OZNANILA za FRANČIŠKOVO nedeljo, 4.10.2015

OZNANILA v PDF

SV. FRANČIŠEK, PROSI ZA NAS!
September v Cerkvi na slovenskem zaznamuje praznik bl. Antona Martina Slomška, oktober pa zaznamuje PRAZNOVANJE SV. FRANČIŠKA, ki goduje 4. 10. Pri maši beremo pismo provincialnega ministra p. Marjana Čudna.
Na današnji dan se spominjamo obletnice imenovanja našega nekdanjega frančiškanskega provincialnega ministra p. Staneta Zoreta za ljubljanskega nadškofa in metropolita.
Na praznik sv. Frančiška se pričenja redna SINODA V VATIKANU, kjer bodo škofje iz vsega sveta skupaj s papežem Frančiškom razmišljali O DRUŽINI. To veliko dogajanje v Cerkvi podprimo z gorečo molitvijo. Prav tako se danes pričenja TEDEN ZA ŽIVLJENJE pod naslovom »Od materinega naročja povišuje naše dneve« (Sir 50,22).
Dober dan, dobri ljudje! ali Mir in dobro! naj postane tudi naš pozdrav drug drugemu.

Danes je prva nedelja v mesecu, ko je NAMENSKA NABIRKA pri maši namenjena za naše bogoslovce pa tudi za naše potrebe pri številnih obnovah. V minulem tednu smo pričeli z obnovo sistema ogrevanja, ki je po četrt stoletja že začel pešati. Z novo vodno vrtino in toplotnimi črpalkami bo sistem poživljen in krepkejši, da bo lahko opravljal svoje poslanstvo ogrevanja v cerkvi, samostanu in v Lenartovem domu.

Z blagoslovom papeža Frančiška in priporočilom slovenskih škofov bo tudi v slovenščini kmalu izšla nova knjiga TVITANJE Z BOGOM. Knjiga vsebuje 200 vprašanj in odgovorov o Bogu, Cerkvi, veri in krščanskem življenju. V župnijski pisarni jo lahko do 14. oktobra naročite po močno znižani ceni.

V mesecu oktobru bosta odsotna, ker bosta vodila LJUDSKI MISIJON: p. Krizostom od 2. do 11. 10. v župniji Izlake, p. Peter pa v Kranju od 16. do 25. 10. Priporočata se v molitev – HVALA!

SEJA ŽPS bo izjemoma na drugi ponedeljek v mesecu, 12. 10. ob 20. uri.

V sredo, 7. 10. po večerni maši, imajo redno srečanje SODELAVCI ŽUPNIJSKE KARITAS.

SV. MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE in molitve nad posamezniki bodo v četrtek, 8. 10. ob 19. uri. Lepo povabljeni!

V nedeljo, 11. 10. ob 14. uri, je redno srečanje skupine VERA IN LUČ.

IZLET OTROŠKEGA IN MLADINSKEGA PEVSKEGA ZBORA bo v soboto, 10. 10.

KOSTANJEV PIKNIK ZA DRUŽINE bo v nedeljo, 11.10. Pred kloštrom se dobimo ob 14. uri.

Še so prosta mesta za ROMANJE NA BREZJE, 18.10. Prijave zbiramo v župnijski pisarni.

VERSKI TISK: Družino, Ognjišče za oktober in še kaj, dobite ob izhodu na policah. Izšla je 1. številka #Najst za najstnike. Dobite jo pri tisku.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
10. 10.: Našo cerkev čistijo in krasijo župljani iz ulic: Ul. Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

MAŠA IN KONCERT
V nedeljo, 11. oktobra 2015 ob 16. uri, prav lepo vabljeni v stolno cerkev sv. Nikolaja v Novem mestu, kjer bo sv. mašo daroval novomeški škof in predsednik SŠK msgr. Andrej Glavan. Slovesnost bo ob 150-letnici rojstva IGNACIJA HLADNIKA, organista in orglarja. Sodelujejo novomeški cerkveni zbori.

VABLJENI NA OGLED dokumentarnega filma Pastir – o (svetniškem kandidatu) Janezu Frančišku Gnidovcu, ki bo v petek, 9. oktobra 2015 ob 19.30 uri, v Zavodu Friderika I. Barage.
Prostovoljni prispevki bodo namenjeni pomoči potrebnim na Kosovu.

KATEHUMENAT
Danes, v nedeljo, 4. 10. ob 20. uri, v Klarini sobi, se pričenja nova skupina katehumenov. Vsi, ki vam manjka kakšen od zakramentov uvajanja (krst, obhajilo ali birma) prav lepo povabljeni. Za več informacij pokličite p. Petra na telefon 031-792-922. DOBRODOŠLI!

STATISTIKA ZA SEPTEMBER
KRSTA: Luka Žan GAZVODA in Tjaša KOS.
POGREBI: Julija RAJER (92), Frančiška MEŽNAR (88), Marija BRATKOVIČ (102), Stane ABOLNAR (80) in Anton ŠPRINGER (82).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.