OZNANILA za 8. nedeljo med letom, 2.3.2014

pepel

PUST ČEZ NOČ PREIDE V 40-DNEVNI POST
Norčavo dogajanje okrog pusta dobi s pepelnično sredo drugačen obraz. Maske odpadejo, kostumi se zložijo ali zavržejo, pred nas stopi resnica vsakdana, predvsem pa nas samih. Za nas kristjane je post priložnost, da ne zapišem milost. Saj si sam Bog želi vstopiti v naše srce. Vendar veliko je ovir, da nismo svobodni, da nismo srečni, da vedno znova nekaj iščemo in še sami ne vemo kaj. Cerkev nam daje na voljo preizkušene metode: MOLITEV, POST IN MILOŠČINA. Metode, ki nam pomagajo prečistiti odnos do Boga, nas samih in naših bližnjih. Molim, da bolje slišim Boga, postim se, da lažje prisluhnem samemu sebi in darujem čas ali darove bližnjemu, da bi tudi ta odnos postal boljši, bolj odrešenjski. 40 dni nam je torej podarjenih. Kaj bomo naredili iz njih kot župnija ali kot posamezniki?

– SE BOM ODPOVEDAL ALKOHOLU, kot nam to že nekaj let predlaga Karitas, kot solidarnost z vsemi v naši domovini, ki trpijo za to nesrečno boleznijo?
– Bom morda na pepelnično sredo pri nabirki pri maši kaj DAROVAL ZA NAŠO ŽUPNIJSKO KARITAS?
– Bom dal kaj v NABIRALNIK ZA DRUŽINE Z VEČ OTROKI – ANIN SKLAD, ki se nahaja pri Praškem Jezusu?
– Kot župnija smo povabljeni da 1. POSTNI TEDEN MOLIMO ZA CERKEV, še posebej Cerkev v Sloveniji, da bi dobili dobre nove škofe. Ob tem smo izbrali eno od postnih znamenj, to je BIČ. Naša dejanja in beseda večkrat bičajo našo Cerkev: papeža, škofe, duhovnike in vse verno ljudstvo.
– 2. POSTNI TEDEN pa BOMO MOLILI ZA NAŠO MLADINO – pri tem pa nas bo spremljal simbol PETELINA, ki predstavlja Petrovo zatajitev, izdajstvo, nezvestobo … kako ohraniti mladino v zvestobi Gospodu?
POSTNI GOVORNIK pri nedeljskih mašah ob 8.30 bo letos naš p. Peter Vrabec.
To je samo nekaj predlogov, ki naj nam vsem pomagajo v 40-dnevni pripravi na velikonočne praznike.

V ponedeljek, 3. 3. ob 19. uri je MARČEVSKA SEJA Župnijskega pastoralnega sveta.

Na PEPELNIČNO SREDO, 5. 3. lepo povabljeni k obredu pepeljenja, ki bo pri jutranji in večerni maši.

KRIŽEV POT – premišljevanja Jezusovega trpljenja bodo potekala ob nedeljah, torkih in petkih. Ob torkih bodo križev pot vodile razne skupine, ob petkih pa veroučenci s svojimi kateheti. V torek, 11. 3. je na vrsti Biblična skupina in v torek 18. 3. skupina Karitas. V petek, 6. 3. oblikujejo križev pot veroučenci 6. razreda in v petek, 14. 3. veroučenci 7. razreda.

PRI SV. MAŠI OB 10. URI na 1. postno nedeljo, 9.3., sodeluje 4. razred in na 2. postno nedeljo, 16.3., sodeluje 6. razred.

Po večerni sv. maši v sredo, 5. 3. bo redno srečanje sodelavcev ŽUPNIJSKE KARITAS.

ČETRTEK pred prvim petkom, PRVI PETEK IN PRVA SOBOTA (6., 7., in 8. 3.) so dnevi, ko smo povabljeni k pobožnemu prejemu sv. spovedi in obhajila.

Za vikend, od 7. do 9. marca gredo naši BIRMANCI s katehetom p. Janezom in animatorji na drugi duhovni vikend, tokrat na Sveto Goro.

V soboto, 15. marca bodo NAŠI PRVOOBHAJANCI prvikrat pristopili k zakramentu sv. spovedi. Duhovna priprava bo potekala v Lenartovem domu in naši cerkvi od 9.30 do 13. ure.

Dragi župljani podprite z molitvijo tako birmance kot prvoobhajance in njihove starše ter botre. Vsi bodimo našim mladim luč in pot, da bodo znali pogumno iti za Jezusom.

ŽUPNIJSKO ROMANJE po nekdanji Jugoslaviji od 27. 4. do 1. 5. se bliža, a v avtobusu je še veliko prostora. Čim prej vplačajte akontacijo 100 €. Marca poravnajte drugih 100 € in do Velike noči ostalo. Cena v celoti znaša 309 €, če bo 40 potnikov.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE: v soboto, 8. 3. župljani iz naselij Ragovo in Krka in v soboto, 15. 3. čistijo župljani Malega Slatnika, Male in Velike Cikave ter ulice: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeve.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.