Sveta Družina – 30. 12. 2018

»Ko sta ga zagledala, sta bila presenečena in njegova mati mu je rekla: ‘Otrok, zakaj si nama tako stóril? Tvoj oče in jaz sva te žalostna iskala.’ Dejal jima je: ‘Kako da sta me iskala? Mar nista vedela, da moram biti v tem, kar je mojega Očeta?’« (Lk 2,48-49).

SREČNO IN ZDRAVO 2019

BLAGOSLOVLJENO, z Gospodom začeto naj bo Novo leto, ki je pred nami. Na prvi dan Novega leta obhaja Cerkev slovesni praznik, Marija, Božja Mati. Torej z božjim blagoslovom in Marijino priprošnjo pričnimo leto, ki je pred nami. Kristjani se na predvečer, silvestrovo, z zahvalno pesmijo zahvalimo za minulo, staro leto in Boga ter Marijo prosimo za pomoč pri Novem letu. Naj bo tudi letos tako. Vabljeni k sveti maši na silvestrovo ob 18h in na Novega leta dan kakor ob nedeljah; sveta maša bo zvečer, 1. 1., ob 19.30 tudi v bolnišnici.

HVALA

HVALA za izrečena in zapisana voščila ob minulih praznikih. HVALA za vse darove, bodisi pri mašnih nabirkah ali za one, ki jih prinesete v kuhinjo ali darujete patru v roke.
Ob koncu leta se bratje v kloštru še posebej ZAHVALJUJEMO vsem in vsakemu posebej za pomoč pri mnogoterih dejavnostih v župniji in kloštru, na pastoralnem in gospodarskem področju. Brez pridnih sodelavcev ne bi mogli storiti toliko in vsega, kar nam narekuje pastoralni koledar in tekoče liturgično leto.
V naslednjem stolpcu boste brali tradicionalno statistiko za minulo leto, ki je zelo podrobna. Številke same na sebi so suhoparne, so pa zgovorne z dodatnim opisom.

FRANČIŠKOVI BRATJE IZ KLOŠTRA VOŠČIMO MILOSTNO IN ZDRAVO 2019!

STATISTIKA ZA LETO 2018

KRSTI: 41 (lani 49)
iz cerkvenega zakona: 12
iz samo civilnega zakona: 5
iz izvenzak. skupnosti: 24
nezakonski: 1
moški: 24
ženske: 17

Najpogostejše ime krščencev:
moško: VAL (3x )
žensko: KLARA in MONIKA (2x)

OBHAJILA: v cerkvi smo podelili 54.300 obhajil

POROKE: 11 (lani 10)

POGREBI: 53 (lani 53)
Moški: 24;
Ženske: 29;
Prevideni (spoved, obhajilo, boln. maziljenje): 20
Prevideni – samo maziljeni: 3
Neprevideni, ki so redno prejemali zakramente: 2
Neprevideni zaradi nagle smrti: 2
Neprevideni, ker svojci niso poskrbeli: 26
Najstarejša umrla moška: rojena l. 1921 – 97 let
Najstarejša letos umrla ženska: rojena l. 1924 – 94 let
Najmlajši umrli moški: rojen l. 1976 – 42 let
Najmlajša letos umrla ženska: rojena l. 1984 – 34 let

ČIŠČENJE CERKVE
5. 1.: Ragovo in Krka.

KOLEDARJI, DRUŽINSKA PRATIKA, VOŠČILNICE OD KARITAS: vse to dobite v župnijski pisarni. Obnovite pa tudi lahko naročnino za Družino (109,20 €,če plačate do konca januarja 2019 pa le 104 €), Ognjišče (33,50€) in Mohorjevke (prednaročilo je 48 €, samo Mohorjev koledar – 18€).

PRAZNIČEN TEDEN: verouka ni, otroci vabljeni k sveti maši in molitvam k domačim jaslicam skupaj z družinskimi člani; še posebej na 2. sveti večer (31. 12.- silvestrovo) in 3. sveti večer (5. 1.), pred slovesnim praznikom Gospodovega razglašenja ali Sv. treh kraljev (5. 1.). V soboto, 5. 1., bomo po maši ob 8h uri blagoslovili TRIKRALJEVSKO VODO, KADILO IN KREDO, da bomo zvečer blagoslovili naša stanovanja in na podboje vrat napisali 20+G+M+B+19. Naj bo teden, ki je pred nami poln lepih doživetij.

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM (3. 1.), PRVI PETEK (4. 1.) in PRVA SOBOTA (5. 1.) NAS VABIJO, DA MOLIMO ZA NOVE DUHOVNE POKLICE, ZADOŠČUJEMO ZA OSEBNE GREHE IN MOLIMO ZA SVETOST VSEH NAS KRISTJANOV. Tudi nedelja, 6. 1., je PRVA v mesecu, kar pomeni, da je nabirka za cerkev in samostan ter druženje po dopoldanskih sv. mašah.

PRVOMAJSKO ZAHVALNO ROMANJE od 28. 4. do 1. 5. 2019: prijave že sprejemamo in se bomo na romanju tako zahvalili za milosti misijona, ki smo jih prejeli. Pot nas bo vodila v Dubrovnik, Budvo, Kotor, Marijino svetišče Gospa od Škrpjela v zalivu Boka Kotorska. Ob povratku domov se bomo ustavili še pri Kraljici miru v Medžugorju. Cena romanja je 290€; ob vpisu vplačate 80€.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.