OZNANILA za 26. nedeljo med letom, 28.9.2014

vinograd

Danes popoldan ob 15. uri je slovesnost SLOMŠKOVE NEDELJE v Brestrnici. Kdor more, prav lepo povabljen.

Pred nami je teden, ko se izteka september in se v sredo pričenja ROŽNOVENSKI MESEC OKTOBER. Molitev rožnega venca je ena najlepših in najlažjih premišljevalnih molitev. Pri nas jo v cerkvi molimo vsak dan pol ure pred sv. mašo, zjutraj in zvečer; ob petkih pa tudi po jutranji sv. maši v Lurški kapeli. V mesecu oktobru še posebej povabljeni k tej rožnovenski molitvi!

Na ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM, 2. oktobra ob 19.30, vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim za nove duhovne poklice. Prav tako vabita k molitvi prvi petek in prva sobota.

V petek, 3. oktobra se bomo po večerni sv. maši spomnili Frančiškove smrti in prehoda v večno življenje s posebnim obredom TRANSITUS – lepo povabljeni. Prepeval bo otroški pevski zbor.

V četrtek in petek bodo PODRLI GRADBENE ODRE v cerkveni ladji. Zato v soboto, 4. 10. po jutranji sv. maši ob 9. uri. poleg redne skupine za čiščenje, vabimo k čiščenju še druge pridne roke. Redno čisti skupina župljanov iz Malega Slatnika, Male in Velike Cikave ter ulic: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeve.

Na prvo nedeljo v oktobru, ki je FRANČIŠKOVA in ROŽNOVENSKA je nabirka namenjena za vzgojo naših bogoslovcev, obenem pa je tudi NAMENSKA NABIRKA za kritje stroškov obnove naše cerkve.

Ob izhodu si na policah za VERSKI TISK vzemite novo Družino, oktobrsko številko Ognjišča, novo Mavrico in tiskana oznanila od prejšnjega tedna. Tam najdete tudi POLOŽNICE od Karitas, preko katerih lahko nakažete sredstva za pomoč ljudem ob zadnjih poplavah.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.