OZNANILA za 6. nedeljo med letom, 16.2.2014

10_zapovedi

LURŠKA DEVETDNEVNICA 2014 je za nami. Hvala še enkrat vsem in vsakemu posebej za sodelovanje.

Še naprej spodbujamo DRUŽINE, ŠE POSEBEJ PRVOOBHAJANSKE IN BIRMANSKE, odločite se in sprejmite za en teden molitveni križ pred katerim boste molili za nove duhovne poklice. Vsak poklic, ki ga opravlja kristjan je duhoven, še posebej je to »poklic« matere in očeta.

ŽUPNIJSKO ROMANJE po nekdanji Jugoslaviji bo od 27. 4. do 1. 5. Avtobus se počasi polni in smo nekje na polovici. Čim prej vplačajte akontacijo 100 €. Marca poravnajte drugih 100 € in do Velike noči ostalo. Cena v celoti znaša 309 €, če bo 40 potnikov.

Pred nami so ZIMSKE POČITNICE. Mladina – FLM gre na duhovno počitniško druženje od 21. do 23. februarja na Planino pod Golico. Veroučencem in njihovim staršem želimo obilo počitniških užitkov z željo, da bi se vsak dan spomnili na Njega, ki ni nikoli na počitnicah.

V prihodnjih dneh boste v naši cerkvi lahko opazili NOVO PRIDOBITEV. Nameščen bo velik monitor, preko katerega se bodo projicirale pesmi in še mnogo drugih stvari, kar bo pripomoglo k boljšemu sodelovanju pri sveti maši in drugih bogoslužjih.

ŽUPNIJSKA KARITAS s svojimi požrtvovalnimi sodelavci deluje v naši župniji že več kot 20 let. Vsak prvi četrtek delijo hrano od 16. do 18. ure preko 100 posameznikom in družinam; vsak 3. četrtek pa od 16. do 18. razdeljujejo obleko. Iskrena hvala vsem za denarne in materialne darove. Prilika za darovanje je tudi ob pogrebu dragih domačih namesto cvetja in sveč.
Sicer pa KARITAS PROSI za otroška oblačila, oblačila za dekleta in fante ter posteljnino in odeje.

V OKVIRU ŽUPNIJSKE KARITAS DELUJEJO TUDI TRI PODSKUPINE. Ob ponedeljkih se po jutranji maši dobiva v Lenartovi dvorani skupina »Klepet ob kavici«; ob torkih (na vsake 14 dni) ob 16. do 18. skupina »Ročna dela«. Ob petkih pa po jutranji maši Molitvena skupina rožnega venca moli v Lurški kapeli. Kdor ima čas, darove in voljo prisrčno vabljen, da se jim pridruži.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE: v soboto, 22. 2. Župljani Belokranjske ceste, Gotne vasi, Ob potoku in Jedinščice in v soboto, 1. 3. čistijo župljani iz ulic Ragovska, Jakčeva in Maistrova.

Mesec februar je zaradi lurškega praznika (11. 2.), ki je za nami, na poseben način posvečen vsem bolnikom. Papež Frančišek je v pismu za letošnji 22. svetovni dan bolnikov zapisal: »Po krstu in birmi smo poklicani, da postajamo podobni Kristusu, usmiljenemu Samarijanu vseh trpečih. »Ljubezen spoznavamo po tem, da je On dal življenje za nas. In takó smo tudi mi dolžni dati življenje za brate« (1 Jn 3,16). Če se z naklonjenostjo ozremo na tiste, ki so najbolj nebogljeni, jim v nasprotju s svetom prinašamo upanje in Božji nasmeh. Če naše velikodušno podarjanje sebe drugim postane način našega delovanja, potem dajemo prostor Jezusovemu Srcu in tako prispevamo svoj delež k prihajajočemu Božjemu kraljestvu.

Dragi župljani.
Naš pater Marko s svojim delovanjem v novomeški bolnici na poseben način prinaša vsem bolnim upanje in Božji nasmeh. Za to se želimo truditi tudi ostali sobratje v kloštru. Prosimo, nagovorite svoje bolne in trpeče, radi bomo prišli do njih in jih okrepčali z duhovno tolažbo molitve in zakramentov. Obvestite nas tudi glede obiskov na domu na prve petke, ko prinašamo obhajilo in nudimo priložnost za pogovor in spoved.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.