nekaj let dobiva ob ponedeljkih po jutranji sv. maši – kdor si želi prijetnega klepeta, lepo povabljen. Skupino vodi gospa Marija Cimermančič.

SKUPINA ZA RAZPOROČENE – LOČENE: že 3 leto se pri nas v župniji srečujejo osebe, moški in ženske, ki imajo za seboj težko življenjsko preizkušnjo, ker jim je razpadel zakon. V posebni skupini si lahko svojo težko zgodbo podelijo in tako počasi dobijo moč za življenje naprej. Lepo povabljeni v torek, 12. 9., ob 20h v Lenartovo dvorano.

VEROUK – SREČANJA ZA MLADE: vabljeni v sredo, 12. 9., ob 20h v Lenartovo dvorano.

SV. MAŠA ZA OZDRAVLJENJE in MOLITVE nad posamezniki, 13. 9., ob 19h.

SKUPINA VERA IN LUČ gostí prihodnjo nedeljo, 16. 9., popoldan, prijatelje iz Bele Krajine – Črnomlja; v cerkvi bodo obhajali tudi sv. mašo.

ŠKOFIJSKO ROMANJE NA MADŽARSKO – bo pod vodstvom našega škofa Andreja Glavana in preko agencije Trud. Program s prijavnicami je na mizicah za verski tisk.

FRANČIŠKANSKI ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR, ki ima vaje ob sredah ob 19h in FRANČIŠKANSKI KOMORNI ZBOR, ki ima vaje ob nedeljah ob 19h, vabita v svoje vrste nove pevce.

KATEHUMENAT – dobro leto uvajanja v krščansko vero z zaključkom, ko kandidati prejmejo manjkajoče zakramente: krst, obhajilo, birmo, se prične v nedeljo, 7. oktobra, ob 20. uri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.