OZNANILA za FRANČIŠKOVO nedeljo, 5.10.2014

3178556505_2cb9ac73b3_o
»MOLI, MOLI, ROŽNI VENEC, LJUBLJENI SLOVENSKI ROD…«

Vstopili smo v mesec oktober, imenovan tudi vinotok; znan pa je tudi kot »ROŽNOVENSKI« – po molitvi rožnega venca, h kateri smo v mesecu oktobru posebej povabljeni. V naši cerkvi ga molimo vsak dan dvakrat, pol ure pred mašo. Ob petkih pa v Lurški kapeli po jutranji. V tednu od 5. do 12. še posebej dodajmo v molitve prošnjo za življenje, saj smo v Tednu za življenje pod geslom »Svetite kakor luči na svetu, držeč se besede življenja.«

HVALA ZA DAROVE, ki jih namenjate za obnovo naše cerkve in samostana. Danes je prva nedelja, zato ponovno prosimo za vašo darežljivost. V minulih dveh mesecih ste darovali nad 2.500 € na mesec. Res iz srca Bog plačaj! Na prve nedelje ste lepo vabljeni na druženje v Lenartovi dvorani po dopoldanskih svetih mašah.

GROZDETOV MOLITVENI SHOD v cerkvi na Zaplazu bo danes popoldan, na ROŽNOVENSKO NEDELJO. Ob 16. uri sv. maša, ki jo bo daroval p. Krizostom Komar. Po sveti maši bo še molitev za kanonizacijo in litanije v Grozdetovi kapeli. Častilci blaženega Alojzija Grozdeta lepo vabljeni na Zaplaz!

Prijazno vabljeni na ponovitveni KONCERT z naslovom »Svetla noč, opojna noč…«, ki bo nocoj ob 19.45 uri po večerni maši v naši cerkvi. Nastopili bodo Matjaž Matej Kastelic – tenor, Tom Kobe – bariton in profesorica Tereza Podlogar – klavir z gosti.

Jutri, v ponedeljek, 6. oktobra je ob 20. uri redna seja ŽPS.

V torek, 7. oktobra, na god ROŽNOVENSKE MATERE BOŽJE povabljeni, da preko valov RADIA OGNJIŠČE, od 17. do 20. ure, spremljate molitev vseh štirih delov rožnega venca.

V sredo, 8. oktobra dopoldan ob 10. ali zvečer ob 18. uri, imajo sestanek STARŠI PRVOOBHAJANCEV.

V četrtek, 9. oktobra 2014, ob 17. uri, v dvorani Stolnega župnišča Novo mesto, bo STANOVSKO SREČANJE LJUDI V ZRELIH LETIH. Srečevali se bodo enkrat mesečno. Prvega srečanja se bo udeležil naš rojak dr. Stane Granda, ki bo spregovoril o zrelih letih nekoč in danes.

MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJNEJE bo v četrtek, 9. oktobra ob 19. uri.

NOVEMBRSKA PISMA bodo kmalu na voljo po klopeh. Vanje lahko zapišete rajne, za katere bomo molili v mesecu novembru, vsak petek, soboto in v nedeljo pa bo tudi opravljena sv. maša v ta namen. Vaš priloženi dar bo namenjen za stroške ogrevanja. Bog povrni!

ROMANJI – še je nekaj prostih mest za BREZJE v nedeljo, 12.10., in za MARIAZELL v soboto, 18.10.

PRESTAVITEV SV. MAŠE iz 19. na 18. uro bo s s prehodom na sončni (zimski) čas v nedeljo, 26. oktobra.
PRAZNOVANJE 545-LETNICE PRIHODA V NOVO MESTO
– 5.10.2014, FRANČIŠKOVA NEDELJA: pri 1130 maši poje FRANČIŠKANSKI KOMORNI ZBOR; po večerni maši KONCERT V CERKVI (Matjaž Kastelec, Tom Kobe in drugi)
– 18.10.2014, ob 18. uri: ODPRTJE FOTO RAZSTAVE ob 500 letnici province, prepeva otroški pevski zbor
– 25.10.2014, po večerni maši: KONCERT združenih novomeških zborov
– 27.-29.10.2014, od 9h do 15h: LENARTOVE POČITNICE za otroke in mladino. PRIJAVNICE bodo otroci dobili pri verouku.

ZA BOLJE POZNAVANJE SV. MAŠE smo se po pogovoru v Župnijskem pastoralnem svetu odločili, da bomo duhovniki enkrat na mesec razlagali posamezne dele svete maše. Minulo 4. nedeljo v septembru smo tako razložili prihod k sv maši, poklek in poljub oltarja. Kristjani smo namreč romarji na tem svetu, kar izraža procesija duhovnika z ministranti, ki prihaja oltarju; Boga počastimo s poklekom in poljubimo oltar, ki predstavlja samega Jezusa Kristusa, ki se pri maši daruje.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE v soboto, 11. oktobra vršijo župljani iz Kandije in Grma v soboto, 18. oktobra župljani iz: Smolenje vasi, Petelinjeka, Potovega Vrha, Križ in Velikega Slatnika.

SODELOVANJE VEROUČENCEV PRI MAŠI ob nedeljah ob 10. uri:
12. 10. – 5. r.; 19. 10. – 8. r. in 26. 10. – ministranti.

STATISTIKA (JUNIJ-SEPTEMBER)
KRSTI: Tim Bratec Trščinar, Marisa Vesel, Filip Janko Krajačin, Nace Grah, Ema Kocjan, Lana Ribič Juršič, Teo Prus, Ana Marija Božič, Lucija Matjašić, Ajda Blažič, Dora Kalčič, Oskar Piškur, Mia Kerin, Sašo Hajsinger, Luka Košak, in Ema Mejač; vseh je bilo torej 16. Staršem in botrom izrekamo iskrene čestitke.
POROKE: 21.6.: Dušan Bregan in Sanja Primc; 26.7.: Andrej Anžlin in Diana Šinkovec; 30.8.: Borut Dragan in Andreja Srebernjak; 6.9.: Marijan Novina in Petra Zajc ter Marko Levak in Lea Murgelj; in 27.9.: Luka Čutura in Ines Bele. Vso srečo in prošnja ter želja za Božji blagoslov vsem šestim parom.
POGREBI: Franc Weiss, Ana Trobiš,, Janez Turk, Janez Kobe, Ana Jordan, Marija Gorišek, Zlata Poljak, Marija Kastrevc, Andrejana Erna Frlan, Jurij Franc Pestner, Vid Struna, Antonija Hren, Bogomir Vodnik, Neža Kavšek, Amalija Klobčar, Marjeta Kinc, Janez Božidar Kastelic, Ana Nuša Smola, Tadeja Bohte, Frančiška Mikec in Jožefa Črnič; vseh rajnih je bilo torej v 4 mesecih 21. Naj počivajo v miru!

OBNOVA CERKVE
Proti koncu gredo dela v cerkvi in samostanu. Na pevskem koru bodo gradbeni odri še skozi mesec oktober, saj je omet na oboku veliko bolj načet, kot je bilo mišljeno.
Čaka nas še preboj vrat za vozičke in zasteklitev gotskih oken v atriju ter prehodov v križnem hodniku. Bog povrni za vse vaše darove!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.