OZNANILA za MISIJONSKO nedeljo, 19.10.2014

misijonska-nedelja
»MOLIMO ROŽNI VENEC TUDI ZA NAŠE DRAGE RAJNE«

Druga polovica ROŽNOVENSKEGA MESECA je pred nami. V preprosto premišljevalno molitev bomo še z večjo vero in vnemo vključevali naše prošnje in molitev za drage rajne, saj se približuje slovesni praznik VSEH SVETIH in VERNIH DUŠ DAN. Na klopeh in mizicah za verski tisk boste našli NOVEMBRSKA PISMA v katera napišite drage rajne, za katere bomo v mesecu novembru molili vsak petek, soboto in nedeljo darovali svete maše. Priloženi darovi bodo namenjeni za ogrevanje cerkve in samostana.

PONOVNO HVALA ZA DAROVE, ki jih namenjate za obnovo naše cerkve in samostana. Na prvo nedeljo je bila spet presežena vsota 2.500€. K ponovni darežljivosti pa vabljeni na LENARTOVO NEDELJO, ki bo 9. novembra; takrat bomo imeli tradicionalni »OFER«.

OBNOVA CERKVE in SAMOSTANA
Po kratkem zatišju se dela v cerkvi in samostanu nadaljujejo. V tem tednu bodo dokončali obnovo Frančiškove in Antonove kapele ter nov vhod za vozičke, ki se bo nahajal na prehodu iz Antonove v Karmelsko kapelo.
Na levi strani cerkve je sedaj urejeno tudi kolesarsko parkirišče.
Gotska okna v atriju bodo tekom tedna zastekljena, sproščen pa bo tudi križni hodnik.
Na pevskem koru bomo še nekaj časa gledali gradbeni oder, ki je potreben zaradi sanacije ometa nad orglami.

V tednu od 20. do 23. oktobra bomo imeli v času veroučnih ur SPOVED ZA VEROUČENCE.

V soboto, 25.10. bo po večerni sv. maši v frančiškanski cerkvi sv. Lenarta KONCERT NOVEJŠE KLASIČNE GLASBE skladatelja Ola Gjeila. Gre za skupni projekt pevcev iz Novega mesta in širše okolice s spremljavo priložnostnega orkestra. Vljudno vabljeni!

SV. SPOVED bo med sv. mašami tudi pred prazniki. Izkoristite možnosti. Ob tem ponovno spodbujamo in vabimo, da priglasite bolne in onemogle po vaših domovih, ki smo jih pripravljeni obiskovati za prve petke v mesecu in jim podeliti zakramente.

MOLITVENI KRIŽ pred katerim družine en teden molijo za nove duhovne poklice, čaka na nove družine. Zato se prijavite v zakristiji.

Na zadnjo nedeljo v oktobru, 26.10., bomo ponovno pri vseh mašah razlagali en del sv. maše: tokrat KRIŽ in POZDRAV.

V času jesenskih počitnic bodo tudi letos organizirane LENARTOVE POČITNICE. Otroci so prijavnice dobili pri verouku ali pa jih vzemite na mizicah za verski tisk. Oddajte jih do petka 24. oktobra!

Na slovesni in zapovedani praznik VSEH SVETIH bodo sv. maše kot ob nedeljah. Maše pa bodo tudi na treh podružnicah: Smolenja vas, Potov Vrh in Veliki Slatnik ob 15. uri in po njih molitve na tamkajšnjih pokopališčih.

ZAHVALNE SV. MAŠE na podružnicah bodo v mesecu novembru po naslednjem razporedu:
– SMOLENJA VAS, 2. novembra ob 10h;
– GOTNA VAS in POTOV VRH, 16. novembra ob 10h;
– VELIKI SLATNIK, 23. novembra ob 10h.

VEČERNO SVETO MAŠO bomo prestavili iz 19. na 18. uro v nedeljo 26. oktobra, ko se prestavi tudi ura iz poletnega na zimski oz. sončni čas.

545-let prihoda bratov frančiškanov v Novo mesto:
– RAZSTAVA FOTOGRAFIJ naših frančiškanskih samostanov iz zraka je na ogled v naši galeriji vsak dan od 9h do 18h vse do 7. novembra 2014.
– DAN ODPRTIH VRAT bo 31. oktobra na sam dan obletnice prihoda frančiškanov v Novo mesto
– REVIJA PEVSKIH ZBOROV dekanije Novo mesto v nedeljo, 16. novembra ob 15. uri.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE v soboto, 25. oktobra vršijo župljani iz Žabje vasi in Šentjernejske ceste ter ulic Lobetova in Na Tratah; v soboto, 31. oktobra pa: Ulice Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.