OZNANILA za 26. nedeljo med letom, 27.9.2015

OZNANILA v PDF

»POPOTNIK SEM BIL IN STE ME SPREJELI…«
Tako se glasi eno od telesnih del usmiljenja. Tako imenovana »kriza z begunci« more iz nas kristjanov potegniti našo praktično vero. Ljubljanski nadškof Stanislav Zore pravi v svoji izjavi takole: »Vsak od nas mora ob prihodu beguncev premagati brezbrižnost, ki se pojavi, ko skušamo nek problem ignorirati, po drugi strani pa se je treba znebiti strahu. Dejstvo je, da lahko morda v tej množici najdemo tudi nekatere, “ki niso begunci v pravem pomenu besede”, ampak, “kdo izmed nas je za to, da se bo rešil” enega izmed njih, pripravljen pustiti umreti sto ljudi.«
Kdor bi želel pomagati kot prostovoljec, naj se javi na Župnijsko ali Škofijsko karitas!

Danes so pri maši ob 10. uri sodelovali PRVOOBHAJANCI 2016, ki jih je 31. Ta vikend pa so bili na duhovnih vajah naši BIRMANCI, ki jih je 45. Vse podprimo z molitvijo.

PRED NAMI JE OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA. Vsi skupaj smo povabljeni k bolj poglobljeni molitvi le tega. V naši cerkvi je to mogoče vsak večer pol ure pred sv. mašo. Vsaj desetko pa zmolite tudi v družini. Bog bo nagradil našo velikodušnost. Vabljeni k prejemu zakramentov na četrtek pred prvim petkom, prvi petek in soboto.
ŠKOFIJSKO SREČANJE DRUŽIN: v okviru praznovanja desetletnice škofije Novo mesto bo v soboto, 17. oktobra 2015, v Sevnem pod Trško goro, v prostorih Srednje kmetijske šole, Škofijsko srečanje družin pod geslom: »Ljubezen je naše poslanstvo«. REZERVIRAJTE SI DAN!

VERSKI TISK: Družino, Ognjišče za oktober in še kaj, dobite ob izhodu na policah.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V čiščenje in krašenje cerkve je vključenih 9 skupin. Od oktobra naprej bodo ob sobotah pri vsaki skupini prisotni tudi birmanci, ki bodo sprejeli čiščenje kot služenje v času priprave na birmo. Najbolj kritično ali skoraj nobenega pa ni iz naslednjih ulic oz. naselij: Žabja vas, Šentjernejska c., Lobetova, Na Tratah, Ul. Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva, Ragovo in Krka.
Želja in prošnja je, da bi se te ulice res okrepile ali da se kakšen, ki morda ni iz naše župnije in čuti z nami, pridružil skupini, kjer so omenjene ulice. Če bi kateri izmed skupin ustrezal tudi kakšen drug termin čiščenja, naj to pove župniku. Ena skupina že čisti ob petkih zvečer po maši in češčenju.
V soboto, 3.10., čistijo in krasijo župljani iz ulic: Ul. Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva. Seznam, kdo čisti, je tudi na naši spletni strani.

ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR je sestavljen iz pevk in pevcev, ki so zvesti zboru že več desetletij. Ena med njimi, Jožica Pleskovič, že 70 let prepeva na cerkvenem koru. Hvala vsem za zvestobo. Hkrati pa zbor vabi v svoje vrste nove pevce in pevke. Dobrodošli na njihovih vajah ob sredah zvečer!

ROMANJE NA BREZJE bo letos v nedeljo, 18. oktobra. Kot po navadi bo avtobus odpeljal iz Kandije ob 13. uri. En avtobus pa bo pobiral tudi po podružnicah: ob 12.35 Veliki Slatnik in potem naprej čez Križe, Potov Vrh, Petelinjek in naprej do mesta. Cena prevoza je 10 €. Prijavite se v župnijski pisarni.

KATEHUMENAT
Vsi, ki vam manjka kakšen od zakramentov uvajanja (krst, obhajilo ali birma) prav lepo povabljeni v novo skupino katehumenov, ki bo imela prvo srečanje v nedeljo, 4. 10. ob 20. uri, v Klarini sobi. Za več informacij pokličite p. Petra na telefon 031-792-922. DOBRODOŠLI!

NAROČILO SV. MAŠ
V pisarni lahko po vsaki sv. maši naročite MAŠNE NAMENE. S svojim mašnim namenom se lahko zahvalimo za prejete dobrote, prosimo za blagoslov ljudi, dogodkov in življenja pred nami, priporočamo božjemu usmiljenju naše pokojne sorodnike, prijatelje in dobrotnike. Na zadnjo nedeljo v mesecu začnemo sprejemati za naslednji mesec – sedaj za mesec NOVEMBER.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.