OZNANILA za nedeljo Jezusovega krsta, 10.1.2016

OZNANILA v PDF

KRŠČENI SMO, ZATO SMO SVETI
Praznik Jezusovega krsta, ki ga obhajamo ob koncu božične dobe nas vsako leto spomni na naš krst. Jezus Kristus je bil krščen zato, da bi pokazal vsem pot. Ob njegovem krstu so se zaslišale besede Očeta: »Ti si moj ljubljeni Sin, nad teboj imam veselje.« To veselje na nek način odzvanja pri vsakem krstu otroka. Veselje Boga, da postanemo njegovi otroci.
S krstom smo deležni z Jezusom njegove duhovniške, preroške in kraljevske službe. Ali se kdaj vprašamo kako vršimo to službo? Najprej naša molitev in življenje iz zakramentov (duhovniška), potem kako za Jezusa pričujemo in kako o njem govorimo predvsem svojim bližnjim (preroška) ter ne nazadnje kako je z mojim služenjem bližnjemu (kraljevska). Ali delam to v Jezusovem duhu, ki ni prišel gospodovat, ampak služit.
Zakaj danes starši prinašajo otroke k krstu?
– zaradi tradicije;
– da ne bo pogana v hiši;
– ker mama in stara mama »težita«;
– ker tako mora biti, ker smo tudi mi krščeni…
– krst mu lahko samo koristi, potem se bo že sam odločil naprej…
Vsi ti razlogi so šibki in temeljijo na trhlih temeljih. Žal je velikokrat v ozadju prej našteto, vendar naj se vsak, ki prosi za krst, da je to zadeva vere. Najprej moje osebne in potem tudi želje, da bi to vero posredoval naprej. Velikokrat se krščuje otroke brez vere staršev, včasih tudi botrov. Kako bodo potem taki prosilci za zakrament krsta vršili svojo osnovno nalogo, da bodo otroka vzgojili v pogumnega kristjana. Naj ta razmislek o krstu pomaga vsem nam, da se za krst zahvalimo in naredimo vse, da bomo tudi iz krstne milosti živeli in tako postajali vedno bolj sveti.

Otroci, ki so pri verouku prejeli Adventne koledarje in so v nabiralnike zbirali ZA LAČNE OTROKE, naj le-te oddajo pri verouku.

Kot lahko občutite, naš obnovljen sistem ogrevanja dobro deluje. Sama investicija je bila resnično velika, vendar je to naložba za prihodnost. Glede na način ogrevanje je tudi zelo ekološka. Hvala naši Frančiškanski provinci za kritje dve tretjinskega deleža, ostalo pa bomo poravnali tudi s pomočjo vaših darov. NAMENSKE NABIRKE prvih nedelj tako ostajajo za poplačilo vseh stroškov obnove sistema ogrevanja. V januarski namenski nabirki se je nabralo preko 1.500,00 €. Bog povrni!

Tradicionalna LICITACIJA SUHOMESNIH IZDELKOV na Velikem Slatniku bo prihodnjo nedeljo, 17. 1. ob 10. uri, ko je tudi praznik sv. Antona Puščavnika.
Krajani Velikega Slatnika se tudi pripravljajo na obnovo podružne cerkvice: nove klopi, strop in še kaj…

VERSKI TISK: pri izhodu je na voljo Družina, Svetogorska Kraljica. V pisarni pa vas vabimo, da se naročite na verski tisk in Mohorjeve. Mesec januar je mesec verskega tiska; tudi naročnina je cenejša do konca meseca.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
9. 1.: Kandija in Grm.

FRANČIŠKANSKA LENARTOVA MLADINA
V sredo, 13. 1., se bomo FLM-jevci odpravili v Ljubljano na ogled jaslic in lučk. Zvečer se bomo udeležili študentske maše na Tromostovju in božičnega koncerta zbora Mladost, Pesem, Prijateljstvo, v katerem poje tudi nekaj FLM-študentov.

MAŠA ZA OZDRAVLJENJE IN MOLITVE nad posamezniki bo v četrtek, 14. 1., ob 18. uri – LEPO VABLJENI!

SREČANJE ZA BIRMANSKE BOTRE bo v Šmihelu v soboto, 16.1., od 10h do 11h.

SVETOLETO ROMANJE TAJNIŠTEV ŽPS iz NM škofije bo v soboto, 16.1., ob 8. 30 v novomeški stolnici.

FRANČIŠKOV SVETNI RED ima svoje redno mesečno srečanje v soboto, 16. 1. od 16h do 17.30.

OGLED JASLIC
Vabljeni na ogled jaslic v soboto, 23. januarja 2016. Odhod iz Kandije je ob 8. uri. Peljali se bomo proti Ivančni Gorici; pred Ivančno zavili desno do Šmartnega pri Litiji in naprej v Litijo. Nadaljna pot naj zaenkrat ostane skrivnost. Prijavite se v župnijski pisarni. Cena prevoza je 10 €.

PRVOMAJSKO ROMANJE 2016 bo letos na Slovaško in Madžarsko: V Velehrad k sv. Metodu, v Šašlin, Levoča, Košice in k Sv. Martinu v Sombotelu. Potekalo bo od 24. do 27. aprila 2016. Cena je 295€. Ob prijavi vplačajte 100€.
PRIJAVLJENIH je trenutno samo 17 zato pohitite.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.