GOSPODOVO VSTAJENJE – VELIKA NOČ 2018

OZNANILA PDF

VELIKA NOČ 2018

Velik praznik, oziroma največji, iz katerega odmevajo vse nedelje in vsi drugi prazniki. Koliko pesmi opeva zmago našega Odrešenika; koliko lepih misli si izmenjamo – Bog daj, da bi imeli ob pisanju in pošiljanju voščil v srcu resnično vero v Vstalega. Vsaka zapisana beseda je zaman, če voščimo samo lepe praznike brez žive in dejanske vere. Zato prosimo in molimo, da bi naša vera temeljila na Vstalem Gospodu, ki je premagal greh in smrt ter temo groba.
Bratje v kloštru se zahvaljujemo vsem samostanskim in župnijskim sodelavcem, ki ste s svojim nesebičnim služenjem pomagali pri praznovanju Velike noči. Hvala vsem za pisna in ustna voščila in tudi darove, ki jih namenjate za samostan in cerkev. Vedno znova okušamo in spoznavamo vašo dobroto.

Zato Vam bratje v kloštru želimo, da Vam vstali Zveličar podeli mir in veselje ter vero in upanje – ALELUJA!

VELIKONOČNI PONEDELJEK
Dan po Veliki noči se imenuje EMAVS zaradi dejstva, da smo ta dan povabljeni, da gremo na obisk in še drugim razodenemo srčno veselje, ki smo ga doživeli ob praznovanju velike noči. V naši cerkvi so svete maše kot ob nedeljah. Po sv. maši ob 8.30 imajo mladi v Lenartovi dvorani velikonočni zajtrk.

VELIKONOČNA OSMINA
Cerkev praznuje največji praznik Veliko noč osem dni kot en dan. Na veliki petek smo pričeli z 9-dnevno pripravo na nedeljo Božjega usmiljenja. Zato bomo skozi vso osmino velike noči moli k Božjemu usmiljenju; v nedeljo 8. 4., pa bomo pri sv maši on 8.30 blagoslovili podobo usmiljenega Jezusa, ki bo visela v naši cerkvi.

9-DNEVNICA PRED SV. BIRMO
V času osemdnevnega praznovanja Velike noči, bomo v četrtek, 5. 4., pričeli z 9-dnevno pripravo na praznik sv. birme, ki bo v soboto, 14. 4. ob 11. uri. Ob večerih se bodo po skupinah predstavljali naši birmanci.
Starši birmancev imajo sestanek v sredo, 4. 4., ob 10. ali 18. uri.

OBČNI ZBOR ŽUPNIJSKE KARITAS
V sredo, 4. 4. po večerni sv. maši bo občni zbor naše Župnijske karitas. Pregledali bomo svoje delo in izvolili novo vodstvo.

OZNANILA IN POVABILA

PREDAVANJE
Gospod Boštjan HARIJ, magister teologije, bo imel predavanje v četrtek, 5. aprila 2018 ob 20h, v Baragovem zavodu v Novem mestu – Šmihel, pod naslovom Tradicionalna kitajska medicina, akupunktura, akupresura in Jezus. VABLJENI!

ČIŠČENJE CERKVE
7. 4.: Ulice: Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

• STATISTIKA PRVIH TREH MESECEV LETA 2018
 KRSTI: David IVANČIČ, Vid ZUPANČIČ in Tineja GREGL = 3 Čestitke!
 POGREBI: Ana ZAJEC (81), Anton STARC (78), Karol ŠTRUMBELJ (90), Jože PUREBER (86), Marija GORNIK (67), Julij GORENC (77), Frančiška GOTLIB (80), Neža LUKŠIČ (81), Marjan GRAH (79), Martin PEZDERŠEK (96), Vida CESAR (85), Karel ŠPEHAR (87), Anton VIDIC (54), Marija BRATKOVIČ (94), Stanislav KOS (82), Pavel BLATNIK (65), Drago NOVAK ( 64), Angela RADEŽ (90) in Zofija GRIL (88) = 19 R.I.P.
 POROKE: Tomaž NOVINA in Anja ŽNIDAR iz Gumberka = 1 Blagoslov!

• V TEDNU PO VELIKI NOČI NI VERUKA!

• VSI MOŠKI SO VABLJENI NA PRVO VSESLOVENSKO SREČANJE MOŽ, SINOV IN OČETOV Z NASLOVOM »Tukaj sem, pošlji mene!« Srečanje bo v soboto, 14. aprila 2018 pri sv. Jožefu v Ljubljani. Ob 9.30 se začne s sveto mašo, sledijo predavanje, delo po skupinah, skupno kosilo in pričevanja. Zaključek je ob 16.30. Več informacij in prijava na: moskaduhovnost.si.
Ob tem vabilu naj bo zapisano, da je v naši župniji ustanovljena skupina za moške, ki se bo srečevala 4. torek v mesecu; na prvem srečanju je bilo 16 moških.

• PRVOMAJSKO ROMANJE 2018 – stolna, šmihelska in naša župnija, organiziramo prvomajsko romanje od 27. do 30. 4. 2018. Prijavljeni naj v župnijski pisarni vplačajo drugi obrok! ŠE JE 10 PROSTIH MEST!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.