GOSPODOVO RAZGLAŠENJE – SV. TRIJE KRALJI, 6. 1. 2019

OZNANILA PDF

 

RAZGLAŠENJE GOSPODOVO

Današnja nedelja je 2. v božičnem času. Praznujemo slovesni praznik Gospodovega razglašenja ali Sveti trije kralji. Pred Novorojeno Dete so padli trije modri in mu darovali kadilo (kot večnemu duhovniku), zlato (kot Kraju kraljev) in miro (kot človeku). Današnji praznik je misijonski, zato naj otroci (veroučenci) prinesejo zbrane darove, ki so jih zbirali skozi advent in morda tudi božične praznike, pred Jezusa – zaključena je tako adventna akcija »Otroci za otroke«. Danes se sicer zaključuje tudi koledovanje koledniških skupin, ki pa v naši župniji še ni zaživelo. Cel teden, ki je pred nami je tako »razglašenjski«, ko se bomo spominjali, da je bil Jezus rojen za vse narode sveta. Bodimo tega veseli in se potrudimo, da bomo Jezusa tudi mi z besedo in zgledom razglašali.

JEZUSOV KRST – ZADNJI BOŽIČNI PRAZNIK
Prihodnja nedelja zaključuje »uradno« liturgično božično dobo in potem vstopamo v čas med letom. Cerkev praznuje praznik Jezusovega krsta – »To je moj ljubljeni Sin, njega poslušajte«, se je slišal glas Boga Očeta iz nebes, ko je bil Jezus krščen od Janez Krstnika v reki Jordan. Veselje Boga ni samo nad njegovim Sinom od takrat se veselje širi ob vseh krstih do konca sveta: »Tisi moj ljubljeni sin/hči, zelo sem te vesel!« Bog je vesel ne samo svojega edinorojenega Sina ampak vseh nas.

NEDELJA SPOMINA IN ZAHVALE ZA MILOST SVETEGA KRSTA
Prihodnjo nedeljo, 13. 1. smo k sveti maši ob 10. uri povabili vse družine, ki so krstile otroke lansko leto 2018, da se Bogu zahvalijo za milost svetega krsta. Skupaj z njimi se bomo zahvalili tudi mi. Da bomo to lažje in bolj z radostjo storili, bo pri sveti maši ob 10h sveti krst 4. otroka družine BAČAR. Vabljeni!

PREDAVANJE PROF. STANETA GRANDE
Jutri, 7. januarja, bo obletnica, ko so frančiškani, ki so pribežali iz Bosne, dobili na ta dan leta 1470 v posest majhno cerkvico sv. Lenarta na tem mestu, kjer je sedanja cerkev. S predavanjem prof. Staneta Grande z naslovom, Frančiškani in mesto, v nedeljo, 13. 1., po večerni sveti maši, pričenjamo obhajanje 550. obletnice prihoda frančiškanov v Novo mesto. Predavanje, na katerega ste toplo povabljeni, bo v cerkvi!

• Jutri, 7. 1. pričenjamo z redim veroukom po urniku. Zvečer je redna seja ŽPS.

• V sredo, 9. 1. imamo v naši cerkvi ob 9.30 sv. mašo duhovniki novomeške dekanije skupaj s škofom Andrejem Glavanom – povabljeni k sv. maši!

MOLITVE ZA OZDRAVLJENJE DRUŽINSKEGA DEBLA PO SVETI MAŠI ob 18h v četrtek, 10. 1. ODPADEJO!

ČIŠČENJE CERKVE
12. 1.: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava, ul.: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva.

• NIKODEMOVI VEČERI 2019 – BOG JE MLAD: v veliki dvorani Baragovega zavoda v Šmihelu 10 in 11. ter 17. in 18. – LEPO POVABLJENI!
o četrtek, 10. 1. 2019, ob 19. uri
 Zakonca Štremfelj nam bosta opisala svojo pot do Boga skozi tri dimenzije: družinsko, alpinistično in duhovno.
 dr. Borut Škodlar: »Stiske mladih in duhovnost«
o petek, 11. 1. 2019, ob 19. uri
 Prof. dr. Borut Škodlar, psihiater, nam bo predstavil izzive pred katerimi danes stojijo mladi in kako se to odraža v njihovih duševnih stiskah.
• ZIMSKI VEČERI MLADIH 2019: Združenje Animatorjev Oratorija v Škofiji Novo mesto tudi letos organizira že tradicionalna zimska srečanja za mlade v Baragovem zavodu v Novem mestu. Takole vabijo naši mladi:
Kot že tradicija narekuje, se bomo tudi v začetku leta 2019 družili na treh skupnih večerih! Lani smo se pogovarjali o molitvi, letos pa bo tema morda še malo bolj osebna. Pogovarjali se bomo o stiskah mladih.

Prvo srečanje bo: 12. 1. 2019, o težavah mladih bo spregovoril p. Damjan Ristić.

• PRVOMAJSKO ZAHVALNO ROMANJE od 28. 4. do 1. 5. 2019: prijave že sprejemamo in se bomo na romanju tako zahvalili za milosti misijona, ki smo jih prejeli. Pot nas bo vodila v Dubrovnik, Budvo, Kotor, Marijino svetišče Gospa od Škrpjela v zalivu Boka Kotorska. Ob povratku domov obiščemo še Medžugorje. Cena romanja je 290€; ob vpisu vplačate 80€.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.